Navysenie hypoteky s prispevkom pre mladych

Dobry den, chcem sa spytat, mam hypo s prispevkom pre mladych. Mam aj ine uvery, preto si chcem navysit hypoteku vo VUB o 50 000. Aby som vsetko posplacal a dokoncil dom. Da sa to???? Dakujeem
Odpovedať
@jarino22 a preco sa nespytate priamo vo VUB?
Odpovedať
bol som na jednej pobocke , a ked som sa pytal tzv. specialistu hociaku otazku tak len koktal a nevedel na polovicu veci odpovedat. Len pre info chcem vediet ci sa to da.
Odpovedať
@jarino22 imho navysit hypo sa neda. vies splatit povodnu a "navysit" - cize uzatvorit novu. alebo uzatvorit cisto novu s tym, ze povodna zostane. ale myslim si, ze v tej VUB-ke (alebo niekde inde) by ti poradili konkretne riesenie site pre teba. takto cez net ti nikto neporadi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarino22 Najlepsie sa obratit na dobreho hypotek.maklera ,ktory ti isto najlepsie poradi. 8-)
Odpovedať
§ 85b (2) Štátny príspevok pre mladých sa poskytuje mladému poberateľovi hypotekárneho úveru každoročne po dobu piatich rokov od začatia úročenia hypotekárneho úveru, a to iba na jednu zmluvu o hypotekárnom úvere. Za tú istú zmluvu o hypotekárnom úvere sa považuje aj zmena tejto zmluvy, ktorou sa hypotekárny úver zvýši najviac na sumu uvedenú v § 85a ods. 5. §85a (5) Štátny príspevok pre mladých sa poskytne na hypotekárny úver najviac zo sumy hypotekárneho úveru 50 000 eur na jednu nehnuteľnosť určenú na bývanie, a to aj v prípade manželov alebo nadobúdania takejto nehnuteľnosti do podielového spoluvlastníctva.
Odpovedať
@jarino22 určite tvoj zámer nie je po legislatívnej stránke realizovateľný, lebo hypo so špm je len do sumy 50.000 eur a pokiaľ chceš navýšiť hypo o 50.000 eur, tak zákon ťa nepustí ďalej, lebo prekračuješ max. výšku úveru so špm.... a to ešte musíš brať do úvahy, že hypo so špm nie je určené na splácanie iných úverov, t.j. si nútený ísť do vub a požiadať o nový úver a pokiaľ budeš veľmi nazlostený, tak za 2,.2% fix 3 bude :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jarino22 Navýšenie hypotéky pre mladých nie je možné, pretože banky nerobia navýšenia, že dofinancujú časť, ktorú chcete a zvýšia splátku. Navýšenie sa dnes robí tak, že sa vezme väčšia hypotéka a splatí sa ňou tá skôr poskytnutá menšia. A tu nastáva problém, pretože ak máte hypo so ŠPM, tak budete musieť vrátiť už vyplatený príspevok a prídete oň. Máte možnosť jedine nechať túto hypo so ŠPM tak ako je a zobrať si druhú hypo na doriešenie toho čo potrebujete. Tu však musíte mať dostatočnú hodnotu zakladanej nehnuteľnosti, pretože ak už na nehnuteľnosti jednu hypotéku máte, tak druhá hypotéka bude poskytnutá max. do akceptovanej hodnoty bankou a nie je to tak, že máte napr. hypo 50tis. a chcete si 50tis. zobrať, tzn. hodnotu máte cca 110tis. a je to OK. Problém je v tom, že ak už je existujúca hypo na nehnuteľnosti, tak priestor na druhú hypo si treba vypočítať tak, že si dáte pôvodnú hypo krát koeficient 1,43 (toto číslo môžu mať každá banka iné), tzn. napr. pri 50tis. dostanete sumu 71500,- a keď máte hodnotu domu cca tých 110tis., tak priestor na hypo je max. 38500,- čo je do 100% zakladanej nehnuteľnosti, alebo potom dozabezpečiť ešte inou nehnuteľnosťou. @rivasvk vie sa dostať k informáciám aj tu na nete :-)
Odpovedať
dakujeem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?