Kam najlepšie uložiť peniaze?

Chcem sa spytat aky je najvhodnejsi sposob ulozenia penazi?Frajerka ma nejake peniazky zo zahranicia a nevieme co s nimi... :-) ja mam uz stavebne...nejaka rada by sa hodila.myslim nejaky ucet,vhodny urok a tak...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ... ale chcel by som vaše problemy. :-D
Odpovedať
skús sporiaci účet v nemenovanej banke (neznamená, že treba pravideľne šetriť. majú vcelku dobrý úrok), alebo nejaký termínovaný vklad v niektorej z bánk. treba si zistiť aké majú úroky...
Odpovedať
Odporúčam ročný termínovaný vklad do VÚB. My sme uložili s manželom takto peniažky, je na dvoch majiteľov, keď vyberáme peniažky počas roka, tak nám zrazia len z úroku, na sumu nesiahnu v žiadnom prípade. Po roku sme si ho predĺžili. Peniažky pracujú hoci pomaly, úrok nie je bohvieaký, ale je to spoľahlivé.
Odpovedať
nema vyznam velke peniaze ukladat, ale skor realne do niecoho investovat. Pri planovenj inflacii 4,4 % (okolo) ziadna banka neponuka vyhodny produkt. Tie smiesne uroky 2,5 % a to je urok v hrubom...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som za investovanie do buducna, pozemok.. napirklad smer D. Luzna, Rovinka,Kalinkovo a este lepsie Samorin ... v roku 2014 sa zacina kopat dialnica smerom na DS s krizovatkami v D.Luznej a Samorine a pozemky tam stupnu min. 2nasobne :) ...alebo kupit po znamosti starsi byt v BA, zrekonstruovat a predat dalej... peniaze budu pracovat zrazu same.. zvysovat sa konto bude samo :) .. ale nemyslim ze frajerka ma zo zahranicia az taku sumu aby sa dal kupit byt v BA
Odpovedať
tej sa drz :-D
Odpovedať
nazdar, ak ti možem ja poradiť, jednoznačne si treba šetriť v zlate... poskytujú to viaceré rakúske banky... a je to úplne jednoduché, máš u nich účet depozitný, kde je uložené reálne zlato najvyššej kvality... ale záleží na vás, na akú dobu chcete investovať tie peniaze... pri zlate by som minimálne 5 rokov, optimum nad 10 rokov a viac.... a tiež je vhodnejšie sporiť si na dôchodok a sporenie pre dieťa tak isto v zlate.... žiadne životné poistenie ani nič podobné...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, termínované vklady sú hlúposť a zlato ešte väčšia. Možno si niekto povie, že je to skvelá investícia ale nie je. Ak máš záujem môžem sa do toho pozrieť hlbšie.
Odpovedať
Profilova fotka
V blízkom zahraničí je hitom posledných dní ukladanie peňazí do papierových škatúľ, alebo pod podlahu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
najvhodnejsi sposob ulozenia penazi vzhladom na co??? si nejako nenapisal :) - ak pre buducnost, aby nestratili hodnotu -- treba nieco kupit... ceny realit su teraz uplne inde, pozemok nemusi byt zla volba, nepises, ako vela tych penazi je a najma --- ako moc rychlo ich chces mat likvidne a na aku dobu ich cches "odlozit"... ja som takto odlozila peniaze na stavebne sporenie --- pretoze som vedela, ze budeme riesit byvanie, ale nevedela som ake... a tiez som vedela, ze budeme mat v tej dobe uz deti a ze s detmi a zenou na materskej ci rodicovskej klesa atraktivnost posktu hypoteky od bank... a tak som vsadila na istotu, ze po dvoch rokoch od tohto mimoriadneho vkladu bude narok na stavebny uver za uz presne zadefinovanych podmienok - a oplatilo sa mi to, stavebny uver mame 4,7%, hypo nam (neatraktivny prijem, 2 malinke deticky, moj ziadny plat) dali za 6,9%... a to je prosim sakra rozdiel :) takze -- treba sa zamysliet, co s tymi peniazmi chces spravit o 3-4 roky... a podla toho sa zariadit
Odpovedať
Profilova fotka
Do skatule alebo do podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba minut - rozumne - nie rozflakat... kupit byt, postavit dom. Peniaze stale stracaju na hodnote...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som teraz do banky nic nedala :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto je jediný problém ktorý by som chcela mať a nemám... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
veľa peňazí veľa starostí.Za pár mesiacov ich pochytí inflácia a budú dobré akurát tak do kompostu. :-D
Odpovedať
Diamanty ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No....zlato - poslednych 30 dni pokles na burze o 4%, za rok zlato pridalo cca 7%, ale kedze sme tu vacsinou bezny ludia tak zrejme kupis nejaku tehlu s certifikatom a mozes ju nasledne predat za vykupnu cenu ktora je nizsia ako momentalne pri predaji. Zlato pomaly ale isto rastie, lenze nieco podobne bolo aj v 80 rokoch kedy unca zlata stala vtedajsich 700 dolarov a potom nasledny pokles na polovicu. Sucasna cena zlata je v dosledku strachu ludi z politiky a neistoty vyvoja, ak tento strach pominie bude ustup od zlata a tym aj pokles. Ale vseobecne sa ocakava pokles, samozrejme to co sa deje v GR ci ESP prilis nenahrava poklesu ceny zlata. Alternativa su mozno kovy s viac priemyselnejsim vyuzitim (striebro, paladium). Pozemok tiez nie je na zahodenie, ale skorej ornu podu ci vacsiu zahradu ako nieco na stavanie, je utlm teraz. Rozhodne zabudnite na stavebne sporenie (su na smiech s tou ich premiou), poistenie (prerobite ak sa Vam nic nestane), mozno este terminovane vklady, fondy su loteria, ale ten narast co bol po roku 2009 tak lahko sa nezopakuje. Ceny neklesaju jedine v numizmatike, ale tam treba davat pozor na falzum, osobne radsej nejake zlate mince alebo nejake rarity, mince Frantiska Jozefa napr. 4 dukaty ci zlate dukaty 1. CSR su tiez vhodna investicia. Tam zasa treba prax par rokov. A ak frajerka nema viac ako 30 tak myslim najlepsia investicia je do vzdelania - jedine prirodne a technicke vedy, ci nejake specializovane kurzy. A na zaver - treba zvazit ci nie su vlohy na rozbehnutie vlastneho podnikania a rozmnozit tak peniaze. Ak mate nejakch par tisic Eur prilis sa nerozhadzujte, ide doba kedy zelezna rezerva cca aspon na rok zabezpeci kludnejsi spanok. Takze tak.
Odpovedať
ahoj Základom je pravidlo: peniaze rozdeľ do viacerých investícii - proste - ,, stav na viacerých koňov" . Napr. časť si nechaj na sporiacom účte napr. v mbank (2,1%) - peniaze sú vždy k dispozícii - odporúčam (3-6 tvojich mesačných výplat). Ďalšie peniaze daj na termínovaný účet - viazanosť rok, dva. Založ stavebné sporenie aj tvojej frajerke(viem vybaviť zľavu za poplatok v PSS - aj poradiť ). môžeš kúpiť 1-izbák - a prenajímať ho - ale tam sú aj starosti.Môžeš kúpiť zlato. Investovať na burze(tu je už väčšie riziko). Alebo https://nanoearn.com/?ref=gangstro - (tu je už väčšie riziko). Ešte môžeš začať podnikať, dať časť peňazí na charitu. Alebo jednoducho prepiť - tam je istých 40% :):):)
Odpovedať
keď nevieš čo s peniazmi tak mi ich daruj, ja už niečo s nimi vymyslím. A frajerku opäť pošli do zahraničia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja odporúčam časť peňazí uložiť tak, aby ste ich mali kedykoľvek poruke. Na to sa hodí neviazaný termínovaný vklad/sporiaci účet, na ktorom máte svoje peniaze neustále k dispozícii a pritom sa vám zhodnocujú dobrými úrokmi. Úspory, ktoré nebudete dlhší čas potrebovať, nechajte zarábať na termínovaných vkladoch, kde sa úročia lepšími úrokmi. Porovnanie úrokov nájdete napr. na http://www.financnahitparada.sk/termi...
Odpovedať
Profilova fotka
Uzasne uroky ponukaju v bankach, po odpocitani inflacie sme aj tak v minuse... Odporucam umenie - jeho hodnota je casom rastuca, neklesa.Pripadne podielove fondy, skor tie akciove s vyssimi vynosmi, kde je kumulovanych viac spolocnosti - pozor nakupuje sa, ked je fond nizko a treba vediet, kedy podielove jednotky predat:) Ak je clovek sikovny, tak moze za rok zhodnotit uspory aj o 20%.Ale to uz treba trochu studia a sledovania diania a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz zalezi od sumy, ak je vysoka, kupte nejaku dobru nehnutelnost, napriklad bytovku ktoru budete prenajimat. My to volame treti dochodkovy pilier a zaroven je to rezerva, keby nieco vzdy sa da predat
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.youtube.com/watch?v=jJRy0G... :-) :-) ,že by do diamantov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?