Hypotéka z budúcej hodnoty nehnuteľnosti - z ktorej banky?

Profilova fotka
Prosím vás, viete mi poradiť, ktoré banky ponúkajú hypotéku, pri ktorej berú do úvahy budúcu hodnotu nehnuteľnosti? Neviete mi poradiť? Vopred ďakujem.
Odpovedať
@zlaticko333 zakladas danu nehnutelnost na ktoru beries hypo ? ja som tiez tak riesil, vo VUB.. a to som musel mat potiahnute mury do vysky min 1 m, potom som zavolal odhadcu ten mi dal odhad kde je sucasna aj buduca hodnota to das do banky a oni beru do uvahy pri schvalovani samozrejme buducu hodnotu..
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikl ďakujem za odpoveď. Máme hrubú, uzatvorenú stavbu, znalecký posudok máme vypracovaný. Len sa mi dostala informácia, že niektoré banky berú do úvahy len aktuálnu sumu, na ktorú bola stavba ohodnotená..preto sa pýtam.
Odpovedať
@zlaticko333 tak VUB nie, poviem pravdu inu som ani neriesil
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikl ďakujem aj tak za odpoveď. Nám teraz finančná poradkyňa poradila PSS s tým, že od 1.2 budú mať nižšie úroky a tam by nm vyšla suma, ktorú by sme potrebovali. Tak snáď to vyjde :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikl a ešte dodala, že do 3 až 5 dní schvaľujú a cca do 5 dní uvoľňujú peniaze..
Odpovedať
@zlaticko333 drzim prsty :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikl ďakujeme :-)
Odpovedať
@zlaticko333 ja som bral v prima banke ... tiež budúca hodnota - nevýhody musíš vydokladovať použitie peňazí a od toho ako dáš žiadosť o hypo tak prejde mesiac pokým dostaneš peniaze.... výhoda úrok 1 % bez poplatkov ak si založíš u nich účet.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol6777 aha, tak to prima banka v našom prípade nevyhovuje. my robíme všetko svojpomocne, zatiaľ nám bol na stavbe len žeriavnik a bagrista. Inak všetko robí môj drahý mužík :-) ďakujem veľmi pekne za informáciu.
Odpovedať
My mame rovnako vo VUB, peniaze uvolnili do par dni. Musite mat vsak vsetky papiere 100%. Odporucam financneho poradcu, nic za to nezaplatite a vsetko Vam vybavi.
Odpovedať
Profilova fotka
@nonynko ďakujem veľmi pekne. Už som tak urobila. Uvidíme, čo a kde sa podarí :-)
Odpovedať
Hlavne počítajte s tým že Vám poskytnú hypotéku na tranže. Prvá tranža je väčšinu vo výške aktualnej hodnoty. Následne žiadate o ďalšie tranže, ktoré sa dokladujú fotkami zo stavby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zlaticko333 najlepsie spravis, ked oslovis nejakeho dobreho financneho poradcu, ktory sa v tychto veciach vyzna a ktory vam poradi. My sme to tak tiez riesili, lebo ty ako bezny smrtelnik nemas sancu vsetky informacie ohladom hypotek a kriterii vediet.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne vo VÚB povedali, resp schvaľovateľ povedal, že mám nedostatočne vysoké múry a že nemám vnútorné priečky že nie je vidieť ako budú izby... múry mám vysoké 1,3m... takže nezáleží ani od banky ako od človeka ktorý to schvaľuje... Riešime s poradcom inú banku. VÚB má najlepšie podmienky, ale ak to nepôjde, zoberieme z inej banky.
Odpovedať
To mas pravdu @quintes, od toho cloveka vela zavisi.
Odpovedať
@quintes Majú pravdu v tom, čo povedali. To tvoje nie je ešte ani rozostavaná stavba. V zmysle stavebného zákona je rozostavaná stavba pre zápis do katastra definovaná takto: "Rozostavaná stavba sa do katastra zapíše, ak z predloženého znaleckého posudku je zrejmé stavebnotechnické usporiadanie a funkčné usporiadanie jej prvého nadzemného podlažia. " Z tvojej stavby nie je zrejmé funkčné usporiadanie. Kľudne z toho ešte môže byť nejaká hospodárska budova.
Odpovedať
Profilova fotka
No my mame dom uzatvoreny, pod strechou. Ale ze VUB dava len 70% z aktualnej hodnoty stavby.
Odpovedať
@zlaticko333 skus prima banku, momentálne dáva 1%. Tiež teraz riešim hypo v prima z buducej hodnoty - už mam schvalenu len čakam na vyhotovenie zmluvy. @karol6777 dokladovanie? mne povedali len že len fotky, žiadne bločky. Od teba chcú aj bločky? Asi každá pobočka to má inak.bo takmer všetko sa dá u nás vybaviť bez FA xD
Odpovedať
@zlaticko333 a o tej hodnote a koľko dajú, šak ak máš znalecky na 160K (predpokladana buduca hodnota) a ty to dokážeš dať dajme tom za 90 (ked svojpomocne), tak tých 70% zo 160 roni 112tis. ináč momentálne sa počíta už aj 9 násobok tvojho ročného príjmu (maximum čo ti môžu dať) ale ak ste žiadatelia dvaja - čiže aj s manželom, tak myslím že bez problému. Nové podmienky majú prísť v marci, vtedy by mali dávať ešte menej. Pre porovnanie, mne prima dala 80% z bud. hodnoty na 3 tranže
Odpovedať
@zlaticko333 Aby nedošlo k nedorozumeniu. Ak teraz má rozostavaná stavba hodnotu napr. 100.000 eur a hotová by mohla mať hodnotu 200.000 eur, tak nikto Vám na rozostavanú stavbu teraz nedá na stôl peniaze z hypo z budúcej odhadovanej hodnoty.
Odpovedať
@zlaticko333 aj v Tatra banke. Z budúcej hodnoty nehnuteľnosti vyrátajú celkovú výšku hypotéky (samozrejme zohľadňujú aj príjem) nám dali 80%. Výšku tranže určia podľa aktuálnej hodnoty nehnuteľnosti (70-80%). Čiže ak máš znalecký na budúcu hodnotu nehnuteľnosti 200 000€, môžeš očakávať hypotéku maximálne vo výške 160 000€. Ak hodnota toho čo máte postavene teraz (aj s pozemkom) je 100 000€, prvá tranža bude 70000-80000€. Bločky netreba, stačia fotky.
Odpovedať
@stefanl hej to čo povedia a realita je úplne inde :D povedia jedno platí druhé a keď si pozrieš obchodné podmienky tak to je tretie :D dostal som prvú tranžu chcel som druhú že dobre musím vydokladovať čo som spravil s prvou hovorím jej ako bločky alebo fotky ... ona že je to jedno ako je mi lepšie ale že nech to radšej kombinujeme ... hovorím jej dobre tak som jej donesiol bločky na cca polovicu a na druhú fotky ... prešiel mesiac nič ... po mesiaci sa ozvali že to nie je dobré že treba fotky alebo bločky na celú sumu hovorím jej ale v obchodných podmienkach máte že to treba kombinovať ona že nech jej dám fotky ako je na tom dom a vybaví centrálu tak som zvedavý :D
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to je riadny blud čo si tu napísal. Ten citát zo zákona nie je jednoznačný. Kde je napísané že 1,3m nie je rozostavaná stavba ale 1,5m už áno. Hospodárska budova? Ja mám urobené komplet papiere na zápis stavby do katastra. Stačí to tam podať a prejde to. Ak narážaš na vnútorné tenkostenné priečky, tak to je tiež blud, kde si videl ťahať priečky s obvodovými a nosnými priečkami.. Každopádne uvidím ako sa situácia vyvinie, mám info z iných bánk že problém nebude, z foto čo videli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ľudia, ďakujem vám za príspevky. U nás nakoniec vyhrala ČSOB. Všetko prebehlo hladko, rýchlo. V jeden týždeň: utorok-schválenie hypo, vo štvrtok podpísanie zmlúv a v utorok peniaze z prvej tranže na účte. Žiadne obmedzenie typu: toto a toto musíte mať z prvej tranže hotové. Urobíme čo najviac, odfotíme, pošleme fotky a ide nám ďalšia tranža...takže ja odporúčam ČSOB.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik nám ohodnotili budúcu hodnotu nehnuteľnosti na 130 000€. V banke nám ju ponížili na 120 000€, hypo sme dostali ako sme chceli, 80 000€. takže, za nás veľká spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl my sme išli do ČSOB. tiež nám dali, koľko sme potrebovali :-) ďakujem.
Odpovedať
@zlaticko333 To je v poriadku, ale čerpáte po častiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik áno, po častiach.
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom fajn, no uvidis ako vam to pojde aby sa vam to nakoniec niekde aj nezaseklo a bude problem :/ viem z osobnej skusenosti. tiez slo vsetko jak po masle, no uz cerpani druhej tranze nastal taky mensi problem a pokial nabehli konecne peniaze, tak to trvalo dlhsie ako sme cakali
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?