Chystáme sa vziať hypotéku na dostavbu domu. Skúsili sme SLSP, kde máme bežné účty, kde nám vypočítali pri 50 000 sume splátku 230 € bez poistenia na 29 rokov, s 5 ročnou fixáciou. Myslíte si, že je možné v inej banke získať výhodnejšiu ponuku?
@finsluzby spoločný príjem nám momentálne s manželom vychádza ca 1000-1100 eur a na moje počudovanie by nám pri týchto podmienkach teoreticky vyšla hypotéka na 50 000 s 3,49% a s prísľubom, že na 3,29% by to mohlo byť reálne dostať. Všetko sú to zatiaľ len teoretické čísla od pani pri okienku. Uvidíme po ďalšej návšteve. Ale aspoň budeme odvážnejší :-) .
@finsluzby ide aj o refinanc, ale chceme navýšiť o ca 35000, potrebujeme na začatie stavby. Pôvodný úver riadne splácame, ručili sme bytom, ktorý ohodnotili v banke podľa m2 na ca 55 000. Na 22 000 hypotéku to stačilo, ale teraz chceme ca 55 000 eur, takže to bude ca 100% (ale možno odhadca dá lepší odhad). Tomu príjmu moc nerozumiem ako si myslel. Zamestnanie síce mám na dobu neurčitú, ale momentálne som na rodičovskej dovolenke a keďže máme u nich aj bežné účty, vedia veľmi rýchlo pozrieť, že mi príde len 270 eur. Máme 3 deti, takže to tiež nie je po tejto stránke výhoda.
@lucia80 tak to ťa riadne poteším - pri refinanci, pokiaľ normálne splácaš, sú tie úroky automatické, navyše, síce s overím, že si zamestnaná, ale bez overovania výšky príjmu :-D. Hodnota zakladanej nehnuteľnosti pri refinanci sa berie pôvodná, samozrejme, pokiaľ je úver starý max. 5 rokov u domov, resp. 8 rokov u bytoch :-D
@finsluzby no, uvidíme čo sa poradí, momentálne splácame u nich úver s 5,39 %, takže už to čo ponúkli by bola lepšia voľba, ale chceli by sme ešte úroky trochu okresať. Bude to ale na hrane, pri troch deťoch, mojom rodičáku a hodnote zakladanej nehnuteľnosti.
@mirooslav lebo tí ľudia majú veľa možností, len nemajú záujem o ich využívanie vzhľadom na systém, ktorý tam funguje - ideálne by bolo, keby klient dostal 10% úrok na hypotéku s tým, že sa im klient bude chodiť klaňať každý mesiac aspoň raz....
Viete mi prosím niekto poradiť, kde vychádza teraz hypo najlepšie? Máme do 35 rokov a chceme 50.000,- Sme manželia + 1 dieťa. Ideme kupovať rozostavaný dom v štádiu holodom ocenený cca 80.000,- Stačí už len omalovať, podlahy, obklady, sanita, dvere, kuchynská linka.
@mirooslav ďakujem. nám pri 50 000 (vlastne 49 999,-) vyšiel 400,- EUR, tak som chcela vedieť ca rozdiel lebo nad 50 000,- sa to zvyšuje. Tiež nám sľúbila zníženie na polovicu. Sme len na začiatku, tak uvidíme, čo z toho ešte vytlčieme.
@andrejde ahoj, vo vub je teraz možnosť vybavenia úveru bez poplatku? Lebo my tam teraz riešime úver ale poplatok platit musíme, hovorili nám, že pri príspevku pre mladých je horšie vybaviť ešte nejakú zľavu. Dnes nam ale úver zamietli, máme problémy ohľadom rodičovského domu,ktorý chceme založiť.
@andrejde - ďakujem za info, ak bude treba, určite sa Vám ozvem ;). Obehneme najskôr banky, sme len na samom začiatku, tak sa ešte dostatočne nevieme orientovať, ale snažíme sa čo najviac študovať info aspoň takto na nete ;).
@lucia80 Tak vysvetlím to takto . Včera sme boli v SLSP pretože mi pani volala a vraj sa vieme ešte na neakých úpravách hypo. dohodnúť. Naposledy (asi pred týždňom ) mi vravela, že sa vedia dostať na polovičku poplatku ktorý bol 550€.
@mirooslav ahoj. riešime niečo podobné so slsp. ak sa môžem spýtať, koľko vychádzal poplatok za hypotéku pôvodne a na akú sumu sú ochotní ho minimalizovať? Pri tých 60 000,- . Ďakujem.