Tehlove pasiky

Zdravim stavebnici. Rozhodli sme sa ozivit dom tehlovymi pasikmi v nasom pripade pasikmi Terca v tehlovej farbe s hrubkou 2,3 cm. https://www.wienerberger.sk/produkty/... Tie budu umiestnene medzi oknami na ktorych je uz urobena predpriprava na vonkajsie zaluzie. Zaujima ako ste riesili detail okolo vodiacej listy. Paci sa nam potiahnut obklad az k ramu okien no mame obavy, ci nebudu lamely drhnut o obklad nakolko ten nie je rovnomerny. Na internete som nasiel vsetky mozne variacie 🙂 Este by ma zaujimalo ako ste obklad lepili na fasadu - zarovno s omietkou (v mieste obkladu tensi polystyren) alebo na rovnako hruby polystyren s tym ze obklad bude ,,vytrcat,, o jeho hrubku? Ako mate tento detail porieseny vy? Za odpovede, resp. fotky dakujem
Odpovedať
@jaronick nam to len idu robit. Spalety nechame volne, to mi prislo ako prilis velka komplikacia, navyse kedze maju tehly skary by tam prenikalo viac svetla pomedzi ne. Nevynechali sme miesto na tensi polystyren, takze to bude trcat, ale je to tak, ze to skoro nebude vidiet, takze nevadi. Kazdopadne odporucam dat o 2cm tensi polystyren v mieste kde bude obklad. Bude to krajsie.
Odpovedať
@jaronick Záleží od toho, ako si to chceš skomplikovať sebe aj majstrom či si ochtný doplatiť za rezanie tých detailov. Ja mám obklad len po špalety. Špalety, kde sú vodiace lišty, sú iba biele s omietkou. Obklad som nezapúšťal do fasády - zase len komplikácia. Na mieste, kam mali ísť obklady len nechali sieťku a kleber, inde dali omietku. Takže obklad je na stene, nie zapustený v stene. Teraz riešiš také detaily, o 3-4 roky ti to bude jedno. Hlavné je, aby obklady poriadne nalepili. Mne spadlo vedľa garáže 11 spodných radov tehličiek, musím to znovu nalepiť. Keď pozerám ich cenník, tak sú príšerne drahí. Ja som kupoval od keradekor.sk, tam sú ceny polovičné v porovnaní s Wienerbergerom.
Odpovedať
@jaronick tento obklad je dost hruby, keby vytrcal ,nevyzeralo by to zblizka dobre. Myslim ta imit.kamena. Spalety bez obkladu, bude to problem inak, nedaval by som to tam.
Odpovedať
Profilova fotka
My to mame takto este to nie je vysparovane. Paci sa mi ked je obklad aj na spaletach
Odpovedať
@lilecek Mozem vediet vyrobcu/vzor obkladu? Dakujem pekne.
Odpovedať
@chrobak7 Ak máte nalepené tie tehličky na fasadnom penetraku(penetrácia pod fasádne omietky) tak vám to časom padne celé. Výrobcovia majú v technických listoch uvedené že penetrácia nesmie ísť pod obklady, či už betónové alebo prírodné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaronick obklady mame z obchodu krytex a su to 4farby nakombinovane
Odpovedať
@lstherm a co pod to ma ist? resp. ked mam zatiahnutu sietku do lepidla tak na to priamo lepit tehlicky? bez penetracie? ci nieco ine pouzit?
Odpovedať
@igor256 ak je lepidlo natiahnuté nedávno, resp. nie je zaprasene, mastné... tak môže sa lepiť na priamo flex lepidlom. Ale ak je lepidlo dlhšie tak len hĺbkovým penetrakom prezrieť a lepit
Odpovedať
Ono je dost rozdiel imitacia kamena alebo klinker.techlicky su na hrubku rovnake, tam by to nebol problem ani na spaletach.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som spravil tehlohe pasiky okolo okna tak,ze som predom dal spravit na fasade "sambrany" okolo okna prave preto aby som nemusel riesit tie kusocky okolo okna dorezom..a ukoncit obklad pred vodiacou listou,tak to je uz uplne zle,to fakt budi dojem lacnej napodobeniny
Odpovedať
@dart9 to tvoje je tiez fajn, ale teda ak hovoris, ze ten predosly obrazok od @lilecek budi dojem lacnej napodobeniny tak to mame diametralne odlisny vkus. Mne sa zas tie tvoje "sambrany" alebo ako to volas okolo okien nepacia a pridu mi ako past na oko pri tych tehlickach. Ale tak je to vec vkusu... Tebe sa to paci, to je dolezite.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?