Zdravím. Zateká mi balkon. mam zle osadeny odkapovy plech, alebo je problem niekde inde?

:-)
Odpovedať
Si si robil foto keď ti robili ten balkón???. Buď to tečie pod tú izoláciu alebo to skôr vyzerá na problém s oplechovaní. Voda asi steká po plechu na fasádu. Mal byť viac zospádovaný a koniec viac vysunutý ,ale to si sa asi prerátal a zabudol si na zateplenie. Určite by som to prerobil pretože takto to budeš mať stále. A keď vidím ten detail rohu ako je spojený plech sa sa ani nečuduj ,že to más celé mokré.
Odpovedať
najvacsi problem je vobec existencia toho balkona. Ako ho oplechovat, aby fasada nezmokla? Ked bude hotova silikonova omieka, kleber nenamokne. Mne sa plech zda byt v poriadku. Balkon bude drahy, riskujes pad deti, a okrem utierania hovien od vtakov na nom nebudes travit ziadny dalsi cas.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň pán @12martin. S touto stavbou tu je viac problémov. Ako páni vyššie spomínali nemáte ho v prvom rade zateplený, čo pokiaľ ste dávali ISOKORB medzi obvodovú stenu a balón je úplne v poriadku. Pokiaľ nie máte vážny problém, ktorý čochvíľa výrazne pocítite v interiéry. Balkón Vám s najväčšou pravdepodobnosťou zateká preto, že na spodnej hrane balkónovej dosky chýba okapový nos. Pri omietkách sa robí tzv. okapovou lištou. Je nutné ju sem dopracovať, a to nie len spredu, ale po celom obvode balkóna. Keď si budete dávať robiť zábradlie, prosím zavolajte si odborníkov , ktorý dôkladne spravia odizolovanie balkóna. Min vzdialenosť vyloženia okapových plechov sú 3 cm pri rozvinutej šírke plechu do 400mm. Ja odporúčam dať aspoň 5cm . Skontrolujte či máte asfaltovú hydroizoláciu dôkladne nalepenú na oplechovaní balkóna a nie je tu nikde žiadna medzera a porucha, ktorý by tak isto mohla ešte dopomáhať zatekaniu. Pekný deň.
Odpovedať
@12martin ahoj na prvej foto som si vsimol, ze hore v tzv stite mas tento isty problem. Ocividne pri zatepleni resp robeni podbitia ste nedavali opakove listy s nosom ako spominala @michaelak2. co sa tyka balkona...myslim, ze uz by si si ho urcite nedal, draha zalezitost a velmi dolezita na detaily a takmer ziadna pridana hodnota
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?