Najvýhodnejšia hypotéka pri sume 50 000 eur

Profilova fotka
Chystáme sa vziať hypotéku na dostavbu domu. Skúsili sme SLSP, kde máme bežné účty, kde nám vypočítali pri 50 000 sume splátku 230 € bez poistenia na 29 rokov, s 5 ročnou fixáciou. Myslíte si, že je možné v inej banke získať výhodnejšiu ponuku?
Odpovedať
@curious_george neviete ako to fuguje vo VUB-ke so splatkami? cez IB ked sa pozeram mam tam 3 vypisy na uver v prvom je cerpanie, druhe dve obsauju len splatku uroku ziadnej istiny (to su spolu 3 mesiace) ked sa vsak pozriem na detail uveru dlzna suma je uz o nieco mensia ako keby chybal posledny vypis. A kazda splatka je inej velkosti.
Odpovedať
@frezia11 v danej situácii je nutné rozdeliť bsm a manžel môže vstupovať do úveru len ako solidárny spoludĺžnik z titulu príjmu, nemôžete tento úver brať ako manželia, inak sa stráca nárok na špm.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby Dobry den! Chcela by som sa opytat,ake podmienky musime splnat pri hypoteke pre mladych? Ak manzel ma viac, ako 35 rokov, tak mozem byt ziadatelom ja tej hypoteky?Za odpoved vam vopred dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@patriktn Sú úroky horšie ! my sme skončili na 2,94 % .
Odpovedať
@mirooslav ponuka HU s prispevkom pre mladych v SLSP: 49000eur na 30rokov, 3,89% fix na 5r. Poplatok 399 eur, cisty prijem 750eur. Zevraj by sa dalo 3.69% :-D ak si clovek da kreditnu kartu alebo sporenie. Uroky su asi horsie pri HU s prispevkom pre mladych, odhadujem...
Odpovedať
@lucia80 posielam ešte raz :-D
Odpovedať
@miroslava28886 tam nám to vyšlo ešte horšie a teda pani bola tak neochotná...známy má hypo odtiaľ a má problém s tranžami, nechcú mu uvoľňovať dostatok peňazí. viem že rodinné prídavky im uznali ale pani je na invalidnom, čo je jej regulérny príjem a ten jej neuznali. Tak neviem.
Odpovedať
@finsluzby ahoj. ďakujem za ochotu. Tel. číslo mi neprišlo, ale myslím že to pôjde aj takto. Nechcem zbytočne otravovať. Len som chcela vedieť, či našim čestným prehlásením o vyššom príjme (čo si môžu overiť na našich účtoch) môžme vytĺcť vyššiu hypotéku, alebo sa s tým len zhovadíme. Na jednej strane mi to príde logické, ale na druhej by to mohol kde kto zneužiť, a vypisovať takéto prehlásenia, tak neviem. Skúsime asi ešte zatlačiť na pani z banky a podľa toho čo povie sa rozhodneme.
Odpovedať
Profilova fotka
skuste unicredit banku......
Odpovedať
@lucia80 posielam ti na sebe mobil v ip, brkni mi, niekedy je lepšie celú situáciu prejsť po telefóne ako vypisovať si a hľadať príspevky.
Odpovedať
@finsluzby ahoj. chcela by som sa ešte niečo spýtať, možno s tým máš skúsenosť. a ak je to totálna blbosť, tak sa ospravedlňujem. výška úveru nám kvôli tým neuznaným dietam a rodičáku vychádza len 34 000,-. Disponibilný zostatok nám vyšiel len ca 106,- EUR. Ale nám prihliadli na to, že u nich momentálne bez problémov splácame úver mesačne 151,- EUR, takže akceptovali túto sumu a nie disponibilný zostatok. Potrebovali by sme ale ešte aspoň o 4000,- EUR dostať viac (samozrejme aj viac ak by šlo, len nechcem mať veľké oči). A teraz moja otázka. Je možné k žiadosti napísať aj nejaké čestné prehlásenie, alebo žiadosť o výnimku, vzhľadom na to, že nám tie peniaze chodia mesačne oficiálne ku nim na účet, čiže ich reálne máme a sme schopní platiť aj vyššiu splátku? Vedeli by na niečo také prihliadnuť, alebo je to úplná haluz. Možno je to blbá otázka, ale skúšame každú možnosť. Alebo má finančný poradca také možnosti, aby nám niečo takéto vedel presadiť? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@pancake bohužiaľ, musím súhlasiť, ale dá sa to - zrefinancovať stavebné sporenie novým úverom + tých 40.000 eur navyše - výška splátky dosiahne splátku na stavebnom sporení
Odpovedať
@pancake No s vasimi prijmami a pracovnou situáciou by to bola uplna financna samovrazda...
Odpovedať
aj mne tu niekto poradí? pracuje iba mm, ja som nezamestnaná. máme dve deti.mm má hrubý príjem 900eur. čerpáme stavebné sporenie 233e mesačne a chceli by sme další úver na 40 000eur. myslíte že nám dajú? a ak áno, v ktorej banke a s akým úrokom a rpmn?
Odpovedať
Profilova fotka
@viierockaaa RPMN je tiež len orientačné ! veď kto vie aká bude úroková sadzba po skončení fixu ?
Odpovedať
@finsluzby ano iba poplatok za poskytnute a vedenie bezneho uctu. dost podstatne su aj podmienky mimoriadnych vkladov, moznost vyplatit hypo skor bez co najmensich poplatkov ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@abobo no, dnes si banka okrem poplatku za poskytnutie a poplatku za bežný účet toho veľa nevyberie
Odpovedať
@abobo tak ber :-D
Odpovedať
ahoj. ja som dlhe roky bola klientom slsp... no najlepsie podmienky uveru mi poskytla VUB. tak som nevahala a sla... som spokojna. momentalne ma vyrocie fixacie a keby to bolo mozne tak by som najradsej isla do mbank - su tam minimalne poplatky, urok garantovany po cely cas, moznost splatit uver formou mimoriadnych splatok kedykolvek v priebehu roka bez poplatkov - jedine co ma odraca je investovat 250 eur do poplatkov na znalecky, orig LV, suhlas banky s predcasnym splatenim,... pokusala som sa o refinanc pred rokom a chcela som este navysit hypo (splatit 3000eur a zobrat/navysit hypo o dalisch 20tis eur, znalecky bol na 51tis eur na byt) no nedopadlo to dobre .. ponukli mi hypo na 5000eur! ostala som fakt znechutena, lebo to bol vysmech. vsetky doklady som mala a oni mi ponukly hypo vo vyske 5tis eur.... takze teraz mam obavu znova investovat to papierov a kludne mozu povedat ze uver neposkytnu... keby som bola na zaciatku urcite by som vybehala viacere banky. momentalne fakt najlepsie dava mbank (no beru do uvahy napr aj kreditne karty - ako negat.jav) a na druhoom mieste VUB . ked mas vsetky doklady, bola by hlupost nevyskusat viacere moznosti. vzdy je najlepsie obehat viacerych. jasne ze nie je podstatne % uroku ale RPMN - celkova miera urokov, to sa da najst na nete, resp info davaju aj banky. napr slsp nepotrebuje doklad o prijme lebo udaje si vytiahne zo soc poist. ..
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby ale samozrejme zaujimaju ma aj celkove naklady na uver, lebo ako vieme pri darebnych bankach urok je len mala cast skladacky...
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby ak mi vybavis 0,3 % urok pri 50000 EUR s 5r fixom pri hypoteke pre mladych tak to vezmem..
Odpovedať
@lucia80 vždy sa dá vymyslieť :-D
Odpovedať
@mahauve presne ako si napísala, Sociálka ich nepustí. Nevadí, možno sa nám niečo podarí, aj tak som bola prevapená, že prvý krát prišiel domov s papiermi, že to vyjde. Ale to tam boli zarátané aj tie diety a rodinné, keďže sme o tom nevedeli.
Odpovedať
@finsluzby ďakujem, no je to škoda, lebo nám to znížilo príjem o ca 230-250 EUR, čo je dosť. Musíme len počkať, čo nám vyjde za týchto podmienok. Snáď niečo vymyslíme.
Odpovedať
@josefpihrt moja chyba, vôbec som si takéto niečo nepreverovala. Ja som si naivne myslela, že banku zaujíma náš reálny príjem, z ktorého platíme poplatky a teda koľko nám zostane reálne na splátku úveru a nie to, že z akej sumy platí mm zamestnávateľ odvody. S mojou schopnosťou platiť hypotéku to podľa mňa nemá nič spoločné. A ak by sa jednalo o to, že diety mať môže ale aj nemusí, to isté je predsa aj s prémiami, tiež mu nikto nezaručí že ich dostane aj na ďalší mesiac a predsa sa zarátavajú, lebo sa z nich platia odvody. A rodinné prídavky sú síce štátna dávka ale sú istejšie ako prémie, diety a aj pracovný pomer v konečnom dôsledku. Jednej známej sa to podarilo presadiť, ale v inej banke. Manžel je vodič rakúskej firmy na slovensku a jeho prac. povinnosti spočívajú v tom, že zásobuje aj firmy v Rakúsku. Čiže sa mu môže stať že príde o prácu, ale pokiaľ má prácu, tak bude mať isté aj diety. Zostáva nám len počkať, čo nám ponúknu za takýchto podmienok. Ale ružové okuliare som si už zložila.
Odpovedať
@lucia80 čo mám vedomosť, tak diéty berú banky do úvahy iba pri vodičoch medzinárodnej kamiónovej dopravy. Banky vždy overujú príjem a týka sa to aj produktov typu americká hypotéka. Dobre si všimni, že je to hypotéka bez dokladovania príjmu, nie bez overovania príjmu :-) teda, že ty nemusíš dokladovať príjem, ale banka si tvoj príjem tak či tak overí v Sociálnej poisťovni.
Odpovedať
@lucia80 nie každá banka uznáva diéty v 100%, resp. uznáva diéty pre konkrétny typ zamestnania a v tom je problém.... ale bezpríjmová hypotéka problém nie je, len jej podmienky nebudú pre teba atraktívne.
Odpovedať
@lucia80 diety sa pochopitelne nezapocitavaju lebo ich ucel je jednak uplne iny a taktiez nie su predpovedatelne, co ked manzela prestanu vysielat na sluzobne cesty alebo ich pocet obmedzia? rodinne pridavky su tiez rizikove lebo zavisia od volatilnej legislativy
Odpovedať
@finsluzby ahoj. len tak pre zaujímavosť. ako je možné priklepnúť hypo bez overovania príjmu? lebo nám nezobrali do úvahy ani ten príjem, ktorý nám reálne chodí na ich účty (čo si mimochodom hneď overovala), lebo mm má vyplácané aj diety a to sa mu nezarátava do príjmu. neprešlo jej to cez "sociálku", nevypárovalo sa to z odvodmi, ktoré zamestnávateľ zaňho odvádza, pretože diety nie sú zdaňované. Toto som nevedela že sa nezarátava. Ani rodinné sa nezarátavajú (to som vedela, len som myslela že to uhráme), takže nám to znížilo príjem o ca 300-320 euro a môžeme si asi pískať :-S . Aj keď mi to príde úplne nelogické, že my ten príjem v skutočnosti do rodiny máme, legálne, chodí nám pravidelne k nim na účet a napriek tomu nám ho nemôžu akceptovať. Či som ja z inej planéty, keď to vidím takto?
Odpovedať
Profilova fotka
@mslavik prečo ? nie jeto jedno ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?