Okno v kuchynskej linke

Ahojte, podelil by sa niekto z Vás, kto má onko v kuchynskej linke o fotky exteréru? Neviem si vôbec predstaviť ako to môže z vonka vyzerať takto riešené okno. Ďakujem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:

Ahojte, podelil by sa niekto z Vás, kto má onko v…
@ruzovaceruzka za mna tieto okna zvonku vyzeraju priserne 😃 o to horsie, ak su orientovane do ulice.
Odpovedať

@ruzovaceruzka Zatiaľ iba hrubá stavba. Ešte sme není rozhodnutí, či to okno bude v jednom kuse (fix), alebo predelené na 2 časti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@ruzovaceruzka Zatiaľ iba hrubá stavba. Ešte sme…
@frantisekca Ďakujem :) ak budú iné okná v miestnosti, prípadne rekuperácia tak za mňa určite fix :) nepredeľovala by som to
Odpovedať

@frantisekca Ďakujem :) ak budú iné okná v miest…
@ruzovaceruzka S tým predelenim je to trocha komplikovanejšie. Je to kôli rozťažnosti skla, kde existuje nejaký (doporučený?) pomer rozmeru maximálnej šírky k výške skla (alebo opačne). Takže tie dizajnové, architektonické obrázky s tým kolidujú a realita býva často odlišná. Pôvodný návrh šírky okna bol dokonca 5m, potom sme ho skrátili na tých 3,8m. V prípade 5m by napríklad aj ten preklad nad oknom musel byť hodne masívny, áno, riešiteľné, ale komplikované a drahé. Neviem o nikom, kto by dokázal také okno vyrobiť. Našťastie, u nás je to severná strana, akurát vnútorné sklo bude musieť byť kalené. Takže pozor na to, že nie všetko "dizajnové" je prakticky realizovateľné. A áno, kôli svetlosti toho okna to bude zrejme fix (väčšie sklo, menší rám), v miestnosti sú ešte HS portál 2,7m a ďalšie dvere 1.1m. Rekuperácia bude, to je u novostavby asi samozrejmá záležitosť, aj keď v projekte ju nemáme, do A0 sme sa vošli aj bez nej.
Odpovedať
Profilova fotka

@ruzovaceruzka Je to foto z Pinterestu. Keby som mala možnosť dať si okno nad kuchynskú dosku, určite by som do toho šla ;)
Odpovedať

@ruzovaceruzka tie okna vyzeraju tak, ako su umiestnene voci ostatnym oknam, my ho mame na S strane, ma dlzku 120 cm a pasuje tam, krdze tam mame len okna malych rozmerov Ak to bude na pohladovej strane, kde budu velke okna z inych miestnosti, tak je dobre dodrzat aspon rovnaku sirku ( napr. Francuzske okna mate siroke 180 cm, tak aj to kuchynske by malo mat rovnaky rozmer) Ale na 3D modely od projektanta si to viete dopredu pozriet, ako cela ta stavba bude vyzerat
Odpovedať

@ruzovaceruzka my práve staviame a mame takto riešené okno iba s rozdielom že prác. doska je priamo k oknu. Žiadny parapet. A z vonku tak ako dala marika789. Je ale rozdiel medzi úzkym okienkom alebo pekným dostatočným oknom.
Odpovedať
My to máme v přístavbě na severní straně, ve staré části jsou okna stejně tak vysoko (garáž, prádelna...) tak to nijak nerazí
Odpovedať
Tieto strielne este nevysli z mody? Uz by hadam aj mohli pomalicky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Tieto strielne este nevysli z mody? Uz by hadam a…
@kejsix Keď si všimneš súčasnú geopolitickú situáciu, tak je to aj praktická záležitosť. U nás je cca 3,5m od toho okna betónový múr (asi cez 2m výšky). Klasické okno tam nedávalo význam, navyše, môžu tam byť osadené horné skrinky v celej dĺžke. Navyše, není to pohľadová strana a od komunikácie je to asi 25m. Takže neviem dôvod, že prečo nie. Ale teraz sú ževraj in čierne fasády. Tak som zvedavý, koľkí sa k tomu odhodlajú.
Odpovedať

@kejsix Keď si všimneš súčasnú geopolitickú situ…
@frantisekca Veď ja to nikomu neberiem, každého vec. Ja by som si to v živote nedal ani na chatu. Horné skrinky nad oknom sú otrasné, veď si nepostavim dom, aby som na úkor skriniek musel pozerať cez taký slíž. Keď okno, tak okno. Ale každému, čo jeho jest.
Odpovedať

@frantisekca Veď ja to nikomu neberiem, každého v…
@kejsix Pozerať cez "riadne" okno na betónový plot nebude žiadna výhra. Akurát nerozumiem, že prečo by nad takým oknom nemali byť horné skrinky. Že čo je na tom otrasné, keď to okno je ako kuchynská zástena. Navyše, pracovná doska bude o 17cm hlbšia.
Odpovedať

@kejsix Pozerať cez "riadne" okno na betónový pl…
@frantisekca Pretoze to automaticky evokuje pocit, ze pre "nedostatok miesta" tam este musis natrepat za kazdu cenu skrinky a tym padom to vyskovo nevydalo na normalne okno. Co je za nim vonku je irelevantne, ja to nepisem vo vztahu k Tvojej konkretnej situacii, ale obecne. Ale aj tak nerozumiem tym 17 cm, vsade v dome aj v dielni mame hlbku pracovnych stolov aj liniek 80cm a vysku 100cm. Takze 17 cm je co, 77cm?
Odpovedať

@frantisekca Pretoze to automaticky evokuje pocit…
@kejsix skrinky sa do kuchyne davaju preto aby bolo kde odkladat veci, nie preto, ze niekto nechce riadne okno s vyhladom. A ano, pre nedostatok miesta sa davaju vsade, pretoze nikdy nie je dost miesta na odkladanie.
Odpovedať

@frantisekca Pretoze to automaticky evokuje pocit…
@kejsix Štandardná kuchynská doska má nejakých 60-63,5 cm, áno, kôli oknu môže byť o 17cm hlbšia. Výška 100 cm by mi kôli polovičke neprešla, budem rád ak sa priblíži k 90 cm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@kejsix skrinky sa do kuchyne davaju preto aby bo…
@zita19 V praxi to znaci len neschopnost majitelov udrzat si v kuchyni poriadok :) Kazde zbozi ma sveho kupce, zejo.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@kejsix Štandardná kuchynská doska má nejakých 6…
@frantisekca Tak iste, treba ist podla fyziologie posadky. Pracovne dosky mame vsade dorazene po ram okna a je to podla mna super vec na udrzbu.
Odpovedať

@zita19 V praxi to znaci len neschopnost majitelo…
@kejsix nie kazdy ma v skrinkach neporiadok. Nesud vsetkych podla seba. Ale ja viem, asi nemas sajnu o tom co vsetko treba v kuchyni odlozit. Ja s dvoma hrncami nevystacim. A aj stroje na varenie potrebju miesto. Aj veci na zavaranie a pecenie. U nas sa v kuchyni vari, nemam ju na okrasu.
Odpovedať

@kejsix nie kazdy ma v skrinkach neporiadok. Nesu…
@zita19 Prevadzkujeme potravinarsku vyrobu, takze viem, o com je poriadok v kuchyni, aj ako ho udrzat. Ostatnym drzim palce v skrinkovani.
Odpovedať

@ruzovaceruzka S tým predelenim je to trocha kom…
@frantisekca My v projekte máme myslím 3m široké a 60cm vysoké a pri nacenovani okien nespomínali, že by s tým bol nejaký problém, mal by to byť fix s úzkym rámom.
Odpovedať

@zita19 Prevadzkujeme potravinarsku vyrobu, takze…
@kejsix tak si upratuj v tej svojej. My ostatni si uplne v pohode poradime aj sami
Odpovedať

@kejsix tak si upratuj v tej svojej. My ostatni s…
@zita19 Si zas vstala hore riťou?
Odpovedať

@zita19 Si zas vstala hore riťou?
@kejsix si trapny
Odpovedať
Profilova fotka
za mna taketo okna absolutne nie. potrebujem okno, ktore viem otvorit 😀 proti oknu nad kuchynskou linkou nemam nic, ale tak preco nemoze byt normalne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?