Dostaneme hypotéku, keď poberám rodičovský príspevok?

Profilova fotka
chcem sa opýtať, partner je živnostník a ja poberám rodičovský príspevok,,,je vôbec nejaká šanca, že by sme dostali hypotéku???
Odpovedať
@graceful9 my sme prave v podobnej situacii...len som na materskej dovolenke (este som zatial neporodila). my sme si nechali poradit od financneho poradcu...dajte si zalezat aby to bol niekto "dobry" co chce fakt poradit a neriesi svoj porspech...to je dolezite...A ako sme dopadli budeme vediet asi zajtra...Ale uz teraz je za tym hodne vybavovaciek. velmi zalezi od príjmov zivnostnika...no a tak podobe, vela vela opletaciek a papierovacie. zajta budem vediet ci nam odklepli hypo a v akej vyske...
Odpovedať
@graceful9 presne aj my sme v takejto situácii, manžel živnostník, ja poberám už len rodičovský príspevok a ideme prerábať dom.neviem ako to zvládneme, hypotéku by sme veľmi nechceli brať na 30 rokov a dávať dom do zálohy a aj neviem či by nám ju schválili....musíme niečo riešiť lebo mesačné výdavky nám presahujú mesačné príjmy :-| :-( nemáte niektorá skúsenosti s fondom z rozvoja bývania, ako to tam je?aké podmienky, kritériá?
Odpovedať
@graceful9 rodičovsky prispevok sa z pohladu banky berie ako prijem, či hypoteku dostanete alebo nie treba sa ist opytat do banky..manžel sa musi preukazat bezdlžnostou voči danovemu uradu, nesmie mat nedoplatky v socialnej a zdravotnej poistovni. Nesmie mat upomienky za platenie uveru trebarz, resp. nepovoleneho prečerpania. Príjem dokazuje danovým priznaním. A najdoležitejšie musi mat dostatočný príjem. Ak všetko splna, potom by mal dostat hypoteku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ejbyk a napíšeš mi, ako ste dopadli, prosím ťa? a ak sa môžem opýtať, aký je príjem tvojho manžela?
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 a aký je asi ten dostatočný príjem? koľko musí byť minimum?
Odpovedať
Profilova fotka
@graceful9 minimum je zivotne minimum plus vyska mesacnej splatky - ak taky prijem nemate, je zbytocne robit si nadeje ze hypo prejde... ono tam vacsinou vidia radi aj rezervu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 ale dokopy alebo len partner musí mať min. plus tú splátku?
Odpovedať
No ved to je taky problem ist do banky? Povieš im aku sumu potrebuješ aby ti pracovnička bpovedala aky prijem musi priatel mat.. no a uvidiš.. ak ma je dobre ak ne tak prehodnotit situaciu... @graceful9
Odpovedať
@graceful9 ale v pohode, pokiaľ manžel mám poplatené odvody, normálne daňové a podniká dlhšie ako 7 mesiacov :-D
Odpovedať
@graceful9 my sme takto dostali. Ja na rp a manžel živnostník. Spolu sme potrebovali príjem 950€. Dostali sme okolo 50000.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?