Dofinancovávali ste postupne v Prvej Stavebnej?

s priatelom si chceme postaviť domček, no je to trošku komplikovanejšie tak nám iná cesta nezostáva, iba toto postupné financovanie stavby...no ale myslím si, že touto cestou to bude trvať dlhšie, lebo im treba všetko dokladovať, budeme si musieť zháňať bločky a dokonca im všetko fotiť a dokladovať :-( ....máte s týmto niekto skúsenosti? ĎAKUJEM ;-)
Odpovedať
ahoj patka 1, aj my sme sa rozhodli, že si postavíme domček s postupným financovaním. Tu je ale dôležité aby ste mali svoju aspoň nejakú hotovosť na začiatok, lebo vo väčšine prípadoch dostaneš len percentá z celkovej sumy, konkrétne my sme dostali 80% zo sumy úveru, no dokladovať musíme celú sumu a preto potrebuješ mať svoju hotovosť. Ďalším problémom je to, že ak chceš čo najlacnejšie tak berieš bez DPH, teda bez bločku, ale tebe bločky treba, ale ak nemáš problém si ich pozháňať tak si za vodou. my sme brali úver cez stavebko na hrubú stavbu, ďalší úver plánujeme zobrať na dokončenie stavby a ručením sa budúcou nehnuteľnosťou, ponúkajú to ale len niektoré banky,no nám nič iné nezostáva, tak na budúci rok uvidíme. veľa šťastia.
Odpovedať
postupné financovanie máme z VUB viac info cez poštu
Odpovedať
myslim, ze postupne financovanie je mozne v kazdej banke... napr. csob poskytuje uver na financovanie vystavby na cestne prehlasenie, t.z., ze peniaze dostanes na ucet na zaklade vasho vlastneho rozpoctu. jedina podmienka je predlozit k cerpaniu stavebne povolenie. vychadza sa z buducej hodnoty nehnutelnosti, ale urcite je lepsie mat nejake vlastne zdroje na zaciatok, pokial nie je stavba v takom stadiu rozostavanosti, aby sa dala zapisat na LV, mozes cerpat max. do 50% z hodnoty pozemku. po zapise rozostavanej stavby uz nie je problem cerpat 70, 85 alebo 90% z hodnoty nehnutelnosti, avsak aktualnej. t.z. ze akonahle preinvestujes nejaku ciastku do stavby poziadas banku o precenenie a nasledne o cerpanie dalsej tranze. nevyhodou takehoto cerpania je, ze celu dobu pocas ktorej cerpas uver, platis iba urok z cerpanej ciastky, co neznizuje istinu. skus porozmyslat ci by sa na nejaku dobu nedalo zalozit nieco ine - rodicovsky byt ci dom a po dokonceni stavby prehodit zalozne pravo na vas dom... my nastastie mame tuto moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Patka 1, my sme si práve týmto, čo spomínaš akurát prešli...Pred rokom sme dostali 80 % z úveru a museli sme do roka splatiť celú čiastku...tých 100 %...Ako písala Bona 69, je jednoduché pozháňať peniaze, keď nakupuješ s bločkami...My sme toho mali dosť aj bez bločkou...ale našťastie sa nám podarilo včas peniaze pozháňať...Inak je fakt dobré, ked budeš mať ešte nejakú hotovosť našporenú ešte predtým než požiadate úver, lebo dokladovať treba 100%, ale dostanete len 80%...Ale mať stavebko je veľmi dobrá vec...my sme si ním veľmi pomohli...Jasné, že to nestačí, ale pomôže...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?