Garazova brana - detail ukoncenia

Dobry den, Snazim sa zistit nieco o montazi brany, ale nerozumiem ako vyzera ten detail z obrazkov a fotiek (sekcionalna brana). Ak mam garaz siroku 3m s tym ze otvor je cca 10cm z kazdej strany a vyrobca ma 3m preddefinovany rozmer, bude sa dat taka brana pouzit? Neviem nikde najst kolko tam moze/musi byt presah aby to utesnilo otvor. Vyska podobne, na diagramoch to vyzera idealne ako nasobok vysky lamely, ale netusim aka vola tam moze byt alebo ako sa riesia vysky, ktore tak dobre nevychadzaju. Garaz je sucast domu, preto by som rad sekcionalnu aby to co najlepsie izolovalo.
Odpovedať
@vykricnik napr. brana od hormannu: minimalny rozmer garze = svetla sirka prejazdu + 18 cm t.j. z kadej strany musi byt volne miesto min. 9cm, aby bolo mozne namontovat zarubnu.
Odpovedať
@vykricnik a preklad by mal mat minimalne vysku tusim 22 cm.
Odpovedať
Vdaka, tym padom 3000 brana by ani nevosla, ale 2750 s nejakym 2cm XPS na bokoch by mala vyjst akurat. Vysku prekladu by mala byt aspon 30cm po zatepleni betonu, viem s tym este pracovat ak zvolim hrubsi XPS, ale finalnu vysku otvoru este neviem presne.
Odpovedať
@vykricnik na 3m branu potrebujes ma vnutro siroke 3.18m. No nezabudni mysliet nato, ze zarubna sa kotvi do muriva, aby ti to nekotvili 2 - 3 cm od kraja alebo do XPS 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?