5 ročná fixácia alebo 10 ročná fixácia s poplatkom?

Ahojte strecháči, máme dilemu: máme ísť do hypotéky s 10 ročnou fixáciou, za ktorú treba zaplatiť dosť vysoký poplatok (5472 eur za to, že máme istú úrokovú sadzbu na 10 rokov - 3,8% poplatok za poskytnutie špeciálnej úrokovej sadzby z objemu úveru), alebo ísť na 5 ročnú fixáciu bez poplatku. Jedná sa o úver vo Vubke, výška 144 tis. Ďakujem za vaše všetky pre a proti potrehy :-)
Odpovedať
Nezadala si to veľmi dobre :( Toto je otázka. Nevieme aký Ti ponúkli úrok, ale úprimne ak tvoju sumu vydelím 60, čo je 5 rokov v mesiacoch, tak mi to vychádza 91,2 mesačne v prospech banky mimo úroku. A predpokladám, že fix na 10 rokov a 5 rokov máš rovnaký prípadne na desať o niečo nevýhodnejší. Nepreplatíš viac mesačne pri 10 ročnom fixe ako pri 5?
Odpovedať
5 rocna fixácia určite !!! 10 ročná sa oplatí ale nie vo VÚB !!!
Odpovedať
Je to len kamuflaz. V podstate urobia to ze navysia istinu o poplatok. Volakedy byval poplatok za poskytnutie uveru ktory tiez zaratavali do istiny, teraz kedze banky su dole so ziskami snazia sa zarobit aspon na poplatkoch. 10 r fix je mozno dobry pre klud Vasej dusi ale nic to neriesi. Tych 10 rokov najprv treba mat zdravie, potom pracu, niekde dalej je urok. Nikto nevie co bude o 5-8 rokov. Mozno pridu negativne sadzby urokov....vsetko tomu nasvedcuje. Alebo sa na to pozrite takto: Budete cely rok ak nie viac pracovat a platit len za to ze budete mat fix na 10 rokov. To ani nahodou.... PReco 3,8%???? Ved na webe maju uvedene pre hypoteku 144 tis. € poplatok "iba" 2920 €.
Odpovedať
barborka, drž sa zásady, že banky nie sú charitatívne organizácie, i keď sa tak tvária pri dnešných úrokových sadzbách na hypotékach..... reálne ti môžem s čistým srdcom povedať, že banky dnes nevedia, čo bude o 2 roky, nie to ešte o 10 a podľa mňa ten poplatok je vlastne určitá forma poistenia, ktorá garantuje, že banka neprerobí v rámci nejakej 10 ročnej fixácie, lebo inak si neviem ten poplatok vysvetliť, odkiaľ na to prišli.... ber to, čo je na FIX 5 a pokiaľ dostaneš bez poplatku možnosť FIXU 10, tak ber aj ten, budeš mať vyšší úrok, ale kľud 10 rokov, len to nesmieš brať úver z VUB :-D
Odpovedať
Urcite 5 rocnu... 10 rocnu iba ak ti daju urok 1.5%pa a RPMN do 2% s tym poplatkom...
Odpovedať
ja som si porovnaval vo vub ponuku normalnu a tu speci (s tym ich speci poplatkom) a nech som ratal akokolvek tak mi vysla lacnejsia normalna ponuka. Bral som do uvahy to ze sa chcem uveru co najskor zbavit mimoriadnymi splatkami podla moznosti do 6rokov. nakoniec mam standardnu ponuku Fix na 6r, 1.69%. poplatok za poskytnutie uveru odpusteny. kataster slubili preplatit tiez, cakam a setrim na mimoriadne splatky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?