Problém s hypotékou?

Budova ktorú zakladám v prospech banky bola využívaná na podnikateľské účely a bol vypracovaný projekt na jej rekonštrukciu. Ja som si dal vypracovať nový projekt ako prestavba rodinného domu, tiež som si dal vypracovať znalecký posudok, kde znalec do posudku zapísal aj prvé stavebné povolenie /na rekonštrukciu pohostinstva, nakoľko prvý majiteľ rekonštruoval pohostinstvo/, moje stavebné povolenie síce znie prestavba rodinného domu aj na liste vlast. je budova vedená ako rodinný dom ale banka na základe znal.posudku neakceptuje žiadosť o úver, jej výhrady sú že na znaleckom posudku je uvedené aj 1stav.povolenie, kde sa píše o prestavbe pohostinstva, nakoľko pôvodný majitelia nedokončili prestavbu budova nebola skolaudovaná ja som si dal vypracovať novú projektovú dokumentáciu ktorá má názov, prestavba rodinného domu -zmena stavby pred jej dokončením.Prosím o pomoc Dakujem
Odpovedať
toto je skôr právny problém, ktorého riešenie nie je jednoduché - osobne by som šiel do inej banky s tým, že by som to prekonzultoval s úverovým poradcom bez podania žiadosti o úver - odporúčam v tomto prípade TB alebo VUB a na základe tohto by som možno dal urobiť zmeny v ZP, napr. vyňatie prvého stavebného povolenia - ak je totiž dom vedený na LV ako RD, nie ako podnikateľský objekt, mal by si mať možnosť čerpať aj hypotéku... banka sa asi obáva, že dom budeš využívať na podnikanie, preto ti úver zamietli, nakoľko sa tam rátalo s pohostinstvom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gardini74 a prečo dal znalec do ZP to prvé stavebné povolenie? Odkiaľ ho mal? Ale aj keď tam je, i tak nevidím dôvod na to, aby bol problém s hypo. Vy už stavebné povolenie na prestavbu máte svoje v znení, že sa jedná o rekonštrukciu rodinného domu? Ak ešte nemáte doriešené svoje stavebné povolenie, tak tu by som videla problém. Banke totiž nemusí stačiť to, že ste sa vyjadrili, že požiadate o zmenu stavebného pred dokončením stavby. Takže odporúčam: - požiadať stavebný úrad o zmenu stavebného povolenia podľa nového projektu na rekonštrukciu rodinného domu - potom dať spracovať nový ZP s už zmeneným stavebným povolením - a až potom podať žiadosť o hypo Po vykonaní týchto úkonom už nebude problém v žiadnej banke, keďže na LV je to i teraz ako rodinný dom. Ak by ste tieto úkony nechceli urobiť, tak skutočne ako poradil nado mnou, riešenie vidím iba vo VUB alebo TB po predchádzajúcej konzultácii u nich.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?