Nevychádza nám hypotéka

neviete mi niekto poradiť, ako riešiť problém s hypotékou. ani v jednej banke nám nevychádza hypotéka, z dôvodu hodnoty nehnuteľnosti. posledná možnosť ako byt zohnať je založenie ešte nejakej nehnuteľnosti - babkin 1 izbový byt. chcem vedieť, či sa nedá zobrať len 1 hypotéka, kde by sa založil aj ten byt, alebo to musí byť tak ako nám povedali v banke, že zoberieme hlavnú hypotéku na byt, kt. chceme kúpiť a 2 hypotéku so založením babkiného bytu, čo pre nás predstavuje v 2násobné výdavky na katastri, 2x zaplatenie sumy za vybavenie úveru, a samozrejme väčšie úroky.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronka123ban no tak to je riadne komplikovane,poradit ti teda neviem,ale my sme teraz brali z CSOB-stavebnej sporitelne,medziuver,nedostali sme sice plnu sumu,ale nechybalo vela,2000 eur sme zobrali spotrebak.
Odpovedať
@veronka123ban to ti povedali peknú blbosť, my sme zakladali 2 byty a brali sme len jednu hypotéku akurát posudky bolo treba spraviť na oba byty. Spracovateľský poplatok za poskytnutie hypotéky sme neplatili - vystihli sme akciu bez poplatku, ale keby aj bolo potrebné platiť poplatok platíš ho len 1x rovako aj vklad na kataster...
Odpovedať
@veronka123ban Takže brať 2 hypotéky nie je potrebné ak potrebuješ pomoc obráť sa na @rudijagi tu na MS určite ti dobre poradí rovnako ako aj nám ;-)
Odpovedať
veronka123ban, my sme tiez na nas prvy byt zakladali 2 byty - brali sme pritom 1 hypoteku... suhlasim s mariankou_21... podla mna je to tiez blbost ze treba 2 uvery... otazka je ci chces nechat zalozene obe nehnutelnosti - my sme zakladali rodicovske byty , kupovali sme malinky byt v ba, zial jeho hodnota bola taka ako hodnota dvoch velkych 3-izbovych mimo ba:-( nas byt este nestal, preto sme zakladali rodicovske byty - akonahle ho dostavali tak sme celu hypoteku prehodili na nas novy byt - takze sme aj tak platili druhtykrat poplatok... takze ak chcete babkin nasledne odbremenit, tak asi aj tak budete tych poplatkov platit viac... ak ale nie, tak by to malo ist na jedno hypo...
Odpovedať
@veronka123ban a nerozmyslali ste oslovit nejakeho financneho poradcu on by vam poradil ..aj by vam to vybavil kamaratke tiez povedali ze im nevychazda uver a nakoniec im ho vybavil fin. poradca
Odpovedať
Profilova fotka
je to hluposť, nurčite nie je treba dva úvery, to len aby mali dve čiarky a nie jednu... napiš mi prosím ťa aká to bola banka a aj pobočku kľudne do súkromnej správy nech sa pobavím :-)
Odpovedať
tak ako ti tu všetci píšu. Dávať to na dve hypo je totálna somarina. ako napísal aj robertoba - aby mali v banke 2 čiarky do plánu. je to vychcanosť, ale bohužiaľ je to tak. v banke na nich tlačia a preto 90% zamestnancov nerobí podľa najlepšieho vedomia a svedomia, ale podľa toho, čo mu prikáže riaditeľ a aké majú momentálne plány a kampane. Bud si nechaj poradiť u fin. poradcu - ale kvalitného a poriadne overeného, nie niekoho, kto cez den robí údržbára a poobede sa prehodí do saka a robí fin. poradcu, alebo ak máš niekoho známeho, kto sa vyzná, tak obehajte si aj iné banky a uvidíš, že riešenie určite najdeš.
Odpovedať
Ďakujem Vám, mne sa to hneď zdálo divné. Už neviem komu mám veriť, lebo najskôr nám to vybavoval fin. poradca, ktorého mi poradila kamarátka a vybavoval to 3 mesiace, potom mi povedal, že to v jednej nevyšlo, dal to do druhej, potom mi už nezdvíhal ani telefón, tak som si išla do banky po papiere, začala som si to vybavovať sama, ale ešte má nejaké moje papiere a nemôžem sa ku nim dostať. Predávajúci sú z nás už na nervy, ale nechcem sa uponáhlať a 30 rokov platiť neskutočnú sumu, len pre to, že ma niekto náhli.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronka123ban Toho fin. poradcu ti odporucam aj ja. Casto vybavia veci, ktore bezny clovek nema sancu vybavit. My sme si tiez obehali zopar bank, nikde nam nechceli dat taku sumu, aku sme potrebovali ( vacsina sa odvolala na to, ze ak nastanu problemy, nas dom je relativne nepredajny :-( ). Az fin. poradca nam vybavil hypo viac menej bez problemov. Len si musis najst sikovneho a presne to vystihol peterp - nie nejakeho instalatera.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronka123ban: všetko sa dá keď sa veľmi veľmi chce :-) a ak sú splnené aspoň niektoré základné podmienky na dobrý raiting tak to niekedy vie vydať ozaj super. Pohráme sa s čísielkami no a zázrak je na svete - niekedy aj 100% hodnoty za cenu 85% 8-) Na dve nehnuteľnosti, dva úvery, dve záložné zmluvy, 2x kataster kolky, 2x LV ak budú potrebné k žiadosti a k čerpaniu :-S hmmm to je ozaj mimo kostolného poriadku.
Odpovedať
tak ako to mám teda riešiť? väčšinu papierov máme už v banke, jeden úver je už schválený, ale ešte sme to nepodpísali, aj keď nás v banke do toho dosť hnali. a do polovice decembra už musíme zaplatiť za byt. vo štvrtok máme ísť doniesť do banky odhad babkiného bytu a dokončiť to. už si nemôžem dovoliť cúvnuť, ani meškať s vyplatením bytu, lebo už čakajú dlho a ak nesplníme termín, tak odstúpia. :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@rudijagi co je to ten raiting a ako sa rata??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radka1303 fúúha tak to je vec banka a ich modelov. Proste kopec otázok ktoré sa nahádžu do počítača a vypľuje to výsledok. Každá maličkosť to vie zásadne zmeniť. Napríklad lokalita, adresa zamestnávateľa, dĺžka zamestnanie, vzdelanie a bla bla.... čiže doma si to nevypočíta nikto na 100% ;-) stačí takto??? Tie bankové modely sa dosť často aktualizujú a upravujú teda ak je niečo vypočítané o mesiac to už nemusí byť pravda....
Odpovedať
Profilova fotka
@rudijagi ahaaa jasne staci :-) sa to dost casto vyskytuje a nik ani nepovie co to vlastne je...teda ja sa asi ani nepytam..ale toto mi ako odpoved vrelo staci :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?