Hypotéka a záznam v nebankovom registri

Ahojte, chcem sa opýtať, chcela by som si zobrať hypotéku. Splácam jeden menši úver z nebankovky ešte mám uhradiť 699eur. Pravidelne im platím splátku,každý mesiac. Ako to vidieť v tom nebankovom registri? ze to pravidelne uhrádzam, teda ze je to pozitívny záznam? Lebo viem ze su aj vedení ludia s negatívnym zaznamom, co platia neskoro alebo vobec. Myslíte ze mám sancu dostat 40000 e? Ďakujem za rady a prajem pekný večer 😉 J.
Odpovedať
Všetko závisí od výšky tvojho príjmu. Pri vybavovaní predlozis príjem a splátkový kalendár úveru,ktorý máš, uvedieš svoje rodinné pomery a oni ti vypočítajú tvoju bonitu. Podľa toho čo im vyjde ti dajú vedieť čo ďalej. Nikto ti tu presne nepovie čo ťa čaká, každá banka má svoje pravidlá.
Odpovedať
Profilova fotka
To, že splácaš hypo na čas bude hrať v tvoj prospech, no všetko záleží od toho, aký más príjem a či tvoju požadovanú čiastku budeš schopná splácať
Odpovedať
nájdi si radšej nejakého poradcu, ten ti povie, či máš šancu hypo získať alebo nie
Odpovedať
Ahoj veľmi rada ti poradím ohľadne hypotéky. Ak nad ňou vážne uvažuješ, treba do toho ísť čím skôr, pokiaľ spĺňaš podmienky banky, pretože sa už každým dňom len sprísňujú. Čo je z pohľadu finančnej gramotnosti dobre, ale v praxi to znamená, že čím menej ľudí bude spĺňať prísnejšie kritéria bánk a nedostanú hypotéku vôbec, alebo v menšej výške ako chceli, alebo potrebovali. V úverovom registri vidieť podrobne všetko, v akej banke, aký úverový produkt máš, v akej výške, odkedy, dokedy, s akou splátkou, ako to splácaš, či na čas, alebo dokonca koľko dní v ktorom mesiaci si bola v omeškaní, alebo koľko upomienok ti banka poslala, koľko úverov máš už splatených, alebo či bol úver zosplatnený. Vo výpise z úverového registra, dokonca vidieť koľko žiadosti o úver a kde si mala podaných, koľko z nich bolo zamietnutých a pod. A či máš šancu dostať 40000 je veľmi individuálne - závisí to od príjmu, výdavkov aj účelu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankastraskova Akýkoľvek riadne a včas splácaný úver je pre banku pozitívny záznam, dokonca lepší, ako keď nemá človek vôbec žiadne úvery. Ak by banke daný úver prekážal, vrámci schvaľovacieho procesu môže schváliť hypotéku s tým, že ako podmienku čerpania zadá zdokladovanie splatenia daného úveru.
Odpovedať
Profilova fotka
To, ze ho splacas nacas je len k dobru. Len je potom otazne, ako to narusi schopnost splacat aj ten druhy. Ci ti to vlastne vinde. Mozno by bolo fajn si ten jeden vyplatit a potom ziadat o druhy
Odpovedať
Ďakujem Andreah 25, situácia je nasledovná, tych 699 eur este mám uhradiť nebankovke. Splácam po 50 eur každý mesiac. Príjem mám 720eur +prídavky 47,36. Na hypotéku sa bude odkladat aj príjem partnera. Len to som chcela vedieť ci je sanca dostat hypotéku 40000eur, ked splácam nebankovku, každý mesiac 50eur, este je teda zostatok 699 eur splatit. Ako to bude dajme tomu Slsp posudzovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankastraskova banka v tomto nevidí problém. Ak aj áno, dá sa to urobiť tak že banka priamo z tej hypo urobí konsolidáciu alebo rovno vyplatenie toho malého úveru. Lenže ako už bolo vyššie napísané, je to pre teba len plus, že v registri si vedená ako spoľahlivý klient, tým že platíš všetko načas. Ono tu ti ťažko napíše niekto presne ako to bude v tvojom prípade, každá pôžička (aj hypo je len pôžička) je posudzovaná individuálne. Nejde dokonca ani o výšku mesačného príjmu.. môj známy nemal nikdy od nikoho nič požičané, chcel kúpiť telku na splátky, a bum, nedali mu. A príjem mal v 2009 vysoko cez tisíc eur...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankastraskova úplne v pohode sa dá táto výška hypo získať vzhľadom na príjem a teda ako bolo spomenuté, riadne splácaná aj nebankovka je iba plus, nie je to žiadne negatívum.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?