Životnosť omietky a betonu vo vreci.

Viete mi niekto povedať ako dlho vydrží omietka a beton vo vreci? Ak ho dneska kupim nestvrdne do jesene, resp. do buduceho roka do leta? Je potom nepoužitelný alebo je to skor len technická vada a v miešačke sa rozbije?
Odpovedať
@truly keď nenavlhne, tak vydrží. keď stvrdne, alebo sa spravia hrudy, je to technická vada, naviazali sa väzby, to je to načo sú tieto hmoty určené, čiže potom je to už nepoužiteľné (s požadovanými vlastnosťami) už by som ho nepoužil.
Odpovedať
@truly Len vo vreci skladovať cement nie je vhodné, približne za mesiac stvrdne zo vzdušnej vlhkosti. Cement, ale aj maltu treba aj s vrecom preložiť do igelitového vreca. Takto som mal skladovaných a zabudnutých niekoľko vreciek 5 rokov a cement bol ako nový. Z roka na rok v igelite bežne skladujem zvyšky cementu, malty alebo lepidla.
Odpovedať
@viktor811 Tak jedná sa o to že známy ma možnosť z prace zobrať potrhane vrecia ktore sa poškodili pri preprave. Ja som ich dal do igelitových vriec ktore sme poriadne zatiahly a prelepili tkanivou izolačnou paskou v mieste zviazania. Cize ak ju dam do hrubeho vreca a zaviažem či už beton alebo omietku tak môže vydržať ten rok, dva ano? Len aby som vedel či brať tie poskodene od neho alebo nie. @slavoslav pamatam sa este ako chlapec, ked dedo vytiahol odniekal take vreco tak sa to proste hodilo do miešačky a ta to s vodou upravila. Nebol ovšem ako kamen ale mal stvrdnutu formu
Odpovedať
@truly v igelitovom vreci ti to vydrží bez problémov, z tvrdnuteho cementu nič nerob, je to už hydratované, nechyti reakciu, dal by som ho v menšom množstve namiesto štrku.
Odpovedať
ok. tak to všetko natalčim do hrubých igelitov a budem sa modliť aby to vydržalo do jula. Plánujem to len na chodnik ale najskor do tvárnic na plot
Odpovedať
@truly vydrzi ti to, aj ja som tak mala, 40kg vrecia so suchym betonom som dala kazde zvlast do ciernych 120l vriec na odpad, normalne ulozene v stodole - na kartone z gauca a pouzila som o 14 mesiacov - dalsie leto, ked som dorabala plot a bolo to vsetko ok.
Odpovedať
@truly však aj teraz mám uložené v igelite zo desať vreciek nacatych, ale aj plných malty a cementu. Lepidlo je tam už tretí rok.
Odpovedať
v igelite ťa to aj prežije ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?