Ako ziskať hypotéku?

Profilova fotka
ahoj.... manzel je zivnostnik... a chceme hypo... ale problem je v tom ako vyriesit aby nezaplatil velku dan, a potom aby mu nezvysili odvody do ZP a SP... danove musime podat aj napriek tomu ze zalozime nehnutelnost..... :-( :-( :-( co robit...pocula som ze sa da podat danove na dva krat... jedno v plnej vyske a potom po urcitej dobe opravne ,,, ze vratia dan... a nezvisia sa vodvody, co je na tom pravda... kde zisti viac.... dakujem Vam vopred za odpovede.... :-( :-( :-(
Odpovedať
veď hypotéku si nedá ako príjem. prečo by mala vstupovať do daňového priznania? Alebo kvôli hypotéke chce podať "poctivé" daňové priznanie? Aby ju vôbec dostal? Tak to potom bez komentára. A ste si istí, že stačí DP iba za posledný rok? Práve kvôli špekulantom s opravnými DP. A aký by bol dôvod opravného DP? Myslíš, že finančáci sú blbí? Že si zrazu zistil, že dal navyše 2/3 faktúr, ktoré si vymyslel?
Odpovedať
@vikynecka čo je to vysoká daň a vyššie odvody? Neber to v zlom, ale rok sa to dá vydržať - riešenie cez 2 daňové priznania je v pohode, pokiaľ budeš normálne splácať úver, ale zas na druhej strane, ak sa čokoľvek stane, môžeš mať na krku obvinenie z daňového a úverového podvodu....
Odpovedať
Takmer kazdy zivnostnik na slovensku si robi danove priznanie s minimalnou danou na zaplatenie. Inac robia to aj velke spolocnosti... vikynecka - zalezi aky uver (kolko Eur) potrebujete. Ja som tento rok riesil rovnaky problem. Manzelka zaraba oficialne min. mzdu (to su tie velke spolocnosti) a ja som zivnostnik. Danove som si urobil aby som dostal 50.ooo Eur a zaplatil som dan okolo 550eur. Co si myslim ze je uplne v pohode. Odvody do SOC a ZDRAV sa mi nezmenia. Co sa tyka zakladania nehnutelnosti - ta s tym nema nic spolocne. Nou len rucis ak by si nevedela splacat. o tych dvoch danovy priznaniach som pocul. Podla mna na seba len upozornis.
Odpovedať
quako2 porad aj mi potrebujeme cca 50000 ako si to riesil... dik
Odpovedať
Ja sa tiez priklam k tomu ze manipulovat s DP sposobom ze najprv si neuplatnim "nejake" vydavky a potom sa zjavia moze u danoveho uradu byt dovod na kontrolu a potom je na vas ako mate vedene cele uctovnictvo v poriadku aby sa nestaoo ze ste neusetrili na dani ale zaplati pokutu na formalnych chybach a pod...nehovoriac o tom ze manipulovanie s posktnutmi udajmi je porusenie podmienok bankya niekto by to mohol nazvat aj ako podvod. Pre zivnostnikov ale aj inych moze byt obcas najlepsia alebo jedina volba zobrat uver s realnym "bez skumania prijmu" co nie je to co ponukaju vsetky banky ze nemusite doniest potvrdenie o prijme ale realne si ho banka aj tak zisti v socialke. Bez "realneho skumania prijmu" ponuka CSOB, Tatrabanka, OTP a Consumer Finance Holding patriaci pod VUB. Da sa da pouzit iba ak beriete menej ako 50% hodnoty nehnutelnosti. Na zaciatok je tam o trochu vyssi urok (od 3,5-6,5%) Vyhoda je ale ak banka neskuma vas prijem tak dovoli vam splacat kratsie napr. iba 20 rokov pricom ak by skumala vas prijem dovolila by vam 30 rokov nech ju pekne zivite:) Cize ak vas prijem je realny a zvladnete splacat mozte mat dobrovolne kvoli uroku vysoke splatky ale na druhej strane nizke preplatenie uveru a po 3 rokoch refinancovat na lepsie podmienky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?