Zatazenie fasady obkladom

Zdravim, chcem sa spytat nasledovne. Chcem realizovat obklad sokla domu (po celom obvode domu) umelym kamenom. Vyrobca uvadza hodnotu 38kg/m2. Na sokli mam nalepeny tvrdy polystyren a sietku ale bez hmozdin. Otazku ktoru mam je ta, ci mozem lepit obklad priamo na takto zrealizovany sokel alebo odporucate radsej dodatocne pouzit fasadnu hmozdinu pred nalepenim obkladu kvoli vahe obkladu? Upresnim ze sokel je vysoky do 50cm vysky. Dakujem
Odpovedať
Pre istotu by som tie hmozdiny dal
Odpovedať
myslim ze hmozdniny nie su po financnej stranke nejak zatazujuce.Urobis si to aj sam.
Odpovedať
Rozhodne kotviť!
Odpovedať
Profilova fotka
@ceannu Kotviť,ale nie pod hydroizoláciou,alebo cez ňu.
Odpovedať
@zmrzlina_sk dakujem , co znamena nie pod hydroizoláciou,alebo cez ňu? Nejaka konkretna rada? Nakolko dom ma uz komplet fasadu (tak uz bol kupovany) tak neviem presne identifikovat kde sa nachadza hydroizolacia. Moja predstav je vrtat nikde v strede 50cm vysky co by malo byt povedzme nejakych 25 cm pod urovnou podlahy v dome. Je to ok?
Odpovedať
Profilova fotka
Pri 37 kg / m2 vychádza cc 16 hmoždiniek s oceľovým tŕňom na m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@ceannu Hydroizolacia by sa mala nachadzat na urovni betonovej deky. To je tvoje najnizsie miesto,po ktore mozes dat kotvy. Inym slovom povedane.....uroven podlahy vies,alebo vidis......hrubku poteru vies....taktiez poznas hrubku podlahoveho zateplenia.....a koniec. TO JE TVOJA MAX HRANICA. Nizsie nemozes ist.Prenesies to cez okno na sokel a mas vysku. Teraz trosku pouvazuj. Zateplenie zakladov /sokla/ si urcite daval dosky XPS na stojato. Takze su aspon 0,5m pod zemou a pridrza ich tym padom tlak zeminy.Ak ich ukotvis v hornej casti nad urovnou hydroizolacie po zisteni "vid vissie" je to posla MNA v pohode.Co sa tyka poctu 5_ 6 ks na 1 m dlzky musi bohate stacit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?