Oprava silikátovej omietky

Ahojte, mám prasklinu skoro na celej šírke silikátovej omietky, raz to už bolo opravované natiahnutím ďalšej vrstvy omietky (teda bez presieťkovania) a prasklina je znova. Chcem sa s pýtať, ako môžem odstrániť súčasnú omietku na určitom úseku a najlepšie tak, aby som sa dostal až na pôvodnú sieťku? Následne by som to presieťkoval, zakléberoval a natiahol novú omietku. Nechcem to presieťkovať teraz, lebo už tým spôsobím dosť viditeľný skok na fasáde. Takže máte nejaké nápady? Jedná sa o plochu cca 9 x 0,5 metra :-/ Díky.
Odpovedať
No mna napada pouzit multimaster...
Odpovedať
Strhnúť až po polystyrén. Na rohu zarezes listu (od kraja cca 2cm). Vyspravis prasklinu....vysietkujes. vymliekujes...osadis novú listu....a tu bočnú dobru stenu urobíš taký pásik nanovo. Bude to vyzerať cudno. No mali sa to urobiť prvý krát dobre....
Odpovedať
@tominohorvath Ďakujem, to je dobrý nápad, narežem pár cm od dobrej fasády, strhnem to "zlé" = nemusím to brúsiť, a ten dobrý kus len oškrabem na sieťku, aby som prekryl starú sieťku novou a ostatné poznáme. Díky za tip. Uvažoval som aj nad Sanačnou frézou s diamantovým kotúčom, ale to by bolo veľa prachu a bordelu. Díky ešte raz.
Odpovedať
Ja som myslel celú stenu....až po roh. Ale ak mas zvislú prasklinu...môžeš urobiť taký pás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?