Hypotéka bez možnosti ručiť nehnuteľnosťou

Dobrý den, je nejaká hypotéka kde sa dá ručiť rozostavaným domom s tým že nepôjde o postupné financovanie .... ale dostanem peniaze v hotovosti ? Nemám možnosť ručiť nenuteľnosťou rodičov a podobne .......... máme postavenú hrubú stavbu , krov , strecha ... bez okien
Odpovedať
Ručiť sa dá aj rozostavanou stavbou a pozemkom na ktorom máte rozostavanú stavbu. Dostanete peniaze v hotovosti, len ide o to akú hodnotu má Váš domček lebo na neho sa bude robiť znalecký posudok a samozrejme viac ako je hodnota domu nedostanete .... a tak dostanete peniažky.
Odpovedať
v podstate také niečo ponúka každá banka. pár našich klientov to už tak robilo.
Odpovedať
@severka222 v pohode ruč tým, čo máš a potom už len záleží od banky - pokiaľ hodnota hrubej stavby je dostatočne vysoká, tak podstaneš peniaze automaticky na účet a nemusíš ísť na postupné financovanie. Škoda však, že nemáš okná a dvere, t.j. uzatvorenú stavbu :-D.
Odpovedať
@finsluzby prečo že škoda ?
Odpovedať
@severka222 vyššia hodnota a v zmysle postupov niektorých bánk možnosť dostať peniaze naraz bez dokladovania
Odpovedať
@finsluzby mne ide o to, že máme spotrebný úver 10000 eur, a postupným fin. sa to nedá vyplatiť, preto som chcela založiťť túto rozostavanú nehnuteľnosť , a dostať nejaké peniaze v hotovosti .. vyplatiť to a kupiť okná a dvere , a potom si zobrať hypotéku ... dá sa to takto ?????
Odpovedať
@severka222 Dajú ti 2x hypotekárnu pôžičku na tú istú nehnuteľnosť?
Odpovedať
@severka222 dá sa to, ale je to dosť krkolomné :-(
Odpovedať
@finsluzby , viete mi poradiť ako by sa to teda dalo ? Máme spotrebný úver, rozostavaný dom bez okien ... a nemáme inú nehnuteľnosť na ručenie hypotéky .... dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@severka222 Na Vašom mieste by som bez problémov požiadala o hypotéku na celé dokončenie domu, trebárs cca 50tis. eur a viac - záleží podľa budúcej hodnoty nehnuteľnosti v znaleckom posudku. Banka bez problémov ako prvé čerpanie uvoľní 70% aktuálnej hodnoty rozostavanej nehnuteľnosti, tzn. napr. znalec ohodnotí rozostavanú stavbu na 30tis. eur, tzn. banka pošle na účet klienta 21.000 eur. Z týchto peňazí môžete vyplatiť tej spotrebný úver a použiť ich aj na financovanie ďalšej stavby. Ďalšie čerpanie peňazí dostanete po zdokladovaní tých prvých 21tis. - dokladovať môžete buď bločkami (aj refinancovanie toho, čo ste už mali urobené pred hypotékou a pod.), alebo pri svojpomocnej stavbe je lepšie dokladovať fotkami realizovanej stavby. Je veľa možností. Osobne by som však využila možnosť jednej hypotéky, nie dvoch a viac. Totiž čím viac úverov, tým viac poplatok a vyššie preplatenie.... @radopp Banka dá kľudne aj 10 hypoték na jednu založenú nehnuteľnosť. Základ je, aby stačila hodnota danej nehnuteľnosti. A taktiež je to obmedzené aj tým, že viaceré hypotéku môžu byť iba v jednej banke, dve banky totiž spolu nemôžu mať záložné právo na jednej nehnuteľnosti. Kombinovať sa môže iba napr. stavebná sporiteľňa a banka, alebo štátny fond a banka a pod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň chcel by som sa opitať ked chcem ručiť nehnutelnostou zdedily sme byt po babke a je napisany na brata a na mňa dalo by sa ručiť jednou mojou polkou keby že si chcem zobrať uver ?
Odpovedať
Profilova fotka
@silak musel by aj brat podpisat zalozne zmluvy, polkou bytu sa rucit neda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@seffka a chel by som sa opitať a pozemkom sa da ?
Odpovedať
Profilova fotka
Samostatny pozemok sa da, ale ak na nom stoji nehnutelnost, ktoru zakladat enchcete, tak nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?