Hypoteka na cudziu nehnutelnost

Ahoj. Potreboval by som radu. Viem v banke by mi to povedali ale nemam cas tam ist tak skusim takto:) Staviam dom. Kedze zijem zatedy mimo sk pozemok a aj dom sa napisal na mamu. Vsetko kupovala ona bezomna ja som jej len posielal peniaze. Vybavovala stavebko vsetko. Dom je pred dokoncenim potrebujem cca 30 tis na dokoncenie zariadenie a upravu okolia. Musel som zainvestovat peniaze inym smerom a nechce sa mi zas cakat rok a davat euro k euru. Tak by som chcel zobrat hypoteku 30tis. Dom bude mat hodnotu cez 150tis. Je mozne aby som poziadal o hypoteku na 30 tis na dokoncenie "cudzieho" domu. Zakladal by sa tento dom. Ak to neni mozne ako co najlepsie to prepisat na mna ? Ako to je so stavebnym povolenim ktore je na mamu ? Dik za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekxx urcite sa to da. My sme tak brali hypo. Pozemok, povolenie, zapisana rozostavana stavba v katastri vsetko bolo na mamu. Robil to sice vsetko financny poradca, ale zda sa mi, ze stacilo len vlastne suhlas aby zalozila nehnutelnost.
Odpovedať
Da sa to,vsak kolko ludi zaklada rodicovske domy a byty,aby ziskali hypoteku na stavbu domu. Mama podpise,ze suhlasi.
Odpovedať
Dik za info. Ste ma tesili ze nemusim riesit znova prepis a papiere...
Odpovedať
@marekxx samozrejme, že sa to dá, len jedná sa o bezúčelový úver :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby preco bezucelovy uver? Da sa aj hypo, netreba zavadzat. My mame normalne hypo. Stavali sme s mojou mamou, trebalo nam financie na dokoncenie, takze mama zalozila dom. Banku podla mna nezaujima komu zobere dom v pripade neplatenia. Len nech je dom vo vyssej hodnote ako pozaduje uver. Takze ak je dom aj vsetko momentalne na mamu, a ta da suhlas kludne moze zobrat hypo a tie peniaze aj rozdrbat s prepacenim.
Odpovedať
@lussinda2 toto je skôr legislatívna vec - ty si stavala na svoje meno, ale ručila maminou nehnuteľnosťou, ale @marekxx pokiaľ som pochopil nie je vlastník nehnuteľnosti a ani stavebník, t.j. on tam reálne ani nefiguruje a úver na dokončenie cudzej nehnuteľnosti cudzím človekom, aj keď rodinným príslušníkom, nie je legislatívne poriešený, takže pôjde na 99% o bezúčelové hypo.....
Odpovedať
myslím si, že v tom problém nebude. je rozdiel však, či budeš brať hypo alebo len pôžičku
Odpovedať
@misutka12 vďaka za upozornenie, ušiel mi názov, pôjde o bezúčelové hypo...
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby moja mama je bezvyhradny vlastnik, aj pozemku aj vsetkeho. Do dnesnej doby moje meno nikde nefiguruje iba na hypo, akurat tu mam trvaly pobyt. Ale asi je to potom bezucelova hypo...fixacia na 6r s 1,79% urokom.
Odpovedať
@lussinda2 :-D podstatné je, že sme si to vykonzultovali :-D, ale bavíme sa o hypo, nie o spotrebáku...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?