Prosím o inšpiráciu fasády a vaše fotky

Ahojte. Konečne sme vo fáze že si vyberáme farbu fasády. Máme síce doma vzorkovník od BauMit ale verím že tie farby sú na dome iné ako na papieri. Chceme niečo teplé (máme hnedé okná, viď prílohu) a rozmýšľame farby od béžovej po oranžovú. Prosím hodíte mi do komentárov fotky vašich fasád a ak viete aj číslo farby, budem moc vďačná. 🙂)
Odpovedať
Tak moja by vam aj tak nepomohla, kedze by sa k hnedym oknam nehodila. A urcite odporucam ist si niekam pozriet skutocne vzorkovniky. Ziadne z monitoru, ziadne papierove, ale realne vzorky. Je to uplne ine - a hlavne na dennom svetle, zamracene/slnecne/v tieni.
Odpovedať
@dyyna presne tak ako pise @vykricnik. Ist k predajcom farieb a pytat si konkretne vzorky. My sme mali asi 3 vzorky bielej - studensia, teplejsia, sivsia a niekolko farebnych na doske vo velkosti asi A3. Tie sme prikladali na stenu domu a kombinovali co sa nam najviac pacilo. Vystihli sme super pocasie s mrakmi aj so slnkom. To sme robili skoro pri vsetkom. Pozicali sme si vzorky, isli na dom a vratili 🙂.
Odpovedať
@dyyna a este mi tak napadlo, ze este sa poprechadzaj po okoli a pozeraj na domy. Uvidis farby vo velkom, tiez ako vyzeraju po case a mozno sa ti uplne nieco ine zapaci.
Odpovedať
@wivik tak isto some to robili aj my, proste je fajn vidiet dane farby na svetle ale aj tak nejak v okoli. nie je to podla mna len tak si vybrat nejaky odtien, aspon pre mna to tak nebolo
Odpovedať
...či pomôže netuším...ale je to od Caparolu...
Odpovedať
@radusko01 ten pas na spodu to je pretierane farbou? Zda sa mi to nejake ine, hladsie. Ake je tam zlozenie proti zvysku steny? Mozem poprosit detailnu fotku?
Odpovedať
Hnedá baumit 0346 a biela baumit Champagne white
Odpovedať
@hind dobra volba ta biela, vyhol by som sa snehobielej alebo modrastej. Tu na ulici prave nedavno dokoncili jednu cisto bielu fasadu a ked svieti aj toto novembrove slnko, tak k nej treba slnecne okuliare.
Odpovedať
@vykricnik tak ono 100 ľudí 100 chutí. Vďaka 😉
Odpovedať
@vykricnik ten pas na spodu je zatial len v lepidle,Poddašie Nutria 15,1.podlažie nutria 13,a prízemie AltWeiss(...StaráBielá). Spodok zatial?????nebol čas!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od hind:

Hnedá baumit 0346 a biela baumit Champagne white
Prosím Vás akú máte strešnú krytinu(výrobca, farba). Ďakujem, veľmi pekné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?