Zamietnuta hypoteka-plat nieje v eurach

Chcem sa spytat,citu je niekto,kto plat iny nez v eurach,a ci mate aj vy taky problem dostat hypoteku s odovodnenim,ze vamto zamietaju skrz plat,ktory nieje v eurach. Viem,ze od 21.3 sa menili veci,ze nie kazda banka uzpovoli klientov,ktori maju plat v inej mene..ale muz zarobi slusne vo Svajciarsku,teda plat ma vo frankoch,no peniaze posiela na SR ucet,kde su teda eura,a uz nam hypoteku zamietla Tatrabanka aj CSOB.Som zvedava ako pochodime vo VUB ,Sporitelni...dom mame rozostavany este z vlastnych zdrojov-hruba stavba,priecky,strecha,skridla.
Odpovedať
My mame hypo a manzel ma plat v ceskej mene. S hypo nebol ziaden problem ani v csob ani vo vub
Odpovedať
@tatiana1978 a vy mate prijem aky,chodite do prace?Lebo ja som na materskej,mam len rodicovsky.a tiez nechapem,ze ceska mena neni problem a franky uz ano
Odpovedať
Ja som zamestnana ale keď sme brali hypo tak som bola na rodicovskej.Nam akurát neschvalili ten príspevok do 35 rokov ale inac bez problémov.
Odpovedať
@tatiana1978 ok dakujem za info,pekny den
Odpovedať
@mischell0110 no nie som odbornik, ale pises ze posiela peniaze na svk ucet...tipujem teda ze zo swi to posela z nejakeho osobneho uctu, nie priamo od zamestnavatela... a teda banka nevie, ze je zamestnany - chodia mu peniaze od sukromnej osoby... dokladovali ste prijem na tlacive banky?
Odpovedať
@radog ano,davala somajjeho pracovnu zmluvu,co ma na dobu neurcitu,aj tlacivo od banky,co vyplnil zamestnavatel
Odpovedať
ahoj ak ti mozem poradit tak najlepsie bude ked sa stretnes s nejakym financakom a ten ti da najaktualnejsie info (ak samozrejme ovlada problematiku).. ale zo skusenosti viem ze kazda banka to ma trochu inak... ale myslim ze v Sberbank by to nevadilo.. ked som si ja vybavovala hypu tak ti boli najochotnejsi.. a akceptovali viacero veci co inde nie..
Odpovedať
Profilova fotka
Môj muž zarába v CZK...VUB, SLSP akceptujú plat v inej mene aj CSOB ale ta iba do výšky 70% z hodnoty....Tatra, Prima, Sberbank neakceptuju...
Odpovedať
@pppetka5 70%z hodnoty coho
Odpovedať
@mischell0110 asi 70% z hodnoty nehnutelnosti. Inak ma zmluvu na dobu neurcitu ? To by som skor videl ako kamen urazu. Inak bratranec tam robi tiez a popravde nejde mi do hlavy dovod brat hypo pretoze on robi obyc sestricku a ma taky plat ze by dom postavil z vyplat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mischell0110 ako pisal juraj....70 % z hodnoty nehnutelnosti....ale my sme sa informovali iba na CZK
Odpovedať
Profilova fotka
@mischell0110 Treba sa obrátiť jedine na SLSP a VUB, ostatné sa vzhľadom na Zákon o úveroch na bývanie k problematike postavili tak, že neposkytujú hypotéky klientom, ktorí majú mzdu v inej mene ako v Eurách. Tieto dve banky hypo poskytnú aj týmto klientom, ale treba počítať s tým, že max. do 80% hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. Na týchto žiadateľov majú ale samozrejme aj svoje požiadavky - tzn. doba trvania zamestnania u posledného zamestnávateľa (v prípade SLSP je to až 13 mesiacov), ďalej je to predloženie pracovnej zmluvy, pracovného povolenia ak bolo vydané, predloženie troch posledných výplatných pások, 3 posledné výpisy z účtu, kde chodí príjem. Príjem musí chodiť na účet, vyplácanie mzdy v hotovosti nie je absolútne akceptované, ani na výnimku. Predkladať sa musí ten výpis z účtu, kde tá mzda reálne príde priamo z účtu zamestnávateľa, neakceptuje sa výpis z účtu, na ktorý je mzda preposielaná z iného účtu klienta. No a v neposlednom rade sa predkladá banke aj potvrdenie o príjme na tlačive banky (vedia poskytnúť tlačivo v nemeckom i anglickom jazyku). Ak zamestnávateľ na potvrdení uvedie mzdu v eurách, odporúčam, aby na zadnú stranu potvrdenia uviedol, z akého zdroja použil kurz na prepočet daného príjmu. Najlepšie však je, ak uvedie na tlačive príjem v tej mene, v akej mzdu vypláca, banka si už prepočet kurzom urobí sama.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andreah25 dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?