Predlzenie balkona v rodinnom dome

Ahojte, poradte prosim ako predlzit balkon v rodinnom dome. Potrebovali by sme predlzit balkon o cca 2,5m cim by sa jeho plocha zvacsila lekovo na cca 4m a vzniklo by tym zaroven prestresenie schodov/vchodu do domu. Mate niekto skusenost? Zatial sa mi nepodarilo najst ani firmu, ktora take nieco realizuje...Predlzenie balkonov vacsinou robia len na bytovych domoch. Prikladam aj foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@repi keď budete mať projekt ktorý si firma nacení, zoženiete, ale nečakajte, že Vám to vymyslia. celkovo je to jednoduchá práca.
Odpovedať
@repi Neviem, čo presne potrebuješ vedieť, či postup, ako to vybaviť, alebo technický návod, ako to zrealizovať. Veľký problém tam nevidím. Treba dorobiť jednu podperu tam dole, kde končia schody, urobiť nejaké kotvy do steny, do súčasného balkóna, vyšalovať, dať výstuž a vybetónovať. Alebo to môžeš dorobiť pomocou nejakej drevenej konštrukcie. Takéto stavebné úpravy by ale vyžadovali stavebné povolenie, lebo ide o prístavbu a k tomu potrebuješ projekt. Takže všetky detaily by si mala v projekte. Ale podľa môjho názoru je tam balkón zbytočné robiť, aj tak ho nebudeš využívať. Tam by stačilo pomocou nejakej ľahšej konštrukcie urobiť len prístrešok (nepochôdzny) nad tými schodami, ktorý by bol uchytený v tej bočnej stene. Myslím, že na jednoduchý prístrešok by si ani stav. povolenie nepotrebovala, takže je to nie len lacnejšie, ale aj jednoduchšie riešenie.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem pekne, takze v prvom rade budem hladat projektanta. Praveze primarny cielom tejto stavebnej upravy je zvacsenie balkona, to prestresenie schodov, je len ako bonus, takze urcite to musi byt pochodzne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?