Aké sú poplatky banke za prenos hypotéky?

Profilova fotka
ahojte chcem sa spýtať, idem predávať byt, ktorý mam v os. vlastníctve a je na neho hypotéka. Chceme odkupit dom v ktorom som uz vlastník (1/2) od môjho uja ktorý je tiez vlastníkom. Vie mi niekto povedat co potrebujem na prenos hypoteky, ako dlho to trva, ake sú poplatky v banke (CSOB) ako to je so statnou premiou pre mladych (kedze ju teraz mam), taktiez ci sa manzel automaticky stane spoludlznikom (kedze som si hypoteku brala este slobodna) ? Dakujem.
Odpovedať
DObry, pri prenose sa zvacsa plati iba poplatok za zmenu zalohu, vacsinou to byva na urovni poplatku zmeny zmluvnych podmienok cca 160 € ale moze to byt rozdielne. Prenos trva tak ako kupa, t.j. riesi sa zavkladovanie bremena. Tu statnu premiu si preverte ci nahodou tam nie je problem a nemuseli by ste ju vratit.... A ta posledna vec, tam by som sa spolahol na vyklad aspon dvoch nezavislych pravnikov, lebo pri hypoteke ide v podstate iba o nejaku zmenu ale zrejme zalezi ako to prebehne ak to bude kupa, bude to nadobudnutie za manzelstva, t.j. ta kupovana polovica by mala spadat do BSM ak to od uja zdedite tak by to nespadalo pod BSM. Tam Vam musia pravnici povedat ako sa to bude spravat. Kazdopadne nejde o to ci bude spoludlznik, ale kedy a ako to prebehne, pri BSM je podstatne ci nadobudnutie nastane pocas trvania BSM (vynimkou je iba dedictsvo, ktore nespada pod BSM). Teoreticky mozte kupu a nadobudnutie domu vynat z BSM resp. cele BSM zuzit ak neprechovavate doveru k poloviciakovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless a myslite, ze toto vsetko (prenos) môzem uz teraz zacat riesit, pokym nemam realneho kupcu na byt aby som v pripade ak sa kupec najde mohla okamzite byt predat?aby sa to zbytocne netahalo? taktiez nechapem kôly comu by som musela statnu premiu vracat?ved vo vsetkom pokracujem nadalej akurat zalozim inu nehnutelnost.. co sa tyka manzela, zrejme pojdeme po radu naozaj k nejakemu pravnikovi..velmi pekne dakujem za odpoved..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?