Úver a bežný účet v jednej banke

Ahojte, je pravda, ze ked si beriete uver z banky, musite tam potom mat aj ucet? keby si vezmem uver z inej banky ako mam bezny ucet, musim si aj tento tam dat?
Odpovedať
ak maš učet v banke A, a z banky B berieš uver, tak aj v banke B ti vytvoria bežny učet..budeš mat dva..na učet v banke B vkladaš peniaze na hypo a určitý den v mesiaci ti z neho budu stahovat splatku uveru..ale nakoniec ta budu prehovarat že ak si od nich daš nejake inkaso, prevod tak dostaneš zlavu z poplatku za vedenie, alebo lepší urok..tak nakoniec človek zruši učet v banke A ma len v banke B ked si zrata že za dva učty plati 120e ročne ... @pusinka7 ale inak tam učet mat nemusis ak berieš uver..nie je to vyslovene podmienka..skor vyhoda
Odpovedať
aha, dakujem...uvidim, ako mi to v banke B vysvetlia:-)) lebo v banke A mam teraz bezny ucet za polovicu...
Odpovedať
Profilova fotka
@pusinka7 @katarinka2010 ja mám účet vo VÚB a hypotéku v SLSP, nemala som podmienku aby som si tam založila účet... splátky hypotéky platím trvalým príkazom z účtu z VÚB
Odpovedať
@katesocka ved pišem že to nie je podmienka.. a na aky učet posielaš peniaze? na bežny..či?
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 neviem je to účet ktorý mi pridelili k hypotéke... a zle som pochopila čo si napísala 8-)
Odpovedať
@pusinka7 Nemusíš mať účet v tej banke, kde si berieš úver. Je to dobrovoľné. ;-) Ja som si ho dala , lebo úver bol na kúpu pozemku a na stavbu a z toho účtu platíme všetko, čo súvisí so stavbou a máme to prehľadné. Na ten účet nám banka previedla peniaze, prevádzame tam pravidelnú sumu aj my a z toho sa platia aj splátky. ;-) ... a je výhodnejší ako môj druhý účet, ktorý mám už x rokov v inej banke.
Odpovedať
@ninka23 tak ..presne si to napisala...ponuknu ti učet, nemusis ho mat..ale ked si zrataš dva učty a poplatky za vedenie tak sa to neoplati ...nam ponukli o 1% nižší urok ak nam tam bude chodit vyplata, ak budeme mat 1 inkaso a 1 prevod do mesiaca.. takže nemusis ale ak si daš tak ma to svoje vyhody
Odpovedať
@pusinka7 ja som mala ako podmienku čerpania hypotéky aj účet, dokonca aj povinný obrat a zostatok, jeden trvalý príkaz a jedno inkaso.
Odpovedať
aj my mame poviiny zostatok..tušim 350e
Odpovedať
@pusinka7 banky sa bohužiaľ snažia cez zľavu z úrokovej sadzby presvedšiť klientov o výhodnosti používania práve ich bežného účtu... bohužiaľ, škoda, že ľudia pozerajú len na úrokovú sadzbu a RPMN... bežný účet sa tam pekne prejavý...
Odpovedať
To ci musite mat ucet je definovane v podmienkach zmluvy, ale nie je to povinnost. Mne povedala pani za priehradkou radsej dajte si ten ucet, lebo ak bude zriadene inkaso v prospech uctu v inej banke mozu nastat problemy (nestiahnu Vam peniaze) a Vy mate zaznam v registry s oneskorenou platbou. Takze ak kazdy mesiac si skotrolujete ci Vam stiahli peniaze tak nie je podla man v tom problem.
Odpovedať
ja mam ucet vo VUB a hypo tiez. na hypo musim mat este dalsi ucet- ten hypotekarny, takze aj tak mam vlastne dva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
no nakoniec budem mat uver z tej istej banky ako mam bezny ucet....v SLSP..poskytli mi urok 1,49%..super...
Odpovedať
@pusinka7 Také percentá Vám dali aj s bonitáciou pre mladých, alebo ste fakt dobrý klient? :-)
Odpovedať
nie je to povinost, ja som sa tiez pytala, mam teraz mbank, ucet zadara, tak som chcela vediet vyhody. Ponukli mi urok o 0,3 nizsi, takze dokopy aj s vedenim uctu este usetrim. takze bude dalsi ucet, ale necham si aj povodny. ved ked je zadarmo :-)
Odpovedať
@trend270 pravdaze aj s bonitou pre mladych....to zase az taky dobry urok nedaju nikomu:-)) ale ja si myslim,ze tych 4,49 je super, lebo teraz tie uroky uz idu aj cez 6%..
Odpovedať
@pusinka7 pýtala som sa preto, lebo som už vyššia veková kategória a nemám prehľad :-) Ja už len tie vyššie čísla. Na to, že sme doteraz mali takmer najvyššie úroky na hypotéky v Európe, si moc naše banky nešplhli. Už aby vyšlo nejaké medzinárodné nariadenie, ktorým sa im stále vyhrážajú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?