...keď príde euro. Aký máte názor?

Profilova fotka
Ahojte. Uz ste rozmyslali nad tym ako to bude ked pride euro? Chceli by sme vziat hypoteku alebo nieco ale kedze sa o rok bude pouzivat euro a vsetko asi bude drahsie,vsade chaos tak sa toho aj celkom bojim.Akymate na to nazor?
Odpovedať
1
2
To by som aj rada vedela, ako to vlastne ide byt.Kto poradi? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
krevetka a ty ako?mate uz hypoteku alebo nad tym rozmyslas?
Odpovedať
lubi a coho sa bojis? myslis ze akoze ak si vezmete teraz hypo a budete platit dajme tomu 10tisic a o rok bude euro ze budete platit 20tisic? alebo sa obavas niecoho ineho?
Odpovedať
Profilova fotka
mima iba sa chcem informovat ake mate na to nazory.ver tomu ze vela veci pojde hore,netrufam si povedat co ale clovek chce byt informovany.nemyslim si ze to pojde tak ako pises,no nech mi nikto nepise ze sa tesi na ten chaos okolo prichodu eura a neobava sa financii.
Odpovedať
ani my nemame este hypo. viem ze lahke to nebude ani prechod na euro... ale zas si myslim ze si nemozu dovolit aby vsetci co teraz ziju priemerne a taky co ziju od vyplaty do vyplaty aby skoncili zavedenim eura ako zobraci. myslim ze ani taky co sa rozumeju financiam si netrufaju poriadne povedat co nastane ak pride euro. preto si myslim ze ani tu nam moc nepomozu baby. aj ked byvaju podaktore vonku v zahranici nemozu povedat ze toto a toto bude na svk od 1.1.2009 pretoze kazdy stat je iny. musime len cakat a dufat ze vsetko bude ok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
rozmyslas zobrat hypo.teraz este ked mame korunu?
Odpovedať
Profilova fotka
Lubi neviem v ktorej relacii som pocula, ze vraj by ceny bytov na SVK by nemali ist hore, ale ci je to pravda na 100% tak to asi nikto este nevie.
Odpovedať
no zatial sme toto neriesili a sme v tom tiez opatrnejsi. kedze este ani poriadne nevieme co bude. :-N no zistovali sme davnejsie nieco ohladne hypo ale zatial neriesime. ak budeme tak asi v korunach ak to bude tento rok. ak v buduci tak je to jasne.
Odpovedať
ja som niekde pocula ze by mali byt dake neviem ako to pomenovat urady alebo ludia co budu kontrolovat aby sa umelo nezvysovali ceny. a neviem ci nahodou po zaved.eura by nemali mat banky rovnake uroky. ale fakt neviem mozno som trepla hlupost a to co som pocula som si zle vysvetlila |-|
Odpovedať
Profilova fotka
tak ohladom domov to je pravda aj ja som daco pocula,no co sa tyka urokov by malo platit to same.ani sme neboli v banke pytat sa ako to je kolko by sme mohli poziciat a kolko by sme splacali.pochybujem ze v banke uz vravia ludom ako to bude vyzerat na eura.
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto pocujem prvy krat, bude to fakt dobre, ze uroky budu rovnake. Ja nenavidim banky a mozno aj kvoli tomu sme si nebrali hypoteku ale zacali sme poriadne makat v zahranici. Dufam,ze sa zmeni aj celkovy pristup bank.
Odpovedať
Profilova fotka
kelemka neviem ako si to pochopila,ale myslim ze chaos bude riadny.banky svoje uz maju premyslene a ludia nevedia co a ako.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no to je jasne, ze to takto bude, len dufam, ze nam najdu neake chyby a nebudeme mat euro o rok. Neviem ktorej krajine chybalo 0,1% a nemohli prijat, uvidime v maji, aspon tusim, ze vtedy sa maju rozhodnut.
Odpovedať
kelemka ci v roku 2009 alebo o rok neskor raz euro pride. mozno cim skor tak lepsie.
Odpovedať
odvšadial počuť, ako sa nič nezmení keď príde euro. ale pochybujem žeto bude pravda, pretože naši obchodníci využijú všetko, aby ceny zdvihli. a keď to tak bolo v každej krajine čo prijala euro, silne pochybujem že práve u nás to bude inak. mám rodinu v zahraničí a oni trpko zaplakali keď sa im franky zmenili na euro. hlavne sa im to premietlo do energetík, potravín a samozrejme realít. aj dnes som počúvala reláciu o bývaní a tam, že teraz sa mení cena z mesiaca na mesiac a odporúčajú kupovať nehnutelnosti teraz, pretože euro prinesie nielen dopyt po bývaní, ale aj euro ceny. ako sa zachovajú banky a úroky, to neviem, ale tiež budeme pod lupou hľadať tú najserioznejšiu.
Odpovedať
Profilova fotka
lubi, pracovníci banky - aspoň tí retailoví zatiaľ nie sú informovaní ako to bude, keď bude euro, práve prebiehajú školenia, ak sa niečo nové dozviem, hodím vám to sem ...
Odpovedať
Profilova fotka
my hypotéku už máme a len pevne dúfam, že sa veľmi nedzvihnú úroky :-|
Odpovedať
Profilova fotka
tak neviem či ste pozerali,ale niekde v telke dávali že ak príde euro tak úroky sa trochu dvihnú.nemysleli si to ale teraz vravia ináč.tak uvidíme.
Odpovedať
Tazko povedat, ako to bude vyzerat. Aj kvoli tejto neistej situacii (ale aj preto, ze s priatelom sme spolu uz vyse 5 rokov) sme sa s priatelom rozhodli, ze este v tomto roku si kupime spolocny bytik :-) Len dufam, ze sa situacia neskomplikuje a vyjde nam to tak, ako sme si naplanovali.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa určite úroky stúpnu, snáď len nie veľmi. Ale nemyslím, že euro s úrokmi nepohne. :-|
Odpovedať
bude sa zit horsie :-( viacere staty nadavaju na ziv. uroven po prijati eura- slovensko urcite nebude vynimkou :-( bohuzial ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
sak toho sa bojim čo to urobi s našou hypotekou kedže žijeme z mesiaca na mesiac
Odpovedať
ahojte, tak ja teda neviem... uz teraz sme, napriklad v ba, co sa cien nehnutelnosti tyka vyssie ako v inych mestach europy... ostatne naklady sa tiez v podtstate vyrovavaju (samozrejme, plus minus, nieco je viac, nieco rovnako a nieco menej)... takze si neviem predstavit, ze by chceli ceny hned vytiahnut este vyssie... co sa cien nehnutelnosti tyka, myslim, ze su umelo vytiahnute hore a neverim, ze to tak udrzia nastalo...
Odpovedať
Profilova fotka
zachovajte klud, paniky okolo eura bude do konca roku 2008 dost:-) ak mate cas a chut, medzicasom mozete kuknut na stranky narodnej banky slovenska http://www.nbs.sk/ v lavom stlpci je z 29.januara 2008 "strednedoba predikcia( P1Q- 2008) Celkom pekne zhrnutie momentalnej situacie,co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme slovaci.tak to vydrzime,robia si s nami co len chcu takze da sa povedat ze euro to nezmeni. v zahranici nadavaju po zmene no neverim ze sa to zmenilo az tak ako sa to zmeni u nas.bola som v zahranici a poviem vam ze najoblubenejsie slovo u nich je'drahe'.vsetko je proste drahe.
Odpovedať
Ahojte, úroky pôjdu určite hore, nakoľko inflácia bude vyššsia. V bankách to už dávno vedia, len sa tvária, že je to diskutabilné, aby Vás nevystrašili...
Odpovedať
Profilova fotka
už to vieme lebo to sem tam vypustia v tv aj keď iba tak okrajom.čo už. :-(
Odpovedať
skor by som povedal, ze uroky pojdu nizzsie, lebo urokove sadzby v euro su o dost nizsie ako tu...
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja si myslim, ze uroky budu nizsie, ved mame najvyssie v EU.. hypo sme brali minuly rok, aj znama v banke nam poradila, aby sme uroky fixovali len na rok, ze ked pride euro, mali by byt urokove sadzby nizsie.. tak neviem :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Konverzný kurz slovenskej koruny: 08.07.2008 11:15 Brusel - Konverzný kurz slovenskej koruny voči euru bol stanovený na 30,1260 SKK/EUR.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?