Zrýchlená platba

v Mbank je zrýchlená platba už zdarma, dnes som dostal upozornenie, , nový cenník služieb
Odpovedať
Akože toto na Modrej streche? To fakt? :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

v Mbank je zrýchlená platba už zdarma, dnes som d…
@duzu vacsina bank ma uz prijmanie a odosielanie okamzitych platieb. Nic sa za ro nedoplaca, je to nova vlastnost sepa platieb.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@duzu vacsina bank ma uz prijmanie a odosielanie …
@sousedekovci89 Treba rozlišovať medzi okamžitou a prioritnou platbou. Moja banka si účtuje za prioritnú 50 € 🤨. Nikdy som to teda nevyužil a doteraz mi to uspokojivo ani v banke nevysvetlili, aký je medzi nimi rozdiel, výhody/nevýhody. Aj keď SEPA ponúka isté "výhody" pri medzibankovom styku, stále si myslím, že "okamžitá platba" bude v sebe ukrývať nejaký zadrheľ. Totiž keby táto služba bola štandartným produktom a výhodou SEPA, nebola by medzi klientom voliteľnými možnosťami. Ja teda keď nemusím, tak peniaze posielam systémom "obyčajne" a nie "okamžite".
Odpovedať
Profilova fotka

v Mbank je zrýchlená platba už zdarma, dnes som d…
@duzu zatiaľ sa tomu vyhýbam a odklikávam to kvôli prípadným poplatkom. A pamätať si, ktorá banka to má zadarmo a ktorá si za to účtuje extra poplatok sa mi nechce. Deň hore dole, myslím..
Odpovedať
Profilova fotka
Inak so SEPA platbami som mal nepríjemnosti, keď som kupoval kotol v Čechách a veci do kuchyne, sauny a dvere v Polsku. Boli sme už v EU a platba mala byť bez poplatkov, ale aj tak im banka strhla nemalé peniaze, detto mne. Musel som to doplácať. Niekde udělali soudruzi v NDR chybku asi..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@duzu zatiaľ sa tomu vyhýbam a odklikávam to kvôl…
@gadefox Ideš na to podobne ako ja
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Treba rozlišovať medzi okamžitou …
@petersd dnes to je standardna sluzba bez extra poplatkov ak to banka podporuje. Nemaju to vsetky banky, niektore iba prijimanie zatial. Z mojho pohladu az to budu mat vsetci (a musia lebo EU) zrychlene stratia zmysel a postupne zaniknu.
Odpovedať

@petersd dnes to je standardna sluzba bez extra p…
@sousedekovci89 Len prosím vysvetlí, že prečo "zrýchlená" je voliteľnou. Buď ju zaklikneš, alebo nezaklikneš. Keď niekto niekomu chce poslať peniaze, tak najradšej by chcel, aby to bolo hneď, nie? A ono to musíš zakliknúť, lebo inak peniaze cestujú 24 hod..... alebo odkliknúť, aby peniaze išli dlho... Ja tomuto nerozumiem, a preto za tým hľadám nejaký úskok banky, alebo systému.
Odpovedať

@sousedekovci89 Len prosím vysvetlí, že prečo "zr…
@petersd zrychlena bola davno, okamzita je nieco ine. Inak je to otazka na konkretnu banku preco vyuzivaju nepozornost svojich klientov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@petersd zrychlena bola davno, okamzita je nieco …
@starysomar Hej, zrýchlená bola dávno, ale aj stále bola spoplatnená nemalým poplatkom.
Odpovedať

@starysomar Hej, zrýchlená bola dávno, ale aj stá…
@petersd to ano lebo to bola sluzba naviac pred prichodom okamzitych platieb. Chvilu to potrva ale raz to zrusia lebo je to zbytocne.
Odpovedať

@petersd to ano lebo to bola sluzba naviac pred p…
@sousedekovci89 Ale prečo stále nechali "prioritnú platbu" (za 50 €), keď je tu už okamžitá ?????????????????? Myslíš, že iba preto, že ešte zopár bánk nie je v systéme okamžitých platieb? (Inak systém SEPA neznamená hneď, že budú automaticky fungovať okamžité platby. Banka musí vstúpiť do systému okamžitých platieb. V SEPA sú už všetky európske banky pár rokov.)
Odpovedať

@sousedekovci89 Ale prečo stále nechali "prioritn…
@petersd predpokladam ze kvoli tomu ze nie vsetci v ramci SEPA systemu uz maju implementovane okamzite platby.
Odpovedať

@sousedekovci89 Len prosím vysvetlí, že prečo "zr…
@petersd lebo banka tak moze vyuzit lacnejsi clearingovi cyklus do SIPSu... Len o peniazoch to je nic ine... Preto medzi niektorymi bankami to bolo aj predtym rychlejsie a medzi niektorymi pomalsie...
Odpovedať
vyskúšal som platbu , je tam už len jedna kolonka , nie je tam zvlášť zrýchlená platba a poplatok je 0,00 Eur, následne som platbu zrušil pri zadávaní platby je kalendár tam sa dá dopredu navoliť , kedy má byť platba uhradená , na faktúrach to býva dokedy to má byť uhradené, napr. ked platím daň za nehnuteľnosť , platba môže byť rozdelená , polovica sa platí ihned a druhá polovica do 30 septembra, tak to ihned navolím aby som nezabudol,
Odpovedať

vyskúšal som platbu , je tam už len jedna kolonka…
@duzu Prezraď aspoň jeden rozumný dôvod, prečo DZN rozdeľuješ a nezaplatíš na raz. Teraz zaplatíš polovicu, ale súčasne aj zadáš príkaz, aby sa druhá polka DZN zaplatila o polroka (pritom evidentne aj teraz máš dostatok love na celú daň) ? Tak to je hodné mysliteľa 🙃
Odpovedať
Článok sa načítava...

@duzu Prezraď aspoň jeden rozumný dôvod, prečo DZ…
@petersd lebo tie prachy môžem na pol roka použiť inde ,čo len na sporiaci účet niečo zarobia,prečo by som im mal dávať bezúročnú pôžičku
Odpovedať

@petersd lebo tie prachy môžem na pol roka použiť…
@duzu ibazeby si bol nejaky pozemkovy baron aby ti to davalo zmysel, pri dani +- 50 eur to je 25 eur, aj pri vynose 10% by to bolo zarobenych 2,50 dnes uz za to ledva jednu kavu kupis, neefektivne.
Odpovedať

@duzu ibazeby si bol nejaky pozemkovy baron aby t…
@sousedekovci89 lenže babka k babke a bude toho podstatne viac, účet si tiež vyberáš čo najvýhodnejší aby obsahoval len to čo potrebuješ a je i zdarma pri splnení určitých podmienok, tak isto poistky, tel. operátor,dodávateľ energií, vyberáš pre svoje potreby čo najvýhodnejšie
Odpovedať
Kto šetrí - má za tri. K tej okamžitej (nie zrýchlenej) platbe - stalo sa mi pred neveľa týždňami že jedna neprešla. Lebo ju ešte nemala aktívnu banka prijímateľa (jednej poisťovne). K šetreniu - aj PC "škrtím" keď nepotrebujem plný výkon, aj na hudbu zapínam v lete zosilňovač s nižším stratovým výkonom (teda aj ohrevom) a autá nám jazdia za o dosť nižšie spotreby (voči údajom výrobcov). Z princípu - načo míňať navyše ak netreba? Pravda banke platím za SMS navyše no chem ich dostávať.
Odpovedať

@sousedekovci89 lenže babka k babke a bude toho p…
@duzu lenze pri ucte viem, ze tie peniaze nemusim o polroka tak ci tak zaplatit. Na druhu stranu, tie peniaze obec na nieco pouziva, keby tak zacali robit vsetci, bola by to pekna diera v obecnom rozpocte. A potom bedakame ze obce neopravuju ulice, nerobia chodniky, nerobia detske ihriska....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?