Rezervačný poplatok pri kúpe pozemku

Dobry den, hladam odpovede na kopu mojich otazok, no nad cim najviac premyslam je toto: S developerom sme podpisali rezervacnu zmluvu a zaplatili poplatok. Teraz cakame na schvalenie uveru. V rezervacnej zmluve sa pise, ze rezevacny poplatok bude zahrnuty do kupnej ceny. Skusim to napisat na priklade. Kupna cena pozemku je 40000€. Uhradili sme rezervacny poplatok v hodnote 3000€. To znamena, ze developerovi nasledne doplatime uz iba 37000€ (ak to spravne chapem). Lenze co ak nam banka poskytne uver v hodnote 38000€. Znamena to, ze nam tych 1000€ zostane? alebo ako to funguje? Nemate nahodou niekto s tymto skusenost? Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
@lucka_d ahoj, áno presne tak, tisícka vám ostane. Účelom úveru je kúpa pozemku, a keďže jeho cena je 40000,- , tak pokiaľ vám banka poskytne úver do takej výšky je to ok. Pretože účel úveru viete vydokladovať. Len je dôležité aby tak bola postavená aj kúpna zmluva (t.j. uvedená celá kúpna cena a aj to koľko bolo zaplatené ako rezervačný poplatok).
Odpovedať
@adka0029 Takze banka pripise sumu 38000€ na nas uverovy ucet. A kezde sme uhradili uz 3000€ z kupnej ceny, banka po splneni vsetkych nalezitosti uvolni na ucet developera 37000€, s tym ze tych zvysnych 1000€ zostane na tom nasom uverovom ucte? Ak je to tak, co s tymi peniazkami mozeme robit?
Odpovedať
Banka po splneni podmienok cerpania posle 37000,- na ucet developera a 1000,- posle na vas bezny ucet. Su to vase peniaze, takze tak s nimi mozte aj nakladat, kludne ich aj prepite :-). Ide o prefinancovanie casti kupnej ceny. Vo vasom pripade ide o 1000,- , ale kludne by to mohlo byt aj viac (ak by rezervacna zaloha bola priklad 10000,- a vy by ste ju celu developerovi zaplatili.) @lucka_d
Odpovedať
@adka0029 dakujem velmi pekne za odpoved, uz som kludnejsia :-) chceli by sme zvysne peniazky investovat do stavby domceku ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?