Ako vybaviť hypotéku v Rakúsku?

Chcel by som sa spytat, ci by nam vedel niekto poradit, ako vybavit hypoteku v Rakusku. Nasiel som viacero prispevkov, ktore sa tykaju tejto temy, ale nijako som si tie informacie nevedel pospajat, aby som si vytvoril predstavu o nejakom postupe. Chceme si postavit dom v Burgenlande (pravdepodobne v Kittsee), ale nemame este ani pozemok. Mame k dispozicii v hotovosti asi 90 000 EUR. Je mozne brat uver spolu na pozemok a stavbu domu? Chceme sa tiez uchadzat o statnu dotaciu WBF - mame tri deti. Ako to funguje v praxi? Treba najprv brat hypoteku na celu stavbu a potom splacat statnou dotaciou alebo je mozne ju dostat uz vopred? Manzelka je momentalne na rodicovskej dovolenke v SR. Je potrebne vybavit si najprv trvaly pobyt, aby sme sa mohli uchadzat o statnu dotaciu a pridavky na deti? Ako sa to da vybavit, ked este nemame ziadnu nehnutelnost? Vdaka za radu! Peto
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, peto. ak chces cerpat WBF a nemas o tom sajnu, poradi, resp. vybavi ti to realitka. na tvojom mieste by som sa do toho sama nepustala, aj keby som bola vyzbrojena radami :-) (my sme si vybavovali hypo v rakusku, ale nie WBF, takze ti neporadim.)
Odpovedať
Profilova fotka
Vybavenie WBF (wohnbaufoerderung) zvladnes aj ty ak vies po nemecky. Potrebujes schvalene stavebne povolenie, energeticky certifikat, lohnzettel (rocne zuctovanie mzdy). Dom musis dostavat do 5 rokov a potom tam mat trvaly pobyt. WBF je vlastne nizko-urocena pozicka 40000eur + 11000 za dieta na 30 rokov, da sa vsak vyplatit aj predcasne. Peniaze pridu na dva krat 40% po dokonceni zakladov, 60% po dokonceni hrubej stavby. Viac sa docitas tu http://www.e-government.bgld.gv.at/wb...
Odpovedať
Vdaka za info. Je mozne niekde zohnat tu rakusku peciatku na slovensky projekt? samozrejme nastaveny tak, aby presiel ich kriteriami.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Stavenby dozor aj stavebnu firmu mam, len stavebny projekt nemam.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ceresnan, prestudoval som si webovu stranku, na ktoru si mi dal link (vdaka), ale na jednu zasadnu otazku som nenasiel odpoved. neviem, ci s tym mas osobnu skusenost. ak tomu spravne rozumiem - jednou z podmienok na ziskanie statnej podpory je trvaly pobyt. ten vsak este nemam a neviem, ako ho mozem ziskat na nepostaveny dom. znamena to, ze mi tie peniaze aj tak daju az ked bude dom postaveny, budem tam byvat, a ziskam trvaly pobyt?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?