Lexanové dvere

Čauko... Mám taký prechod v dome, voláme to "kapura". Z predu je normálna seriozna brana celodrevená. Vzadu bola nepodarená brána o rozmere 2,80x3 metra, ale latky len tak nabite jak na stodole. S dierami, proste to bolo cele zle, tak som ju zrušil úplne. A spravil som novú konštrukciu z dreva, z poriadnych hranolov 10x12, poriadne som to dal na chemicke kotvy na zavitovky a spodok zalial do betonu. No a pani manželka vymyslela, že by tam neboli zlé lexanové dvere, aby nám do vnútra presvitalo svetlo. Je to vlastne nevykurovaný priestor, vstup do domu, stojí tam auto a máme tam dajaký bordel (zatiaľ). Mať tam viac svetla by sa proste pridalo. Rozmýšľam teda urobiť nejakú dvernú konštrukciu zo strešných lát a následne to vyplniť lexanom. S lexanom som nikdy nerobil, viem, že sú k dispozícií komôrkové, alebo plné lexany. Akú hrúbku by som mal pozerať? Vzhľadom na farebnosť domu, predpokladám aj farebný lexan (hnedý). Ceny sú tam brutálne, ale zas predpokladám, že ma to prežije (ten lexan, drevo možno nie). Tiež otázka, kde kúpiť lexan, aby to bolo cenovo naj? Pozerám, že niektoré firmy majú aj možnosť narezať lexan na presne definované rozmery.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko... Mám taký prechod v dome, voláme to "kapu…
@arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po jednoduchých hotových riešeniach, tak vymýšľaš komplikované blbosti, aby si si sťažil život. To chceš vyrobiť nejakú bránu 2,8x3 metre z lexanu a drevených hranolov? Koľko bude mať to čudo životnosť? A ako to bude vyzerať? Daj tam riadnu garážovú bránu. Keď chceš, spravia ti ju aj presklenú.
Odpovedať
Na branu by som urcite odporucil komorkovy lexan, usetris na vahe aj cene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po …
@chrobak7 Určite bude mať väčšiu životnosť ako ty :D Toho sa nebojím... Ja tam nechcem žiadnu garažovu branu, lebo je to východ do dvora, kde potrebujem veľké dvere, aby sa to dalo celé otvoriť, ale v 99 zo 100 prípadov sa budú otvárať len klasické dvierka 200x80, ktoré v tom budú "implementované". Chapeš, akože keď bude chcieť ísť decko na dvor, tak nebude tlačiť stokilovu hotovu železnu garažovu branu, či?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vitako:

Na branu by som urcite odporucil komorkovy lexan,…
@vitako Ďakujem a hrubka jaka?
Odpovedať

@arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po …
@chrobak7 nepoznas ho? Hlavne usetrime, nech to stoji co to stoji
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@chrobak7 Určite bude mať väčšiu životnosť ako ty…
@arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš. Neviem si predstaviť, čo je to tá kapura - prechod v dome. Myslíš tým nejaké podbránie? Ako je na tom zelenom dome na obrázku?: https://www.prikladnaobnova.sk/objekt...
Odpovedať

@arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš.…
@chrobak7 Áno, presne toto šéfe! Veká brána na hrúbku domu, pomocou ktorej vlastne prejdeš "cez dom". Niekedy to bolo bežné a robilo sa to také veľké, aby si dokázal prejsť s koňom a vozom, pretože tvoj dom zaberá celú šírku pozemku, ale vzadu máš povedzme 4 tisíc štvorcov pole, tak aby si ho mohol obrábať. Potrebuješ sa nejako dostasť do zadu, v minulosti s koňom a vozom, dneska s traktorom. Ten priestor je len prechod, bez nejakej úpravy, nie je to vykurované, ale teplota v zime sa tam drží cca o 6-7°C vyššia ako vonku.
Odpovedať

@arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš.…
@chrobak7 Len s tým, že oni to majú "malé", dva metre. Ja to mám oveľa vyššie. Traktor prejde. Susedov prejde v pohode a susedovho brata prejde tak, že cca 1cm šuchne lampičku hore :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?