Hypotéka na stavbu domu.

Zdravím vás. Pozemok mám. Inžinierske siete riešim z vlastného. Aj projekt a rôzne poplatky za papierovacky. Potrebujem ale hypo na stavbu domu. Cize od základov po koncovú fázu. 60tisic potrebujem no založiť možem len pozemok a budúci dom ktorý bude mat hodnotu max 65 - 70 tisíc. Otázka znie je šanca dostať tu hypo a dá sa vôbec založiť niečo co ešte neexistuje ? Dúfam ze som to napísal zrozumiteľne :)
Odpovedať
No máš toho dosť :-), gratulujem. Či máš manželku a koľko máš detí si asi pamätáš, koľko zarábaš mesačne rovnako, tak práskni do vrtule a potráp s tým tety v bankách, nech ti niečo predložia. Ony sú za to platené a ty si budeš pre ne vážený zákazník ako každý druhý. Držím palce
Odpovedať
Na to je toto fórum aby som sa nemusel trepať do banky zbytočne. Určite niekto niečo podobne riešil tak mi bude vedieť hneď povedať ako dopadol.
Odpovedať
@romerot aspon prijem a rodinne pomery treba vediet ak mas 400 v cisom asi ti nedaju, ak mas prijem 2k mozno aj hej. vseobecne ked nemas cim rucit je to zle.
Odpovedať
@sysell príjem je niekde medzi 700 a som sám ako jednotlivec chcem ešte využiť hypo s prispevkom od štátu. Ak by som mal príjem 2k hypo ani neriešim :)
Odpovedať
@romerot no zalozit dom ktory este neexistuje mozes, ale peniaze od banky dostanes az ked existovat bude. kedze ale zalozis aj pozemok, banka by ti mala dat cca polovicu hodnoty pozemku vopred, co by ti malo stacit kym postavis z domu tolko aby si mohol dostat viac. potrebujes mat minimalne zaklady a mury do vysky myslim 1.5m, banka ti potom da tolko kolko posudi ze ma aktualna stavba hodnotu. potom sa cerpa tranzi kolko potrebujes, my v TB uz potom dokladame vzdy len fotky aby vedeli zhodnotit co pribudlo
Odpovedať
ak budes mat na znaleckom 70k ako hodnotu pozemku, banka ti ta urcite 50% z jeho hodnoty, za to ti staci spravit mury do vysky 1m a to potom zalozit ako stavbu.
Odpovedať
@luck4 ďakujem už potom viem ako sa to robí :) síce je to viac papierovačiek
Odpovedať
@romerot da sa to riesit hypotekou s postupnym financovanim. Na to potrebujes za svoje postavit zaklady a mury do jedneho metra potom to nebude problem. Samozrejme zavisi to od financnych pomerov.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri tomto postupnom cerpani si treba dat pozor na to, ze banka dava peniaze vzdy az PO a vacsinou nie tolko, kolko ty realne investujes. Maju na to svoje tabulky, ktore nepustia a nezodpovedaju realite. A faktury a blocky ich nezaujimaju. Ohodnotia si to po svojom. Moj brat tak staval, viem o com to je... :-S
Odpovedať
@romerot Ako uz bolo spominane, postupne financovanie. Ja som mal cosi nasporene, pozemok vo vlastnictve, takze mi v banke ponukli zmluvu na maximum co mi mozu s ohladom na plat poskytnut, zalozit pozemok (vyplatili 60% hodnoty - prva tranza) a potom cerpat kolko bude treba - netreba docerpat vsetko. Druha tranza bola najzlozitejsia - odhadca, vklady na kataster, vyplatili hodnotu postaveneho a zvysok hodnoty pozemku. Dalsie tranze uz boli len formalita - supis vydajov a fotodokumentacia. Tranzi moze byt kolko budes potrebovat.
Odpovedať
Ďakujem vam všetkým.
Odpovedať
@romerot v prvom rade je základom cena pozemku - cca akú to má hodnotu? Banka ti požičia min. 50 a max 100% z jeho hodnoty, ale skôr by som rátal 70% a od toho sa dá rovno povedať, či by si som ti odporúčal najprv sporiť alebo zobrať hoc aj medziúver napr. z pss, alebo rovno to riešiť cez hypo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@romerot možete dostat hypotéku na budúcu hodnotu domu.Na začiatok založíte pozemok a dostanete 50-70 % z ceny pozemku (záleží či máte alebo nemáte už povolenie na stavbu) Z tých peniažkov postavíte základy a múry do cca 1 metra a túto stavbu už dokážete založiť v prospech banky a čerpať úver postupne na tranže.
Odpovedať
No pozemok má hodnotu cca 15 tisíc max. je to na dedine :) Nepáči sa mi že pri týchto typoch úverov sa spláca najskôr čisto iba úrok a istina ostáva celá až po prečerpaný celého úveru sa začína vlastne splácať. Radšej založím rodičovský dom zoberiem celú hypo postavím dom a potom prepíšem už novopostavený dom ako zábezpeku.
Odpovedať
@romerot to je jediná možnosť, čo máš - ak cena pozemku je na úrovni 15.000 eur a banka ti dá povedzme 7.500 - z toho nepostavíš ani základy s platňou.... ak máš možnosť, založ rodičovský dom, dostaneš 60.000 eur na účet a staviaš veselo :-D..... čo sa týka splácania úveru, tak sorry, ale mýliš sa - na všetky splátkové úvery je len jeden vzorec, vo výsledku sa veľmi prejavuje vplyv doby splácania - ak vezmeš úver na 10 rokov, splácaš viac istinu ako úroky, ak vezmeš úver na 30 rokov, potom je to opačne - viac úrokov ako istiny.... rozhodnutie, čo si vezmeš, limituje tvoja finančná situácia :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?