Susedova brána je ukotvená o roh nášho domu. Čo robiť?

Ahojte, mame problem nakolko by sme radi buduci rok zateplovali ale susedova kovova brana je ukotvena o roh nasho domu(je to kovovy profil 15cm*15cm, vyska 2,3 metra). Nechceme aby nam vznikali tepelne mosty. Neviete prosim poradit ako postupovat? Mam narok ho poziadat o zmenu jeho brany alebo urobit zateplenie okolo brany a riskovat? So susedom mame inak korektne vztahy ale o nasom zamere zatial nevie takze by som bol nerad aby sa nase vztahy zhorsili v pripade ze by nesuhlasil s presnutim jeho brany. Dakujem
Odpovedať
Najlepsim riesenim by bolo zavolat susedovcov na poharik sektu a na kavicku so zakusom a pritom pokecat a dohodnut sa na rozumnom rieseni. Urcite by som suseda poziadal o posunutie (upravu brany) ked aj za cenu ze by som to zariadil (zaplatil). Niet nad dobre susedske vztahy a pokial je sused "v pohode" pochopy ze zateplenie je dolezite a urxite sa dohodnete - chce to iba volu.
Odpovedať
pochopy . a urxite - ach ta slovencinos. Pardon. Asi som bol u toho suseda na ten sekt.
Odpovedať
No dufajme, len ma zaujimala aj pravna stranka veci v pripade ze by odmietol, lebo je to pomerne drahe robit novu branu, alebo ju upravovat. A mne sa mu tiez nechce robit novu branu. Budem rad ked dorobim nas plot :)
Odpovedať
@huti vas dom je na hranici susedovho pozemku? a jeho brana je na jeho pozemku? toto je dolezite vediet, aby sme ti mohli poradit...Mimochodom idealna by bola jedna foto.
Odpovedať
Takze ako je na fotke, dom je zatial zatepleny len z jednej strany a buduci rok to chceme dokoncit len ta brana je namontovana priamo do steny. Hranica pozemku je stena domu pokial viem.
Odpovedať
@huti ak tomu dobre chapem, vas mur pred zateplenim bola hranica pozemku...Cize uz teraz ste na jeho pozemku vasim novym zateplenim. Myslim, ze vam dovolil uz aj prilis:-) Zalezi to na vasom dohovore, ale jednoznacne jeho povinnost nie je dat branu prec. Cize bud sa zmierite s tym, ze tam bude tepelny most a v oblasti brany to zateplene nebude, alebo jednoducho ho poziadate ci by mu nevadilo posunut branu a na vase naklady mu ju posuniete. Otazka znie, ci to on dovoli, nakolko tych 10cm mu moze na druhej strasne chybat. Je to na dohovore, ale ziadat od neho aby on na jeho naklady nieco spravil je hlupost, povedal by som, ze az drzost.
Odpovedať
Dobrý den. Zvláštní je ta současná situace - kdyby vedla hranice podle stěny a té zídky před barákem, tak již nyní jste v jeho teritoriu celým přesahem střechy. Pokud je ta hranice ale podle toho Vašeho okapu, potom je soused trvale na návštěvě u Vás. Nicméně, všechno záleží na dohodě. Já tam vidím nápis plyn. Znamená to, že tam nejsou panty a ta vyfocená část je pevná, čili nepohyblivá ? Pak by se to dalo zakotvit i bez toho sloupku u Vašeho baráku. PS a kolik místa jste si nechal mezi tím prvním pilířem a stěnou ? S pozdravem Laďa
Odpovedať
No mne by minimalne pomohlo keby jeho brana nebola osadena do nasho domu .. este musim zistit tu hranicu pozemoku a keby to bolo tak ze hranica je stena domu tak mate pravdu. Este popytam na urade a pokecam so susedom ale asi s tym ozaj nepohnem. Navyse z pravneho aj moralneho hladiska budete mat pravdu. Dakujem za radu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak len mimochodom - ten nedokonceny plot na obrazku si asi staviate vy, ze? lebo za tym stlpikom co je nalepeny na dom by to tiez chcelo tu izolaciu..
Odpovedať
Pokial si na hranici pozemkov, v pripade zateplovania budete zasahovat do susedovho pozemku co ak by som ja bol majitelom pozemku urcite by som netoleroval bez adekvatnej kompenzacie. V takom pripade este budete radi ak tam vobec izolaciu date. Je tam este moznost ze sa rozumne dohodnete a adkupite od neho cast pozemku ktoru zaberie zateplovanie. V takom pripade vsak jedna flasa sektu predpokladam nebude stacit. Kludne sa moze stat ze zaplatite viac za geodeta a na uradoch ako za odkupenu cast. Avsak pre zachovanie dobrych vztahoch aj buducim generaciam odporucam to mat aj uradne dotiahnute. Inak sa moze stat ze o 30 rokov sud rozhodne ze stavba je na cudzom a tvoje deti nebudu moct kludne spavat
Odpovedať
nieje to nalepene, asi to tak len vypada ale pristor na zateplenie som tam nechal ;)
Odpovedať
Podľa mňa sused mal prísť za vami a slušne sa opýtať či si vôbec môže takýmto spôsobom osadiť bránu.A vy nie ste povinný mu to prerábať ešte by povedal,že ste mu ju pokazili to je podľa mňa z právneho hľadiska,ale v rámci susedských vzťahov to by sa ozaj malo riešiť tak chlapsky pri pive.Však raz jeden potom druhý ustúpi,lebo zase vy potrebujete vstúpiť na jeho pozemok kvôli stene a dookola.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podla geometraku je vas pozemok hranica domu a aj ten novy plot co tam je je zarovno s domom a hranicou pozemu,teda Vasa strecha presahuje k susedovi a detto nove zateplenie bude na susedovom pozemku? Alebo je sused branou na Vasom pozemku,potom ho mozete ziadat o napravu.
Odpovedať
@ atlaska: no to sede je uz zateplene, to este zateploval predchadzjuci majitel, buduci rok len nahodime omietku. To kde je satelit aj zateplime lebo to ten predchadzjuci dako nedokoncil ... Takze ja to vidim tak ze on ustupil tym ze umoznil zateplit a ukrojit si tym zo svojho pozemku. Na druhu stranu ma tu branu zase na nasom pozemnku takze bolo by vcelku blbe ziadat ho o napravu s kovovou branou. Tym padom by on mohol ziadat o napravu s nasim zateplenim. @ marta2610: ta brana bola osadena do domu dlhe roky spatne a my sme majitelia len jeden rok takze tak..
Odpovedať
@huti prepac ale nechapem ta...resp nechapem to...tak kde je teda hranica? ocividne nevies ani ty sam, ze? Zisti, kde je presne hranica, inac je tato debata dost zbytocna, lebo je to len o pocitoch a dojmoch a nie o faktoch. Hore pises, ze "on ustupil tym ze umoznil zateplit a ukrojit si tym zo svojho pozemku. Na druhu stranu ma tu branu zase na nasom pozemnku"...toto je predsa hlupost nie...bud je hranica tam, kde bol stary mur pred zateplenim a tym padom je brana na jeho pozemku, alebo je hranica horny odkvap a tym padom je jeho brana na vasej casti pozemku. Ale urcite to nie je tak, ze vase zateplenie je na jeho a jeho stlpik z brany je na vasom...to by potom musel byt na geometrickom plane taky odskok, ktory tam urcite nie je:-) Zisti hranice, inac je to dost zbytocna debata
Odpovedať
ja som to s tou branou myslel tak ze je zasekana do nasho muriva. No a ten pozemok musim zistit. Tretia moznost bude sa na to vykaslat a zateplit to podobne ako to rozoberali na jednom cz fore. Tym padom by vlk ostal cely a ovca syta :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?