Zateplenie tenkej obvodovej steny cdm 14cm

Ahojte, chcem sa opýtať na zateplenie severnej obvodovej steny v staršom RD. Bola to prístavba (chodba), použili tam tehlu 14cm (stavalo sa to 50r dozadu). Zateplené je to 10cm EPS. Chceme to dodatočne zatepliť. Od baumitu mám technol predpis, že na túto stenu môže ísť ešte 10cm MV alebo 20cm EPS. Ako zistiť, či je podklad súdržný a pevný (nie je na ňom omietka)? Bude toto zaťaženie na 14cm tehlu ok? Zvnútra sa to zatepliť nedá. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyna14 pre spevnenie steny by som použil hrubú cementovú omietku a potom už môžete lepiť akúkoľvek hrúbku. Zopár kotiev vornej , strednej a spodnej rade len pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyna14 súdržnosť podkladu sa posudzuje podľa STN a asi to takto robiť nebudete 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=NPnDO... Ak na podklade (čo ak som správne pochopil je teraz vrstva 10cm EPS) nie je omietka čo tam je ?... sieťka a lepidlo ? Nalepte na fasádu dosku EPS (v hrúbke ako plánujte), nechajte lepidlo zaschnúť a jednoducho ju skúste odtrhnúť. Zo súdržného podkladu sa Vám to nepodarí....ak je podklad súdržný maximálne sa naruší sa doska ale lepidlo ostane na fasáde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?