Thermowood alebo drevený obklad na už zateplenej fasáde

zdravím všetkých! Poprosím skúsených o pomoc s fasádou. Máme starý domček s drevenou prístavbou. Tohto roku chceme realizovať nejaké vnútorné úpravy spojené so zásahom na fasáde už zateplenej a vystierkovanej. Chceme vybúrať okno a osadiť dvere a tým pádom sa poruší fasáda. Po vyspravení sa pohrávam s myšlienkou na drevený obklad fasády. Fasáda je nateraz zateplená a vystierkovaná umývateľnou vodeodolnou stierkou, ktorá sa nám nepáči, je svetložltá, naspodu sokel marmolit. Drevo by išlo do úrovne sokla rozsah asi 30-50m2, najradšej zvislý typ usporiadania, v podstate to bude vyzerať asi ako drevenica...prípadne socialistický zelovoc 8-) Poprosím o skúsenosti, prípadne návrhy, rady ohľadom údržby, náter by som chcela olej, hoci som odrádzaná údržbou. Svokrovci sa chytajú za hlavu, že či to chcem každoročne poctivo natierať, ale mne sa stierky veľmi na takéto staré domky neľúbia. Vďaka za rady.
Odpovedať
@lujza7455 ja som použil lazúru BORY (asi tak sa volala - vraj z tých kvalitnejších) a po asi 6-7 rokoch to trochu stmavlo, ale nechystám sa to ešte natierať :-) ale olej sa odporúča, lebo ho netreba dávať dole.
Odpovedať
@lujza7455 Daj si termodrevo alebo červený smrek a ničím ho nenatieraj. Pekne rovnomerne zosivne a je to bezúdržbové. Ja som ponatieral celú drevostavbu a plot drahým olejom a po štyroch rokoch plot vyzerá, ako keby som ho nikdy nenatrel a dom už je tiež asi zo štvrtiny sivý...
Odpovedať
@slavoslav Ty máš thermowood?
Odpovedať
@lujza7455 dosť podstatný detail je, ako to drevo chcete uchytiť na tú fasádu, či to už máte nejak vyšpekulované?
Odpovedať
Ďakujem Vám! Ešte by ma zaujímalo v koľkých štvorcoch to máte na dome, ak máte thermowood ? A kto Vám to robil, je to realizovateľné dostatočne svojpomocne, dá sa na tom niečo pohnojiť oproti klasickému obkladu? Nikde na streche som tému k tomuto nenašla. Ja som fanúšik takýchto ubykácií a nie každý je totožný s týmto typom domu http://www.createspace.sk/?p=5404 Mne šedá patina nevadí, ale na úvod by som to nejako mala ošetriť proti hmyzu, alebo nie? Tu naokolo sú len fandovia lazurolu a luxolu a mne sa to nepáči, radšej mám natural face dreva presne v takých "zelovocových" konštrukciách.
Odpovedať
@maros11 Klasika stojky zavrtať..asi :-p
Odpovedať
@lujza7455 na prvý pohľad jednoduché, bude ten drevený obklad aj tam kde je nejaké okno?Parapety už máte namontované? Čím máte zateplené?
Odpovedať
@lujza7455 nie
Odpovedať
@maros11 okná nie, len dvere na terasu, resp. von, práve preto, že ideme robiť zásahy do fasády, špekulujem nad zmenou, nechcem znovu stierku a navyše naša sedemmesačná psica objedla časť fasády až po polystyrén 8-( takže niečo robiť musíme. zateplené je polystyrénom.
Odpovedať
@lujza7455 polystyten znacne zjednodusuje dodatocnu montaz obkladu.
Odpovedať
@maros11 prosím mohol by si to nejako rozviesť? chapem dobre, že je to rovný podklad , alebo hrúbka, alebo...? v podstate to plánuem, zatiaľ len ja, uvidím čo na to chlapi- montážnici povedia, nabiť kotvy tam, kde je stierka objedená a uvoľnená a len obložiť. teda navrt stojok podľa návodu výrobcu. zatiaľ to nehorí, búrať v tejto zime sa teda nechystám, len som chcela vedieť, čím sa to dá pokaziť....a vlastne čo od toho očakávať. čakala som, že tu budú nejakí thermowoodi, tak snáď sa časom ozvú, lebo fakt by a zaujímalo, čo na to hmyz a nátery a ošetrovanie tak.
Odpovedať
https://www.google.com/url?q=http://w... @lujza7455 skus pozriet tu sme nieco rozoberali, pripadne ine temy
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?