Aka je optimalna garaz pre jedno resp. dve auta ? dlzka auta 4,6m.

Podla projektu mame dlzku 6m a sirku 5metrov... co pri tehle 25tke... je dlzka 5,5 m a sirka 4,5m. Ja by som by som si to zvacsil ale zase nechcem z toho spravit druhy dom. :D Taktiez este nejake regale by som chcel dat do garaze. A pri variante 2 auta... je lepsie mat 2 brany osve.... ako jednu velku....
Odpovedať
parkovacie miesto na auto ma rozmer 2,4-2,5x5,0 m..uz o kolko chcete mat vacsiu garaz, je na Vas - neviem ci chcete 2auta, ci jedno, ci regaly po obidvoch stranach.... ale radila by som sa odrazit od standardneho rozmeru parkovacieho miesta :)
Odpovedať
@mukmak Tak @iwet2405 ti to napísala presne. V preklade, pri rozmere 5x6 dáš regále len pred autá na jednu stenu (myslím také, od vrchu po spodok) ... Na bočné steny môžeš dať len nejaké police, vyššie položené ktoré nebudú zavadzať. Ak chceš dávať regále aj po bokoch, tak musíš rozširovať. O koľko záleží len na tom, aké regále tam chceš dať ... Na cca 25-30 CM regál ti stačí cca 90 až 100 cm priestoru na normálnu plnohodnotnú manipuláciu. Resp inak, keď sa pred regál postavíš, tak medzi autom a regálom by malo byť cca 60 cm na pohodlnú manipuláciu a otváranie dverí ... Pri "menších" dvojgarážach, ktoré sú naozaj široké ako 2 parkovacie miesta, tj tá tvoja, sa mi Viac páči jedna veľká brána ... Ľahšie sa s autom parkuje dnu aj von, ako keď ten vjazd rozdeluje ešte stĺp. Akurát počítaj s rizikom, že časom aj tak minimálne 1 auto ostane parkovať vonku a nahradí ho "bordel", bicykle a podobne ... Deje sa to tak asi v 8 domoch z desiatich. Nie hned, časom :)
Odpovedať
no ako pisem v projekte mam pre jedno auto dlzku 6m na sirku 5 metrov a regale z jednej strany... tak naradsej by som to dal na dlzku 7 m a sirku 5,5m.. len sa neviem rozhodnut ci to uz nespravit radsej pre dve auta...
Odpovedať
@lubk0 no ten posledny koment asi rozhodne a nechame na mensi priestor pre bordel :D vdaka za radu.
Odpovedať
@mukmak Pokiaľ to je garáž pre jedno auto, tak úplná pohoda čo sa týka rozmeru ... Zmestí sa tam čo treba ... Ono napíšem to sem znova, koľko priestoru v dome máš, toľko časom zapraceš bordelom ... Môžeš si to obhajovať ktokoľvek ako chce, vždy to väčšinou bordel ktorý už nepoužívaš, alebo len veľmi sporadicky a keď by si naňho priestor nemal, tak sa ho zbavíš :) Na druhej strane, ak chceš nejaké "skladisko" rôznych kľudne mimosezónnych vecí, oveľa lacnejšie ta vyjde postaviť si záhradný domček ... M2 takej plochy v "domčeku" vyjde podstatne menej ako garáže ktorá je súčasťou domu, tj má spoločný základ, strechu a obvodový múr.
Odpovedať
no okrem garaze sa chystam spravit sopu, pivnicu do terernu, a zahradny domcek :D
Odpovedať
@mukmak sprav radšej dvojgaráž s jednou veľkou bránou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?