Obnova domu

Profilova fotka
Zdravim vas, viete mi poradiť prosim vas , ako jednoducho požiadať štát o nejakú dotaciu na obnovu domu? Alebo popripade, riesil to uz niekto z vas?
Odpovedať
No predsa portal obnov dom .. priprav sa na to, ze si to vsetko budes platit sam a potom poziadas o nejake preplatenie..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim vas, viete mi poradiť prosim vas , ako je…
@matejb96 je tu kopec príspevkov na túto tému.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

No predsa portal obnov dom .. priprav sa na to, z…
@uhlikova_stopa veď práve preto by som to chcel nejako obísť. Lebo keby mám peniaze, tak neziadam obnovu domu od štátu
Odpovedať

@uhlikova_stopa veď práve preto by som to chcel …
@matejb96 hehe, no tak to mas smolu chlapce...inak to nejde ...
Odpovedať

@uhlikova_stopa veď práve preto by som to chcel …
@matejb96 A prečo by si nežiadal? Ty preinvestuješ svoje peniaze, na odstránenie problému na Tvojom majetku, a niekto Ti spätne istú časť peňazí preplatí. Veď je to priam "neskutočné"... Práve že filozofia typu, "ak mi dáte peniaze (na môj majetok), tak budem robiť, ak nedáte, tak nebudem..." je podľa mňa zcestná... a blíži sa k filozófii našich osadníkov.
Odpovedať
Pripomenulo mi to, kedysi dávno, keď bolo ešte všetko lacné, za éry Mečiara, istá mladá pani stále inzerovala, že chce stavebný pozemok v okresnom meste zadarmo s dovetkom - darujte priestor pre život. Máš 28, máš dom a ešte sa ti niekto má skladať na opravu, no prepáč, zarob si, šetri, zober si úver.
Odpovedať
Profilova fotka
Práve kvôli týmto prefíkaným špekulantom by som všetky dotácie zrušil zo dňa na deň. Nielen že deformujú trh, je to nefér k tým, ktorí si RD zateplili/prerobili zo svojho. Skladáme sa tu na darmožráčov a príživníkov..
Odpovedať
Profilova fotka

Zdravim vas, viete mi poradiť prosim vas , ako je…
@matejb96 aktuálne sú všetky výzvy už uzatvorené, takže nie je možné sa už prihlásiť. Je potrebné si sledovať oficiálny web SAŽP - https://obnovdom.sk/ a ak bude nejaká výzva pripravovaná, tak tam bude o tom uverejnená informácia. Štandardne však dotácia funguje refundačným spôsobom, tzn. je potrebné obnovu zrealizovať a následne budú prostriedky podľa pravidiel vo výzve refundované. Niektoré výzvy prebiehali aj s využitím zálohy na obnovu, po zdokladovaní účelného použitia zálohy a vykonanej obnovy sú následne doplácané ostatné prostriedky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?