Úverový register vymazanie

Profilova fotka
Ahojte. Prosím potrebujem radu. Pred mesiacom som vyplatila hypoteku čo bolo okolo 16800 € /poctivo som splacala/ Momentálne žiadam o inú hypo v inej banke okolo 7000€. Banka mi zatiaľ žiadosť neschválila na koľko v databáze úverov im v systéme ukazuje, že som stále dlžník toho vyplateneho úveru. Koľko teda trvá vymazanie úverového registra? Ďakujem za rádu
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme mali spotrebny uver a tiez som ho vyplatila. bola som si v tej banke poziadat o tlacivo kde je napisane ze som ho splatila. stalo to 20 eur a prisiel mi ale za tyzden apol. neda sa na pockanie. ale v banke mi povedali ze to vymazavaju z databazi ale okolo mesiaca. manzelka.
Odpovedať
Dobrý deň, k žiadosti o nový spotrebný úver stačí potvrdenie o predčasnom splatení pôvodného úveru. V úverovom registri bude úver zaznamenaný ako splatený. Môže to trvať aj 2 - 3 mesiace. Záleží od finančnej inštitúcie, ako rýchlo to zmení.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako je písané, výmaz je individuálny podľa banky a toho, kedy ho posiela. Pre schválenie nového úveru vám bude stačiť potvrdenie o splatení pohľadávky z Vašej pôvodnej banky. Vo väčšine by ste ho mali dostať automaticky zdarma poštou alebo osobne do týždňa po splatení úveru, ak ste nedostali, skúste opätovne požiadať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?