Zle osadené parapety

Dobrý deň, pri rekonštrukcii nám sme mali zlú skúsenosť s partiou, ktorá nám zatepľovala dom. Ako sme začali v dome bývať, všimli sme si, že sú zle osadené vonkajšie parapety, napríklad sú medzi fasádou a parapetmi takéto strbiny, alebo parapety niekede pružia alebo je tam zlý sklon, pravdepodobne si dobre nepripravili to lôžko. Chcem sa spýtať, dá sa to ešte nejako opraviť? Alebo bude treba ich úplne vymeniť? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vero_b:

Dobrý deň, pri rekonštrukcii nám sme mali zlú skú…
@vero_b Kvalitným bitumenovým tmelom...
Odpovedať

No je to odfláknuté, to je bez debaty. Ja by som tam bitumenový tmel nedával, lebo na ňom ti nebude držať fasádna omietka. Určite ti zostalo trochu omietky na dotretie. Takže vyplniť to niečim, na čom omietka drží. A to bud montážnu penu ale pozor, ked sa naboptná, aby ti nepošpinila fasádu, alebo sa normálne vyhraj s klebrom a špachtlou. Natlač do medzier. Ked zatuhne, tak prstom dotri omietkou.. Bitumenový tmel je dobrý, len musíš ho dať vo farebe fasády, inak ukáže zle. Na ňom fasáda zrejme držať nebude. Môžeš si vybrať.. Sú aj akrylové tmely Soudal Akryl vo farbe fasády. Možností je viac.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

No je to odfláknuté, to je bez debaty. Ja by som …
@zicher len ešte upozornenie, ked to budeš dotierať, tak si olep tie plechy maskovacou páskou, lebo tú omietku už neumyješ...
Odpovedať
Ja ti neviem, tie parapety sú krátke. Keď som za to zaplatil, tak chcem za svoje peniaze bezchybnú prácu. Reklamovať, alebo žiadať vrátenie primeranej sumy a dať to urobiť niekomu kto sa tomu rozumie. Budem to tam zatierať, tmeliť, spravím zle a bude mi tam zatekať a o pol roka vyplakávať že mi vlhnú steny. Penu by som tam určite nedával, to tam môžete rovno natlačiť papierové vreckovky.
Odpovedať

@vero_b Parapety sú krátke, zle namontované. Správne mali končiť pod zateplením. To už nezmeníš, ale vylepšiť súčasný stav sa dá. Kúp si polyuretánový tmel vo farbe fasády, napr. biely Sikaflex. Všetko pekne oblep a vyplň ním špáry, aby ti pod parapety (a nielen tam) netiekla voda. Ak by ti išlo o detaily (iný odtieň bielej tmel/fasáda), na tento tmel môžeš stetcom natupovať omietku, drží na ňom celkom slušne. Cementové lepidlo ani nič pevné tam nedávaj. Tmavé parapety výrazne dilatujú, lepidlo po čase rozpuká a si tam, kde si teraz. Aby parapety nepružili, nafúkaj pod ne opatrne PUR penu a zataž, kým pena nevytvrdne. Zlému sklonu ale pomôže len demontáž...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Ja ti neviem, tie parapety sú krátke. Keď som za …
@hasterman len na margo tých papierových vreckoviek aby si vedel, k čomu si penu prirovnal, kopírujem vlastnosti PUR peny z webu výrobcu: polyuretánová pena je materiál s vysokým stupňom paropriepustnosti. Výhoda PUR peny však spočíva v tom, že neabsorbuje vodu, takže je oveľa odolnejšia voči vlhkosti. Z tohto dôvodu vytvára polyuretánový systém nepriaznivé prostredie pre všetky druhy húb, plesní a iných mikroorganizmov, ktoré ovplyvňujú kvalitu tepelnej izolácie, stav stavebných materiálov ako aj naše zdravie a komfort života. Účinnosť polyuretánovej peny pramení aj z toho, že ňou môžete izolovať prakticky akýkoľvek povrch. Betón, drevo, kov, plech, polystyrén – polyuretánová pena dokonale drží na každom z týchto materiálov. Vďaka svojim vlastnostiam je to najefektívnejší tepelnoizolačný systém podkrovia a sklonov podkrovia. Pevne a dôkladne prenikne do všetkých zákutí – aj tam, kde nie je možná správna aplikácia polystyrénu alebo vlny.
Odpovedať

@vero_b pouzi tmel na bazi MS polymeru, vetsina je uv stabilni, vodoodolny, s celkem dobrou plasticitou a pretiratelny. Dobre se snim dela (narozdil od PU).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?