Flaky na fasade

Viete prosím Vás poradiť z čoho sa tvoria tieto flaky? Najskôr sme mysleli ze to spôsobuje zle spravená parapeta. Nechali sme to preschnut a zasilikonovali ju. Problém sa však začal tvoriť aj na inej strane kde parapeta nie je. Ďakujeme
Odpovedať
@3697irena Treba zistiť, či to je len špina na povrchu, alebo to prechádza zospodu cez omietku. Je to mokrý fľak? Alebo len špinavý? Z obrázku ťažko určiť dôvod.
Odpovedať
@chrobak7 nie je to špina, ide to zvnútra fasády
Odpovedať
@3697irena A je to vlhké? Nie je to pleseň z vlhkého muriva na tienistej strane domu? Ak to postriekaš savom, vybledne to? Tvorí sa to teraz, alebo v teplom počasí?
Odpovedať
@3697irena Zo začiatku (možno pár mesiacov, či rokov) sa to nerobilo, ale až po čase, že?
Odpovedať
@petersd áno, fasáda ma cca dva roky. Pri tom okne to spravilo prvýkrát minuly rok ked bol taky riadny lejak. Majstri sa boli na to pozriet a tvrdili ze to zatieklo od žalúzií( ktoré nie sú schovate) ze odtial steká voda a poza parapet to zatieklo. Tak ze aby sa zasilikoval parapet. To sa spravilo nechalo sa to preschnut a namaľovalo sa to. Teraz cez zimu to opäť začalo vystupovať. Pri tej odkvapovej rúre to spravilo tento týžden Ešte dodám ze to je drevodom
Odpovedať
@3697irena aká je tam omietka, resp. aká je skladba múru?
Odpovedať
@petersd dreveny rošt- osb doska- parobrdza-tepelná izolácia na báze minerálnej vlny-difúzna fólia-dosky fermacell-ekopanel-dosky pavatex isolair-lepidlo-sieťka- silikatova omietka
Odpovedať
@3697irena Parobrzdou nie je tá OSB doska? Alebo parobrzdou myslíte parozábrannú fóliu? Napadá mi netesnosť spojov. Nerobili ste náhodou test tesnosti alebo termovízne meranie? Inou príčinou môže byť zatekanie zhora.
Odpovedať
@blacksr skôr ta parozabranna fólia, takáto skladba je uvedana v projekte. Tie testy sme nerobili. Zatekanie zhora neviem nakoľko pri tom okne to ide až od parapety dole ( okno je cca v spodnej polovici steny ) vrchna časť fasády je ok. Pri tom odkvape to je tiež tak meter od vrchu.
Odpovedať
@3697irena podla mna to je flak (a uz plesen?) z vlhkosti, pretoze na 99% identicky hnedkasty sa spravil aj mne na pomurnici (obalenej polystyrenom). Dokonca mam rovnaku farbu omietky. Ale narozdiel od teba, mne hned po dostavani domu a potom uz 5 rokov nikdy a pomaly to bledne.. Ako dovod bolo to, ze v stavbe bolo vela vlhkosti a ktora sa uzavrela a asi tadial do vyzrazalo. Ale teba asi zacalo zatekat a o to horsie ze to je drevodom.
Odpovedať
@3697irena Je možné, že je tam netesnosť a para uniká von. Pod omietkou kondenzuje. Termokamera alebo blower door test by pomohli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?