Chceme predať byt, ísť do podnájmu a stavať dom

Ahojte chcela by som vas poziadat o radu, pripadne skusenost ci uz osobnu alebo vasich znamych. Mame 3 izbovy byt v OV a kupeny pozemok v OV na ktorom chceme stavat. Rozmyslame s manzelom ze byt predame, pojdeme do podnajmu a zacneme stavat dom. Tak do 1,5 roku by sa nam to hadam podarilo a zvysne peniaze si poziciame z banky. Ako ste to riesili vy ?Dakujem za postrehy a rady uz vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží na tom,že kolko budete platiť za podnájom.Nemožete na ten 1.5 roka bývyť u rodičov?A tiež záleží na to,ako rýchlo sa vám podarí predať ten byt.Ale držím palce.My máme bytv OV ale bohužial nemáme pozemok.Šetríme na pozemok a ked bude pozemok ,tak to chceme spravit ako vy.Predat byt a stavat.Ale asi pojdeme na chvílu k rodičom,lebo podnájom v MA,no hrúza.To by sme tak skoro nepostavili.Podnájom je moc drahý. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
joj ešte som zabudla,my by sme potom chceli montovaný dom.Lebo 1.5 roka u našich,no neviem.Montovaný aby sme najneskor do pol roka bývali.No šak ale ten pozemok ešte neni.
Odpovedať
Profilova fotka
@klaudis mne ten najom pride ako zbytocna komplikacia. Asi by som si radsej pozicala peniaze na dom, postavila, prestahovala sa, potom predala byt a znizila hypoteku. Ale urcite sa treba zamysliet aj nad tym, ci by ste za ten rok a pol zaplatili viac na najomnom alebo na vyssej hypoteke, kym by ste ju znizili...
Odpovedať
najomje aj o vyhodnejsom najomnikovi tak aby si nechodila po najmoch sily treba na stavbu nie na stahovanie
Odpovedať
tiez sme to tak urobili, ze sme predali byt a postavili dom. Byvali sme v podnajmoch, ale vzdy takych, ze sme neplatili nic naviac - rodina nam poskytla.. Neviem si predstavit, ze by sme este 3 roky najom niekde platili..
Odpovedať
my sme sli tiez k rodicom...bude to montovany dom, takze len nakratko :)
Odpovedať
my sme mali taku dilemu, a vyriešili sme takto: z vacsieho bytu sme isli do mensieho mesta, kde sme kupili tym padom lacnejsi byt, za zvysne peniazky sme zbuchali zaklady, vzali sme hypo a teraz kludne staviame, nemusim ist k rodicom, anni k svokrovcom, byvam vo vlastnom, a ked dostavame, potom radsej predam byt a vyplatim hypo....ja som do podnajmu nechcela, pretože nikdy nevieš čo bude zajtra,čo sa môže stať, a mam deti, takže radsej byvat vo vlastnom, ako nemat na podnajom
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa aj tak, že byt predáte za menej peňazí,s podmienku že zostanete bývať, kým postavíte. Ak predáte o toľko lacnejšie ako by ste zaplatili podnájom a sťahovanie, min. ušetríte nervy. Byty kupujú aj takí, čo ich nepotrebujú hneď na sťahovanie.
Odpovedať
@klaudis tiez sme to pred niekolkymi rokmi riesili, ale nakoniec sme zostali v byte, zobrali hypo na dom, pomalicky stavali a potom prestahovali. Nik ma nesuril, dokonca aj na to stahovanie sme mali viac casu. Ked bude velmi zle, tak ho predame a tym sa nam znizi hypoteka ;-)
Odpovedať
Dakujem vam za vase prispevky. Momentalne som na rodicovskom prispevku som zabudla dodat a za tyzden koncim takze sme na jednom plate. Priliz velka hypoteka by neprichadzala do uvahy. Neviem ci ozaj nebude vyhodnejsie predat ten byt a ist do mensieho 2 izboveho bytu na 2 roky. Pripadne dohoda s buducimi kupujucimi ze by sme boli za urcitych vyhodnych podmienok ich najomnikmi. K rodicom nemame moznst ist. Uvazovali sme aj tak ze pozicat od banky na hrubu stavbu a potom predavat byt. No momentalne cakame na projekt a vypocet kolko by to stala hruba stavba. Chceme si zohnat ludi sami na stavbu nie cez firmu co by malo stat menej.
Odpovedať
Náš prípad ste uviedli :-) , predali sme byt, išli sme do prenájmu, postavili sme 4-izbovy bungalov, a mensi uver sme si zobrali z banky, dom sme postavili za 5 mesiacov-z Ytongu :-) , cele zrealizovane to bolo do 1 roka ;-) drzim vam palce...netreba sa bat a vzdavat.....sny sa maju plnit no nie ? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@takyna my sme sa rozhodli stavat z tehiel vyplnenych s polystyrenom stavba bude trvat asi dlhsie.
Odpovedať
@klaudis ak by ste dostali hypoteku 50 000 eur so štátnym príspevkom s úrokom 0,4% na prvých 5 rokov, platili by ste mesačne 147 eur. To je asi menej ako by ste dali za prenájom, či? A ak by Vám stačil mensí úver, samozrejme splátka by bola ešte menšia. Nemuseli by ste sa sťahovať do podnájmu. Môžem Vám poradiť a pomôcť s vybavením. Viac info v IP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?