Zmení sa výška splátky po 5. rokoch po skončení dotácie pre mladých?

Chcel by som vediet ze ked mi banka teraz vypocita vysku splatky s dotovanym urokom pre mladych a chcem anuitnu nemennu splatku narastie po uplynuti 5 rokov zvyhodnenia ? (berme teoreticky ze pri fixacii by sa urokova sadzba nezmenila) ?
Odpovedať
Profilova fotka
ano, pretoze teraz platis tvoja suma + prispevok statu = splatka banke. Potom budes platit presne o ten statny prispevok viac.
Odpovedať
Profilova fotka
To je skor otazka na bankara a zalezi to od toho ako mas postavenu zmluvu. Urokova miera sa sice nezmeni, ale po 5 rokoch stracas narok na dotaciu... otazne je ako to banka bude vnimat lebo z ich pohladu je splatka napr 300 a stat ti prispieva 50, cize ty platis 250. Po 5rokoch z pohladu banky mas stale splatku 300... ale stat ti uz neprispieva, cize z tvojho pohladu splatka ide hore. Je vsak aj moznost, ze podla toho ako sa meni urokova sadzba - tebe splatka ostava rovnaka, meni sa dlzka splacania uveru. Ale to si musis zistit v banke ako to mas prave ty.
Odpovedať
Dobrý deň, finančná inštitúcia Vám vypočítala celkovú anuitnú splátku a mesačne Vám odpočítajú zo splátky príspevok. Prípadne Vám ho vrátia spätne na účet. Po piatich rokoch, ak sa nič iné nezmení, budete platiť rovnakú anuitnú splátku, bez príspevku.
Odpovedať
@juraj867 na toto nie je odpoveď, lebo nikto z nás nevie, čo bude o 5 rokov :-(, preto sa tým netráp dnes.
Odpovedať
teraz neviem či sa pýtam na to isté, ale máme pre mladých s fixom na 3 roky s tým ze v strede roka, teda v máji tohto roku nám končí pre mladých (5rokov), je jasné, že štát nám už nebude vracať, ale čo banka? od nej máme o jedno 1 % tiež menšiu splátku, aj keď fix nám končí budúci rok. Zdvihne nám banka to 1 % alebo ostane splátka nemenná až do ďalšieho refixu ? finsluzby @finsluzby
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?