Vonkajšia omietka bungalov z pálenej tehly

AHojte všetci. Chcem sa opýtať čo odporúčate v mojom prípade. Mám postavený bungalov z pálenej tehly Heluz 500mm . Teraz dokončujem vnútro domu. Dom bude bez zateplenia. Neviem či tento rok nahodiť iba sieťku a kléber potom to všetko natrieť penetrákom a na další rok urobiť konečnú omietku a fasádu domu. Alebo tento rok potiahnuť finálnu omietku. Dalšia vec ak omietku tak striekanú alebo klasickú. Aký je vlastne postup pri fasáde bez zateplenia ? sieťka sa dáva alebo nie ? ďakujem za každú radu a pomoc nie som žiaden stavbár,.
Odpovedať
Ehm... ako ti vychadza energeticky certifikat?
Odpovedať
@genius85 no hotovo, dúfam, že máš prilbu a pršiplášť... zbytočne to riešiš tu na modrej streche, ak sa v tom nevyznáš, tak máš predsa stavebný dozor a realizačné firmy.
Odpovedať
@marekjahoda vychádza nám energetický certifikát A
Odpovedať
@virnik27 Zateplenie určite nechceme. Oki, tak lepidlo som zamietol. Tak nebude potom lepšie dať vápenocementová striekaná omietka určená na exterier ?
Odpovedať
Profilova fotka
@genius85 Vonkajšie omietky na vysokotepelnoizolačné murivá fungujú úplne inak ako vnútorné omietky, či omietky aplikované na bežné vonkajšie murivá. Je potrebné sa pripraviť na to, že práce na omietanie budú pracnejšie, asi aj drahšie a časovo oveľa dlhšie ako zateplenie domu. Na tekéto murivá odporúčame dvojvrstvové spracovanie, teda príprava podkladu, podkladová jadrová omietka, na to vyrovnávajúca vrstva so sieťkou a až tak finálna fasádna omietka. Ako podkladovú omietku je lepšie si vybrať ľahčené omietky, napr. MPA 35 L alebo Termo omietka Extra. Min. hrúbka omietky 2 cm, pre termo až 4 cm. Po vyzretí min, 14 dní naniesť výstužnú vrstvu (lepiaca malta + sieťka), po vyzretí sa môžete pustiť do finálnej fasádnej omietky.
Odpovedať
@virnik27 vyrovnanie nerovnosti na palnej brusenej tehle Heluz? ake moze mat taka tehla nerovnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@miro_baumit Aspoň niekto tu má rozum.Strojné omietky od Baumitu vytvárajú zmrašťovacie mikrotrhliny. Preto ich je dobré presieťkovať.Hrubá stavba by mala pred nanesením omietky vyschnúť aspoň 2 roky. Inak sa môže stať, že po prevej zime budete vidieť každý veniec a preklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?