Kupa a rekonstrukcia domu

Profilova fotka
Ahojte :-) , prosim Vas vedel by mi niekto poradit ci sa da zlucit hypoteka na kupu a rekonstrukciu? Dom stoji 50 000 euro a na rekonstrukciu by som potrebovala 30 000 euro. Dakujem za prispevky :-)
Odpovedať
ci sa to zlucit da alebo neda ti povedat neviem, avsak ak spocitam cenu domu a cenu rekonstrukcie, tak mi vychadza celkom slusna suma, za ktoru sa da postavit uplne novy dom a nemusis nic rekonstruovat a prisposobovat sa tomu co je v tom dome pevne dane, ved za tu cenu mas komplet novy dom a postavit sa moze podla tvojich predstav co a kde by si ako chcela mat...
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather No ano 50 a 30 je 80. Za to by postavila dom. Ale asi keď kúpila dom ,tak ten dom asi stojí na nejakom pozemku už.Predpokladám ,že keď píše dom stojí 50 000 eur tak myslí dom aj s pozemkom a za 30 000 ho prerobí. Takže 80 000 je fajn na dom a kde vziať na pozemok? Alebo som to ja zle pochopila.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 @godfather Ano myslela som to dom aj s pozemkom plus prerobenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 Samozrejme je to možné. Otázkou však je, aká je hodnota toho kupovaného domu určená znalcom a teda ak budete na hypotéku ručiť týmto kupovaným domom, tak či bude jeho hodnota dostatočná pre banku. Osobne to vidím tak, že nakoľko je kúpna cena domu 50tis. Eur, tak pre banku toto môže byť aj hodnota domu, tzn. je potrebné banke založiť ešte niečo iné, ešte inú nehnuteľnosť v potrebnej hodnote, aby ste mohli získať potrebnú žiadanú výšku 80tis. Eur. Založiť môžete aj nehnuteľnosť vo vlastníctve tretej osoby, napr. rodičovský dom/byt.
Odpovedať
@godfather áno za 80000 dom postaví. Neviem ,ako tam kde žiješ ty, ale u nás by na pozemok takých 5 árov potrebovala cca 50000€. Takže tak.
Odpovedať
@godfather za 80 000 postavis nejaky mensi bungalov, myslim na kluc, kompletka a to tam ani nebudes mat moderne technologie ako tepelne cerpadlo atd atd ... Cena na dom na kluc v standarde je podla mna od tych 110 az 120 000 eur vyssie .... to co je nizsie, tomu by som velmi neveril kvalite materialov a podobne ... Ja som kupoval pozemok za 45 000eur, na ten si zabudol asi.
Odpovedať
@katika5255 Ano ide to . Najdolezitejsi je odhad, resp musis dat vopred vyssiu zaruku ako beries hypo. Myslim ze jednoho casu bol produkt konkretne na toto. Tak ze ti dali hypo na kupu a dalsie prachy s postupnym cerpanim. Ale muselo to byt dolozene projektami atd co je dost papierovaciek. Ono chce to hlavne obehat banky a zistit co je teraz na trhu :-) Vela zradu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 Znalecky posudok zatial nemame ale odhadovana cena by mala byt zhruba tych 50 000 euro, a nedalo by sa to financovat na zaklade buducej hodnoty?
Odpovedať
@mateson @ydn ano mate pravdu ze pozemok je velmi dolezity, otazka ale je, z akej lokality je zadavatelka tejto temy, lebo ja som kupil pozemok na dedine za necelých 10tisic o rozlohe 1200m2... mozno lokalita odkial je zadavatelka je na tom rovnako.. ceny pozemkov su rozne, netreba to riesit a pisat ze stoji 10, 20, 30tisic atd, lebo mozem napisat ze su aj za milion... a urcite aj viac cena domu a jeho vybava je velmi individualna, niekto je narocny a vyzaduje nove moderne technologie a niekomu staci aj nieco skromne, napr od jednej nemenovaj firmy montovany dom s obytnou plochou 76m2 sa da aj za 25tisic + pozemok samozrejme
Odpovedať
@godfather Tak zadavatelka ma napisane okres Martin a tam idu ceny podstatne vysie ako si ty kupil za tvoj pozemok by si nedal menej ako 35 000.
Odpovedať
Profilova fotka
cena pozemkov sa lisi od lokality to je ved jasne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 pokial má hodnota domu len cca 50.000,- tak vám banka nedá viac ako 50.000,- (aj to je otázne kedže by sa jednalo o 100% financovanie). Jediná možnosť by bola zobrať hypo na kúpu domu (možno aj tých 100%) a na rekonštrukciu úver z Pssp.(do 45.000,- bez založenia nehnutelnosti) Ked dom prerobíte a nadobudne vyššiu hodnotu tak to potom prefinancovať do jednéj hypoteky a hotovo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cisko39 Prosim Vas a ktora banka dava aj 100%,a pri tej pssp byva potom aka urokova sadzba ked je to bez zalozenia nehnutelnosti.Priatel tam ma sporenie a konci mu tento rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@katika5255 100% dávaju takmer všetky banky ale ak sa jedná o vase prvé bývanie tak by som to určite riešil cez Slsp. samozrejme že záleží od vášho ratingu. a čo sa týka tej pss-ky úrok sa tam pohybuje cca 5 %. ak by ste zobrali 45.000,- tak tam splátka vychádza cca 247,-eur.(ale po dostavbe RD by ste to prefinancovali v banke)
Odpovedať
Profilova fotka
@cisko39 Dakujem pekne,nam povedali ze iba Slsp dava 100%,prosim Vas a uver Pss sa da vyplatit aj po prvom roku? resp. hypo so statnym sa da navysit v priebehu cerpania prispevku?
Odpovedať
Profilova fotka
Mam podobny problem... idem kupovat starsi dom, potrebujem cca 70 tisic... trhova hodnota je odhadujem cca 60 tisic (zatial nemam odhad) , predajna cena 37.tisic. Unicredit mi da len 90% z predajnej ceny, nechcu ist na buducu hodnotu. Zakladaniu inej nehnutelnosti by som sa rad vyhol, takze zvazujem co a ako dalej.
Odpovedať
@avesys ahoj aj my to momentalne riesime a tiez nam VUB da asi iba 90%,zalezi na kolko ti to ohodnoti znalec a aka bude kupna cena.
Odpovedať
Profilova fotka
no znalecky posudok - aj na sucasny stav..bude urcite daleko vyssi ako kupna cena...to uz ani nehovorim o finalnom stave...to bude odhadujem okolo 100 tisic
Odpovedať
@avesys no tak potom zobrať este jeden uver na prerobenie a ked sa zrekonstruuje tak prefinancovat hypo na vyššiu hodnotu a vyplatit uver na prerabku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?