Hypoteka, kupa, buranie stareho domu a stavba noveho

Zdravim Vas, Mam viacero moznosti, ale tato sa mi zda ako pre mna najlepsia, hoci si nemyslim ze bude zrealizovatelna. Chcem kupit pozemok so starym domom cez hypoteku tzn na starom dome bude tarcha. Potom ho chcem zburat a postavit novy, ktory budem financovat z casti z dalsej hypoteky. (pozn. dom zburam komplet cely) Prefinancuje mi to takto banka? Dik za rady.
Odpovedať
Nemôžte len tak zbúrať dom, ak naň budete čerpať hypo. Zostávajpce zabezpečnie (pozemok) by nebolo zrejme dostatočné.
Odpovedať
Profilova fotka
@pl31 ak zakladate inu tuzemsku nehnutelnost ako ktoru kupujete a budete burat tak ano, ale ak nie tak aj to sa da dohodnut s bankou, len ich treba niecim presvedcit, lebo ak zalozite tu co kupujete tak budete potrebovat ich suhlas a to bude prrsviedcanie 😀 budu chciet nejaku zaruku a dobre slovo nepostaci.
Odpovedať
Profilova fotka
@pl31 Teoreticky sa to dá, ale určite odporúčam o tomto postupe informovať banku už pri podaní žiadosti o hypotéku. Banka potom bude postupovať tak, že síce dom bude súčasťou záložného práva, ale hypotéku poskytne do výšky max. 50-60% hodnoty pozemku (nebude brať do úvahy hodnotu domu), prípadne do 70% hodnoty pozemku (záleží od výberu banky). Do špecifických podmienok úverovej zmluvy môže uviesť, že v prípade záujmu u zbúranie domu bude potrebné predložiť banke búracie povolenie a banka tak uvoľní ťarchu na ten založený dom (nie je totiž možné založiť iba pozemok bez stavby na ňom). A keď začnete stavať, tak sa urobí nová záložná zmluva na nový rozostavaný rodinný dom a potom si ho viete prefinancovať hypotékou s ohľadom na budúcu hodnotu rozostavaného domu. Teoreticky si to viem celé jednoducho predstaviť ako by to šlo. Prakticky to bude isto na vyjednávanie s bankou a na individuálne posúdenie Vašej hypotéky a nečakajte schválenie za tri dni, neštandardný prípad môžem trvať dlhšie. Určite sa ale treba do toho pustiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@pl31 Presne ako úvádza andreah25. takúto záležitosť treba riešiť už od zaciatku z bankou v žiadnom prípade nie svojvolne. poznám konkrétny prípad ked si klient banky zobral hypotéku na dom ktorý potom zbúral a už mu nezostali finnancie na výstavbu.Banka to zistila a samozrejmä mu úver zosplatnili.
Odpovedať
Dik za vsetky odpovede. Uz to riesim s bankou. Zatial nepovedali nie, vraj si to musia este preverit vyssie. Kazdopadne dam Vam info ako som dopadol :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?