Vonkajší náter na drevenú chatu

Prosím o radu ideme natierať novú drevenú chatu prvonáterom, našla som rôzne druhy značiek vonkajších náterov na drevo (Finkolora impregnant, Xylander, Slovllux, Lazurol gold, Velinka Toplazur ...) len sa nevieme rozhodnúť ktorú použiť. Máte z nejakou konkrétnou skúsenosti - kladné aj záporné, resp. ktorú by ste mi odporučili a ktorú nie a prečo. Ďakujem vopred za všetky odpovede.
Odpovedať
@zdenka79bb my mame dobru skusenost s Xyladekorom. Je to sice trochu drahsia verzia, ale ozaj kvalitna, neolupuje sa, nevybledne, dobre drzi. Susedovci maju 5 rokov natrety dreveny obklad na dome a vyzera to stale ako nove, my sme natierali stity, tiez vyzeraju dobre..
Odpovedať
Xyladekor mám rád aj ja. Ak môžem konkrétne, tak TINOVA alebo Oversol 2in1. Pri ostatných je ten pomer cena - kvalita porovnatelný s inými výrobkami, ale inak je to jedna z najlepších tixotropných lazúr. Treba iba dbať na správne nanášanie a ako pri všetkých povrchovkách na správne pripravený podklad ( vlhkosť, hladkosť, čistotu,...) Veľa šťastia!
Odpovedať
@akvi @stefan_zamestnanec dakujem za radu, nemáme až takú veľkú chatu tak radšej chceme zvoliť niečo čo aj vydrží aj keď to bude trocha drahšie :-)
Odpovedať
@zdenka79bb my mame dom natretý Adlerom, a takisto i eurookna.
Odpovedať
@ludka811 a ako ste spokojný a prečo by ste mi ju odporučili, dakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Okna mame s Remmersom a ubytok budeme tiez s Remmersom. Do exterieru maju dobru lazuru HK lasur. Impregnacia aj konecna povrchovka v jednom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?