Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko... Mám taký prechod v dome, voláme to "kapu… @arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po jednoduchých hotových riešeniach, tak vymýšľaš komplikované blbosti, aby si si sťažil život. To chceš vyrobiť nejakú bránu 2,8x3 metre z lexanu a drevených hranolov? Koľko bude mať to čudo životnosť? A ako to bude vyzerať? Daj tam riadnu garážovú bránu. Keď chceš, spravia ti ju aj presklenú.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po … @chrobak7 Určite bude mať väčšiu životnosť ako ty :D Toho sa nebojím... Ja tam nechcem žiadnu garažovu branu, lebo je to východ do dvora, kde potrebujem veľké dvere, aby sa to dalo celé otvoriť, ale v 99 zo 100 prípadov sa budú otvárať len klasické dvierka 200x80, ktoré v tom budú "implementované". Chapeš, akože keď bude chcieť ísť decko na dvor, tak nebude tlačiť stokilovu hotovu železnu garažovu branu, či?Odpoveď na príspevok od vitako:
Na branu by som urcite odporucil komorkovy lexan,… @vitako Ďakujem a hrubka jaka?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@arcticcode Miesto toho, aby si radšej siahol po … @chrobak7 nepoznas ho? Hlavne usetrime, nech to stoji co to stojiOdpoveď na príspevok od arcticcode:
@chrobak7 Určite bude mať väčšiu životnosť ako ty… @arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš. Neviem si predstaviť, čo je to tá kapura - prechod v dome. Myslíš tým nejaké podbránie? Ako je na tom zelenom dome na obrázku?: https://www.prikladnaobnova.sk/objekt...Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš.… @chrobak7 Áno, presne toto šéfe! Veká brána na hrúbku domu, pomocou ktorej vlastne prejdeš "cez dom". Niekedy to bolo bežné a robilo sa to také veľké, aby si dokázal prejsť s koňom a vozom, pretože tvoj dom zaberá celú šírku pozemku, ale vzadu máš povedzme 4 tisíc štvorcov pole, tak aby si ho mohol obrábať. Potrebuješ sa nejako dostasť do zadu, v minulosti s koňom a vozom, dneska s traktorom. Ten priestor je len prechod, bez nejakej úpravy, nie je to vykurované, ale teplota v zime sa tam drží cca o 6-7°C vyššia ako vonku.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@arcticcode Asi som nepochopil, čo vlastne chceš.… @chrobak7 Len s tým, že oni to majú "malé", dva metre. Ja to mám oveľa vyššie. Traktor prejde. Susedov prejde v pohode a susedovho brata prejde tak, že cca 1cm šuchne lampičku hore :D