Zelená fasáda na dome

Profilova fotka
Chceme zelenú fasádu na náš domček ale nevieme si to predstaviť? Porosím ak máte dáke foto pozrieme si . Ďakujem :-|
Odpovedať
@evelin2277 na tejto stránke si môžete navrhnúť fasádu, vyberte si dom a vpravo z ponuky časti domu http://www.weberarchitekt.profiklub.cz/
Odpovedať
ja mam zelenu ;-)
Odpovedať
@vanish1 ďakujeeeeem krásne za tento link.My máme presne tento istý domček,len zväčšený o garáž a tiež máme dilemu ohľadom fasády - nevieme sa rozhodnúť.Máme projekt cez Prodom a aj tam sa dajú robiť realizácie fasády,ale nevieme akúúúúú.Tak skúsim tu pošpekulovať.Tak ďakujem.
Odpovedať
@evelin2277 nám tiež radia zelenú alebo žltú fasádu ,že sa nám to hodí k hnedej streche a oknám a,le ja si to tiež neviem predstaviť.Nie je zelená ako zelená.Poznám 2 domy z vedľajšej dediny,ale ich zelená sa mi vobec nepáči.
Odpovedať
@sagvo le Ty máš svetlulinko zelenú-najskor som si myslela,že je to biela.
Odpovedať
@evelin2277 manžel chce dať vyraznejšiu farbu,aby sa rok-dva nevyzerala ako keby bola namaľovaná pred 10.rokmi. A má pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkacka Nemá.To ako rýchlo to vybledne nezáleží od sýtosti ale od výrobcu farbiva.Je to skôr naopak čím sýtejšie tým je na nej viac vidieť vyblednutie.Ak máte zateplené polystyrénom tak veľmi sýte odtiene sa na polystyrén nemôžu dávať.
Odpovedať
@antonmesaros Ide o to,že susedovci si dali slabú marhuľkovú a už teraz to vyzerá ako keby to bolo maľované pred niekoľkými rokmy. Preto chcem vyraznejšiu farbu.
Odpovedať
@antonmesaros nie kvoli tomu ,že by vybledla,ale že je to slabučký odtieň. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkacka Neviem ako to vysvetliť.Čím tmavší odtieň tým viac vybledne.Tmavý odtieň viac zachytáva ultrafialové žiarenie.A tým skôr stratí niečo ,ako lesk.Je to dobre vidieť na domoch kde použili dva odtiene.Väčšinou bledší na steny a tmavší na vystúpené lezenky.Kým ten bledší menej sýty je aj po pár rokoch stále živý nevyblednutý tak tmavý na lezenkách vyzerá ako by tam bol o 10 rokov dlhšie.Preto odporúčam s tými odtieňmi narábať veľmi opatrne. Ťažko sa to vysvetluje a na fotkách to nevidieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros , @lenkacka - ja si tiež skôr myslím, že tmavšie odtiene sú trvácnejšie z hľadiska vizuálneho efektu. Ani tak nie kvôli vyblednutiu, ale na bledých odtieňoch vidno špinu a zadubenie (výfuky, splodiny a pod. ) omnoho skôr ako na tmavších. Tak si to všímam vo svojom okolí. ;-)
Odpovedať
@kejtinka presne toto som mala na mysli.Proste vidím to vo svojom okolí.Z diaľky svetlé farby naozaj vyzerajú ,ako namaľované pred niekoľkými rokmi.Vedľa v dedine je nová výstavba rod.domov a vidím to na vlastné oči.My máme novo-postavený domček a tento rok plánujeme robiť fasádu.Nevieme sa rozhodnúť ako farbu dať,ale určite nič svetlé.No ja sa výrazných farieb bojím. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lenkacka - aj ja som si to všimla na novostavbách... Vilová štvrť kúsok od nás, kde ľudia stavali domy takmer naraz je jasnou ukážkou toho, ako vyzerá bledá fasáda a ako tmavá po uplynutí rovnakého času. Tiež nás presvedčili tmavšie odtiene a určite dáme tmavší aj my. Inak tu vo vedľajšej dedinke je jeden domček, fasádu má tmavšiu zelenú, takú olivovú a je krásny. Len smelo do toho ;-)
Odpovedať
@antonmesaros ja som toho názoru,že je lepšie dať o pár odtieňov silnejšiu-žiarivejšiu farbu,ktorá bude pár rokov krásna a bude dlhšie mať dojem,že je to len nedávno namaľované ,ako dať svetlú.My sme na rodičovskom dome dali svetlo zelenú,ktorá už teraz je skoro ako biela a bola to kvalitná farba.Takže keď si budú najbližšie rodičia maľovať dom,určite dajú tmavší odtieň.
Odpovedať
@kejtinka aj u nás stavali naraz a ešte stále sa tam stavia a tak tiež vidím tie fasády a možem porovnávať. Nechápem jedného,ktorý si dal takú strašne slabo krémovú,už teraz po roku vyzerá ako biela.To si rovno mohol dať bielu.My sme si chceli dať najskor oranžovo-žltú farbu ,ale že takých je už straaašne veľa.No proste nevieme. Budeme mať z toho problém rozhodnúť sa - fasáda má dom oživiť a nie ho pokaziť - tak sa toho bojím.Poraď akú by si dala farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkacka - my budeme dávať pravdepodobne farbu niečo ako terakota - koňaková. Jeden dom u nás ju má, je to nádhera v kombinácii s kameňom. Ja by som k hnedej streche volila teplé tóny, studené k šedej, čiernej a tak.
Odpovedať
Ja neviem či je to pravda, ale prečítaj si toto kým sa rozhodneš . Nemám to vyskúšané ale už som to toľko krát čítala .Ja mám smotanovú a červenú strechu je to super . Zelená farba je jedna z najnebezpečnejších farieb v rámci farebného spektra. Určité odtiene zelenej spôsobujú rádioaktívne žiarenie. Síce zelená omietka domu vo všeobecnosti prináša rýchly rast, ale pretože má tendenciu vyčerpávať hmotu, môže neskôr spôsobovať choroby obyvateľov alebo majiteľov tohoto priestoru.
Odpovedať
mne sa paci biela kombinovana s drevom alebo s kamenom
Odpovedať
Profilova fotka
v nasej lokalite je jeden zeleny dom ale vo velmi sytom tmavom odtieni a posobi to pochmurne. ja som chcela bledokavovu a hoci si odtien zamenili za iny, som spokojna. - hl.,ze je bledy. okrem nasho a este jedneho bieleho je inak nasa ulica dost farebna :) ako united colors of benetton drzim palce s vyberom...
Odpovedať
Mali by ste si zvážiť hlavne jeden podstatný fakt. Ak máte zateplený dom a tmavú fasádu, má to na ňu dosť veľký vplyv. Ide o HBW index - stupeň svetlosti farebného odtieňa. Tmavá fasáda - tmavý povrch spôsobuje pri vysokých teplotách zmršťovanie a znehodnocovanie polystyrénu. Takže sa odporúča použiť čo najsvetlejšie farby. Mysím, že veľa ľudí o tomto fakte ani nevie a farby dávajú na domy živelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi Vám ďakujem :-) Začínam pozerať aj iné farebné kreácie a nápad z kameňom je tiež v pohode .Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že výrobcovia kvalitných omietok zaručujú aj trvalosť a nevyblednutie farby. Nemyslím, že je normálne dávať si tmavšiu omietku len z dôvodu, že o 2 -3 roky vybledne..a to tie 3 roky mi má oko vypichovať ? :-D :-N Správne tu tiež @michmikl poznamenal to, čo odborníci radia o sýtosti farieb fasád. Som si všimla, že niektorí stavebníci si maľujú domy tak, že aj z lietadla pri pohľade na zem dom svieti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kejtinka dakujemmmmmmm :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahojte potrebovala by som poradit nejaku stranku kde by som mohla vlozit fotografiu svojho domu a navrhnut si tam nejaku fasadu zatim Ďakujem :-)
Odpovedať
@simusik0123456789 http://www.baumit.com/designer/?spr=sk
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkacka tak k tomuto domu by som urcite vyrazny a tmavy odtien nedavala, posobil by gycovo, nasilu...naopak, pozri na ten spodok vlavo je to bleda farba-skus si predstavit dom vo farbe champagne alebo smotanovo-bezovkasty-vyzeral by skvele
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?