Tahanie fasady na slnecnej stene

Zdravim, prosil by som o druhy nazor. Majstri ma presviedcaju, ze tahat teraz v juni v okoli BA silikonovu 1,5mm omietku na stenu ked na nu svieti slnko nevadi. Ze predsa nie je vonku 30 stupnov. Na stenu svieti od usvitu az do 14:00 a podla skusenosti s nimi zacnu robit okolo 9:00. Maju spravit len tuto jednu stenu -je to mur, vysoky 2m- a nemam inu stenu ktorou by mohli zacat skorej. Mam trvat na tom, nech to dojdu natiahnut az ked bude stena v tieni?
Odpovedať
@matus_pt Buď rád, že teraz majú čas. Dostanú inú zákazku a potom budeš čakať do novembra alebo v horšom prípade až do jari. Bude to lepšie? Neviem, akého rizika sa bojíš pri omietkach. Ak tú stenu urobia za 1 deň, tak je to v pohode. U omietok ide o to, aby sa jedna stena natiahla naraz, aby tam neboli spoje. To, že je teplo, je v pohode. Nepotrebuješ dlhý čas schnutia či tvrdnutia. Len nech idú kontinuálne po celej stene.
Odpovedať
@matus_pt Teraz je ideálne počasie skôr by som sa bál dažďa ako tho že trocha svieti slnko
Odpovedať
@chrobak7 ja ich nahanam uz od aprila.. vtedy spravili nieco a ja blbec som im zaplatil cast penazi za tu polovicnu robotu ... odvtedy ich nahanam nech to idu dokoncit, Poucenie pre mna, platit az ked bude hotove na 100%. Bojim sa toho, ze im to bude prilis rychlo schnut na stene a vo vysledku budu flaky alebo to bude zle "zatocene". A nasledne sa mi nechce s nikym dohadovat kde sa stala chyba, radsej problemom predchadzam.
Odpovedať
@jumt teplota je idealna to suhlasim ale ako myslis "trochu svieti slnko"? Vsak koncom juna predsa slnko svieti najviac z celeho roku.
Odpovedať
@matus_pt to zvladnu ako nic, pokial su zohrati. Ja som to riesil prichytenim geotextilie na okapy, ale to bol obvodovy mur s presahom strechy 1m.
Odpovedať
@matus_pt nám tiež v takomto období ťahali omietku na slnečnej strane. Prišli ráno, o pol siedmej už robili. Sami to tak navrhli, aby sa im dobre robilo a neschlo to rýchlo.
Odpovedať
mne davali fasadu koncom maja, nastupovali vzdy o 4:00 rano, tiez nechceli aby to prilis rychlo schlo.
Odpovedať
😀 2m múr je prd, netreba ani lešenie, šak to musia dvaja chlapi stíhať napájať aj na pravý obed ako nič... ešte tretí im môže podávať pivo a držať slnečník
Odpovedať
@matus_pt minule leto nam robili fasadu, tocenu 1.5 mm. Z mne nepochopitelneho dovodu zacali rano o 5:30 robit vychodnu stranu garaze. Vyzeralo to dobre. Kym nezlozili lesenie. Presne vykreslilo na stene stojky a podlahy lesenia. Je to akoby pasy v 20cm sirke mali inu strukturu, presne ako lesenie tienilo. Mozno to vidno preto, lebo je to siva farba omietky. A viac "tahala" slnko-teplo. Snazili sa to napravit fasadnou farbou, celu stenu premalovali, nepomohlo. Ta struktura je ina.
Odpovedať
Ked si precitate postup od vyrobcu, tak zistite, ze to vadi. Mne robili v novembri a aj tak nieco pokaslali, bud sa pozabudli a nedokazali nadpojit pod jednym oknom aby to nebolo vidiet a su tam vidiet aj mikrotrhlinky. Ostatne steny sa mi zdaju lepsie nez JV, aj ked trhlinu som nasiel aj na SV. Ako naschval sa vyjasnilo v tie dni ked to tahali. Podla mna by mali mat na leseni plachtu - aj ako ochranu proti vetru ci pripadnej prehanke.
Odpovedať
@vykricnik Na akom leseni? On pise o 2m mure ...
Odpovedať
@kejsix na leseni ked mi robili fasadu domu, nevies citat? On nech si kludne pocka na zatmenie slnka, ked nevie co ma robit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moj muz teraz daval na cokel fasadnu farbu,no predtym to riadne navlhcil,a islo mu to pekne,este sa to vymaluje,nech to neni rovnaka farba ako dom.A tak isto nam v lete tahali celu omietku,rano zacali do 3tej mali hotovo.
Odpovedať
@vykricnik pises, ze by MALI MAT plachtu na leseni, ja sa pytam na akom? Kedze tam ziadne nemaju. Nepis ako mongol a nemusis sa divit, ze nie si pochopeny..
Odpovedať
@vykricnik vsetky postupy od vyrobcu nedodrzuje snad ziaden robotnik, vsetci chcu zarobit... a ked im clovek ukaze technicky list, tak sa este urazia Aj preto neviem, ci mam trvat na tom, aby prave tuto cast postupu dodrzali - tj. netahat na priamom slnku... nechcem totiz velmi do toho tym majstrom kecat, nerobi to dobru krv.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus_pt tak zatieňte priestor, odkvap máte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?