Máte skúsenosti s nebankovými hypotékami?

Prosim Vas, nebrali ste niekto nebankovu hypoteku. Chceli sme zobrat HU z banky, ale nepresli sme koli zaznamu v uverovom registri. Sme zufali, chalupu mame pred dokoncenim a nemame si kde pozicat 12000€. Byvame v drahom podnajme, Prosim vas ak mate nejake skusenosti, alebo nejaky napad ako sa v takom pripade dostat k uveru dajte vediet. Dakujem
Odpovedať
oklinka - vieš povedať aký máte záznam v registri a či už je tam všetko v poriadku?
Odpovedať
Finsluzby, az ked nam banka neschvalila uver, som zistila, ze uverovy register vobec existuje. Pred dvomi rokmi sme mali problem so splatkami, ale nejednalo sa o chronicke neplatenie. V bake snad o mesiac neskor zapaltena splatka, mozno nejake precerpanie debetu (prejavilo sa to az vo vypise, v podstate uroky, ziadne velke precerpanie ) A v splatkovej spolocnosti splatky sice zaplatene v danom mesiac, ale po dni splatnosti. Teraz uvazujem ci vobec splatkova spolocnost moze vkladat do registra udeaje, ked zmluva vznikla v r 2003, v tom case este nadavali podpisat suhlas o vkladani do registra.
Odpovedať
oklinka: ked sme chceli nasu prvu hypoteku, tak nam v banke povedali, ze sme niekde dlznikmi, ale oni nam nemozu-nevedia povedat kde :-) ako blazni sme obiehali vsetky byvale banky, leasing, byvale male uvery.... nakoniec mal manzel dlh spred skoro 10 rokov v nemenovanej statnej zdravotnej poistovni 130 korun slovenskych, o ktorom mu ale nikdy nedali vediet :-) po zaplateni tejto strasidelnej sumy nam mohli dat hypo....
Odpovedať
Ahoj Trnavacka, neviem ako sa banka k takemuto dlhu dostala, pretoze ako som uz zistovala na nete, tento bankovy register vznikol az v koncm roka 2004 a bez suhlasu sa don nesmeli davat informacie. . Solus vznikol az asi rok potom.
Odpovedať
ak je to v takej rovine, dá sa ti pomôcť, bola si len v zlej banke. :-)
Odpovedať
Chcem sa este spytat, -- myslite ze registre bank a splatkovych spolocnosti su prepojene, mozu si do registrov nahliadat navzajom?
Odpovedať
niektore nebankovky ako napr. Cetelem su v registri.
Odpovedať
Ahojte, pripajam sa aj ja s otazkou ohladom uveroveho registra. Ak by sme ja, alebo manzel mali zaznam v UR, mohla by nas banka vies ako VIP klientov.
Odpovedať
Fin, takze bankovky a nebankovky su prepojene?
Odpovedať
oklinka: my sme hypoteku brali v roku 2006, vtedy im uz asi poistovne nahlasovali. Neviem ci vsetky, toto bola Spolocna zdravotna poistovna. Ale nebyt hypoteky tam ten dlh stale je :-)
Odpovedať
z nebankovky nebrat.
Odpovedať
hga, ved aj ja mam strach, ale mat nedokonceny dom, byvat v podnajme, a penieze v nedohladne...som z toho zufala. Inu moznost ako si pozicat zatial nevidim
Odpovedať
Článok sa načítava...
aby si o ten nedostavany dom neprisla. spolu so zmluvou o pozicke podpises nebankovke aj zaloznu zmluvu na tvoj dom a/alebo aj zmenku. vela stastia potom na sude.
Odpovedať
oklinka, medzi nami za vacsinou nebankoviek stoja zahranicne banky, ale neznamena to, ze tieto spolocnosti maju pristup do uveroveho registra, dal som len priklad.
Odpovedať
majka, viklientom banky sa stavas na zaklade prijmov alebo objemu vkladov.
Odpovedať
ja radim-nebrat z nebankoviek.kamoska sa musela vydavat a kedze rodicia nemali peniaze tak si od nebankovky poziciali 1OO OOOsk.postupne ju splacali az kym-raz sa stalo ze im ,,zameskali,, vyplaty a tak splatku ,,odlozili,,.volali do tej spolocnosti s tym ze splatku uhradia o par dni neskor...pani pri telefone suhlasila.a tak aj bolo-o par dni splatku zaplatili A vsetko bolo ok...az do chvile ked im prisla pokuta 3OO OOOsk za oneskorenie...a marne tvrdili ze ich informovali ze neskor zaplatia...nikto o nicom nevedel ze volali... nebankovka sa vyjardila tak ze ,,porusili podmienky,ktore boli vypisane malymi pismenkami ,,.......hadam od celej rodiny si ,,vyzbierali,, tie peniaze....rucili s domom takze dvakrat im do smiechu nebolo...radim,ked sa aj tak sa rozhodnete brat peniaze z takychto ,,institucii,, dobre si precitajte zmluvu...aj to pisane malymi pismenami...drzim palce
Odpovedať
murinka, no fuj... z takych praktik je človeku na vracanie ..... ono je to asi v sulade s ich obchodnými podmienkami, ale určite to odporuje dobrým mravom, ved pokuta za omeškanie platby može byť podla nejakeho zákonníka iba neviem ake promile z celkovej sumy (nie som pravnička, tak ma určite nejaky pravnik opraví)... ... vzdialene mi to pripomina tu situaciu, ked sme raz niekde zašantročili šek za rozhlas za 40korún... bez ľubovoľnej upomienky nam napísala ta firma, ktorá odkupila od rozhlasu pohladavky, že ak im nezaplatíme pokutu 10 tisíc korún, dajú nás na súd a budeme platiť stotisíce ako súdne trovy ... zaplatili sme im len tych 40, oni nas dali na súd a potom sme zaplatili ešte sudne trovy čo bolo cca 2tisíc... dufam, že sa to tým skončilo....
Odpovedať
fra, na tvoju skúsenosť je jednoduchá rada - plať cez účet :-D
Odpovedať
no hej, to bolo niekedy v roku 1995...
Odpovedať
aha, tak sorry
Odpovedať
čo sa týka úverového registra, záleží na tom, aké sú tam čísla..každý si ho môže súkromne vytiahnuť a rozhodovať sa podľa toho, aspoň v prípade nejasností klient dopredu vie, na čom je, pokiaľ sú tam jednotky, tak zhruba 3 mesiace sa čaká, v prípade väčších čisiel aj pol roka, niekedy až po roku, väčšinou sa to rieši cez tretiu osobu, v registri sú banky aj niektoré nebankovky, ktoré patria, myslím VÚB, tak isto aj úverové karty a pod. Ke´d si nie som istý situáciou, tak si klient nechá poslať výpis a na tom základe viem, za ako dlho a kde to riešiť.
Odpovedať
Ale vcelku, od nebankoviek ruky preč, a od pochybných ponúk so zahraničia s nízkym úrokom..hm..dupľom
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@andrej341 do uveroveho registra maju pristup len banky ..či?
Odpovedať
@katarinka2010 či hej :-D - presne tak, len banky, nebankovky majú vlastný register
Odpovedať
@ivco toto už neplatí, ale je pravda, že to tak bolo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?